Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ripple x Montenegró: nemzeti digitális valuta érkezik!

Ripple x Montenegró: nemzeti digitális valuta érkezik!

A januárban bejelentett megállapodással a Montenegrói Központi Bank és a Ripple egy olyan ország számára hozhat létre nemzeti digitális valutát, amely jelenleg az eurót használja.

 

Montenegró stabilcoint vezet be

A Montenegrói Központi Bank április 11-én jelentette be, hogy megállapodást írt alá a Ripple-lel egy montenegrói digitális valuta stratégiájának és kísérleti programjának kidolgozásáról, amely egy központi banki digitális valuta vagy stabilcoin formájában valósul meg. Az ország 2002-es bevezetése óta az eurót használja fizetőeszközként, annak ellenére, hogy nem tagja az euróövezetnek.

"További részleteket az év folyamán fogunk közzétenni" - mondta James Wallis, a RippleX központi banki elkötelezettségekért és CBDC-kért felelős alelnöke.

"A projekt több szakaszon fog keresztülmenni, beleértve egy digitális valuta vagy nemzeti stabilcoin gyakorlati alkalmazásának bevezetését".

Montenegró | Cryptofalka cointelegraph.com

 

Wallis jelezte, hogy a tervek szerint egy sandbox-szakasz is lesz, hogy a jövőbeli digitális valutát "ellenőrzött körülmények között hozzák forgalomba. [...] Szorosan együtt fogunk működni a központi bankkal, hogy meghatározzuk a felhasználási eseteket, a kulcsfontosságú sikertényezőket és az ütemtervet". A projekt még ebben a hónapban elkezdődik - tette hozzá.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Fontos az elővigyázatosság

Radoje Žugić, a Montenegrói Központi Bank kormányzója nyilatkozatában elmondta, hogy a bank a kormánnyal és a tudományos közösséggel együttműködve "elemezni fogja azokat az előnyöket és kockázatokat, amelyeket a CBDC-k vagy a nemzeti stabilcoinok jelenthetnek az elektronikus fizetőeszközök elérhetősége, a biztonság, a hatékonyság, a szabályozások betartása, és ami a legfontosabb, a végfelhasználók jogainak és adatainak védelme tekintetében". Hozzátette:

"A modern nemzeti banki trendek követése iránt elkötelezett központi bankként a Montenegrói Központi Bank aktívan gondoskodik a hatékony pénzügyi rendszer fenntartásáról."

 

Montenegró | Cryptofalka pymnts.com

 

Már hallhattunk a montenegrói tervekről

A montenegrói miniszterelnök, Dritan Abazovic először a davosi Világgazdasági Fórumon januárban egy tweet-ben hozta nyilvánosságra a Ripple és a Montenegrói Központi Bank közötti közelgő megállapodást.

A Ripple pedig hónapok óta hirdeti a CBDC térben való terjeszkedését. Wallis szerint a vállalatnak "több CBDC-projektje van folyamatban, és több tucatnyi központi bankkal folytat párbeszédet világszerte".

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.24% $67,396.47
Ethereum ETH -3.60% $3,702.62
BNB BNB -2.20% $595.55
Solana SOL -4.99% $165.65
XRP XRP 0.78% $0.5298
Dogecoin DOGE -2.74% $0.1612
Cardano ADA -3.57% $0.4625
Litecoin LTC 0.24% $85.95
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!