Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Pert indít a SEC a Ripple ellen, értékpapír kibocsátás miatt

Pert indít a SEC a Ripple ellen, értékpapír kibocsátás miatt

A SEC (Amerikai tőzsdefelügyelet) eljárást indított a Ripple (XRP) ellen, engedély nélküli értékpapír értékesítés miatt. 

A Ripple - az egyik legnagyobb név a kriptoiparban - bejelentette, hogy az Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) eljárást indít ellene, engedély nélküli értékpapír kibocsátás miatt. A kedden indított perben, a SEC azt állítja, hogy a vállalat 1,3 milliárd dollár értékben adott el be nem jegyzett értékpapírokat.

A tényleges per a vállalat (Ripple) és a hatóság (SEC) közötti évek óta tartó huzavona végkifejlete. A vita főként arról szól, hogy az XRP a Ripplehez társított digitális pénznem, olyan értékpapír-e mint a részvények. Ezt ugye az ügynökségnél be kellene jegyezni, vagy ehelyett Bitcoin vagy Ethereum jellegű digitális valuta, amelyben a SEC-nek nincs hatásköre. 

 

A Ripple XRP értékpapír vagy sem?

Az elmúlt években a SEC úgy döntött, hogy a Bitcoin és az Ethereum, a két legértékesebb kriptovaluta nem értékpapír! Részben azon az alapon, hogy decentralizáltak, és nincs olyan személy vagy vállalat, akinél az irányítás lenne. 

Ezzel szemben az XRP más. Abban különbözik a két nagy kriptovalutától, hogy az Ethereumot és a Bitcoint is bányásszák, az új coinok pedig decentralizáltan kerülnek körforgásba. A Ripple vezetői 2012-ben egy csapásra 100 milliárd XRP-t készítettek a Ripple Labs nevű vállalaton keresztül. Míg ezen tokeneket nagyrészt a vállalat birtokolja, ütemezett értékesítés zajlik. Továbbá a két alapító is nagy mennyiségű XRP-t birtokol. Ezért a Ripple esetében a decentralizált jelleg erősen vitatható. Ez késztette a SEC -et hatóságot arra döntésre, hogy a Ripple (XRP) inkább vállalti részvény, mint sem decentralizált kriptovaluta. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A csoportos keresetek és az alapítók közötti feszültségek ellenére a Ripple, a fintech ipar egyik leggazdagabb vállalatává vált. Tartaléka - elsősorban XRP-ben tartott - az elmúlt napokban 13%-os zuhanás után is, elméletileg csaknem 25 milliárd dollárt érhet. A kriptovaluta értéke a per híre miatt zuhanhatott ekkorát.

A Ripple egy dokumentumot tett közzé a weboldalán, amelyben kifejtette az álláspontját. Leszögezik, hogy az XRP-k befektetési szerződések. A cég azt állítja, hogy a Bitcoin és az Ethereum két kínai ellenőrzés alatt álló virtuális pénznem. (haha) A hatóság kijelentette, hogy azok nem értékpapírok és ezt a SEC a per alapjának tekinti a Ripple ellen.

A Fortune szerint Garlinghouse és Chris Larsen - akiknek együttes vagyonukat 13 milliárd dollárra becsülik - valószínűleg alperesek lesznek a perben.  

 

Hogyan folytatódik a SEC és a Ripple története?

Garlinghouse kijelentette, hogy az Ripple (XRP) boldogulni fog az értékpapír megnevezés mellett is. Előrevetítették, hogy a a szabályozási kényszer miatt a vállalat új székhelyet keres az Egyesült Államokon kívűl.

A SEC nem az egyetlen szabályzó a kriptovaluta iparban. Az elmúlt héten a Pénzügyminisztérium javaslatot tett egy olyan szabályra, amely előírja, hogy a bankok és tőzsdék, mint például a Coinbase, ellenőrizzék az úgynevezett nem védett eszközök és szoftver pénztárcák azonosságát, amelyek képesek Bitcoin vagy más kriptovaluta tranzakciókat bonyolítani. 

Ha szeretnél képbe kerülni, hogy mi is az a Ripple, olvasd el részletes összefoglalónkat róla!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.21% $67,456.76
Ethereum ETH -3.61% $3,694.7
BNB BNB -2.32% $595.75
Solana SOL -5.53% $165.15
XRP XRP -0.48% $0.5228
Dogecoin DOGE -3.48% $0.1601
Cardano ADA -3.50% $0.4618
Litecoin LTC -0.10% $85.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!