Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A központi bankok háromnegyede fontolgatja a CBDC-t

A központi bankok háromnegyede fontolgatja a CBDC-t

Egy kutatás szerint a központi bankok több mint 80%-a érdeklődik a központi banki digitális valuta (CBDC) bevezetése iránt.

 

A CBDC-k a jövő fizetőeszközei

A hétfőn közzétett második éves Global CBDC Index jelentés a központi bank érettségi szintjét méri a saját digitális valuta bevezetésének tekintetében. A jelentésben szó esik a stabil érmék használatáról és fontosságáról is. Haydn Jones, a PwC UK blokklánc- és kriptoszakértője a jelentésben kijelentette, hogy „a központi bankok több mint 80%-a fontolgatja a saját digitális valuta elindítását, vagy már meg is tette azt".
 
CBDC I Cryptofalka Forrás: blockchain.news
 
A rangsor egy 100-as skálából áll. Mind a lakossági (kiskereskedelmi), mind a nagykereskedelmi CBDC-ket értékelik. A lakossági, kiskereskedelmi CBDC-k a mindennapi életben felmerülő költségek fizetésére szolgál, a nagykereskedelmi CBDC-k pedig a központi bankok számára intézményi fizetőeszközként funkcionál. A jelentés szerint a kiskereskedelmi CBDC-k magasabb érettségi szintet értek el, mint nagykereskedelmi társaik. A nigériai „eNaira” például 95 pontot kapott, ami a legfejlettebbnek tekinthető mind a kis-, mind a nagykereskedelmi kategóriában.
 
Szintén figyelemre méltó a kiskereskedelmi kategóriában a Bahamák, az első olyan ország, amely elindította a saját digitális valutáját – a Sand dollar-t. A jamaicai Jam-Dex a tervek szerint idén kerül forgalomba, Thaiföld pedig tavaly augusztusban jelentette be, hogy fejleszti és teszteli saját központi banki digitális valutáját. A nagykereskedelmi kategória élén Thaiföld és Hongkong végzett a határokon átnyúló fizetésekre összpontosító közös mBridge projektjével, Szingapúr és Franciaország szintén előkelő helyen végzett a CBDC projektek folyamatos fejlesztésével.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
„Az országok eltérő érettségi szinten állnak a CBDC-k tekintetében, és minden országnak más-más motivációs tényezője van. A pénzügyi integráció fokozása, a határokon átnyúló fizetések megkönnyítése és a pénzügyi bűnözés visszaszorítása mind olyan tényezők, amelyek szerepet játszanak. Arra számítunk, hogy 2022-ben a CBDC kutatása, tesztelése és megvalósítása intenzívebbé válik.” - áll a jelentésben.
 

A stabilcoinok szerves részei a tőzsdéknek

A jelentés áttekintést adott a tíz legjobb USD-hez kötött stabil érméről piaci kapitalizáció szerint, és megvitatta, hogyan működnek, mi a hátterük. Megjegyezte, hogy a stabilcoinok „a kripto-ökoszisztéma szerves részévé váltak", és „lehetetlen”, hogy bármely alap vagy intézmény „aktív kripto tevékenységet végezzen stabilcoinok használata nélkül”.
 
 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.63% $51,173.88
Ethereum ETH -1.35% $2,949.2
BNB BNB -1.22% $376.91
Solana SOL -2.29% $101.52
XRP XRP -1.73% $0.5382
Cardano ADA -1.26% $0.5877
Dogecoin DOGE 0.40% $0.08525
Litecoin LTC -0.38% $68.77
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!