Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Továbbra is erősek az Ethereum fundamentális alapjai

Továbbra is erősek az Ethereum fundamentális alapjai

A Bitcoin mellett, az Ethereum ára is 5-10%-al csökkent a napokban. Visszatér-e még az ETH ára a zuhanás előtti szintre?

 

Így alakult az Ethereum árfolyama az elmúlt hetekben

December 17-én az Ethereum (ETH) ára 677 dollárig emelkedett, ami a legmagasabb szint 2018 májusa óta. Úgy tűnik, hogy a vezető altcoin ár emelkedését főként a Bitcoin pumpája hajtotta. Az is lehetséges, hogy a CME ETH határidős termék piacra dobásának bejelentése is segített a 2020-as ETH csúcs kialakításában. 

Eközben az Ethereum 2 részesedése meghaladta az 1 milliárd dollárt is. Ez azt mutatja, hogy a bálnák hosszú távra köteleződnek el az Ethereum mellett, ugyanis egyelőre bizonytalan, hogy mikor fognak felszabadulni a lekötéseik.

Annak megértéséhez, hogy a legutóbbi emelkedés majd zuhanás átmeneti állapotot vagy esetleg trendfordulót tükröz, fel kell mérni az Ethereum hálózat mögöttes mutatóit. Kiváló kiindulópont ehhez a tranzakciók és az átutalási értékek elemzése. 

Ethereum I Cryptofalka Forrás: Cointelegraph

A fenti ábrán látható, hogy az Ethereum hálózatán végzett tranzakciók többnyire összhangban vannak az árfolyam emelkedésével. Vagyis egyre többen használják az ETH blokkláncát, amivel párhuzamosan az árfolyam is jelentősen növekedni tudott. Bár a növekedés %-os értéke elmarad a Bitcoin emelkedésétől, de maga a trendje szép emelkedő trend.

 

Folytatódtak az Ethereum tőzsdei kiutalások

A tőzsdékről való kiutalásoknak számos oka lehet. Ideértve a stakinget, a kamatok farmolását és akár a coinok cold storage-be küldést is.

Ethereum I Cryptofalka Forrás: Cointelegraph

A grafikonból az látszik, hogy 2020 májusa óta a tőzsdei Ethereum készletek erős csökkenésbe kezdtek. Vagyis többen utalnak ki Ethereumot a tőzsdéről, mint ahányan beutalnak. November 20-a után egy apró esetleges trendfordító jöhetett ebben a tendenciában, de egyelőre egyértelműen kijelenthető, hogy áramlik ki a tőzsdékről az Ethereum készlete.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Határidős kereskedés tetőzése, normalizálódása

A hivatásos kereskedők általában a hosszabb lejáratú határidős ügyleteket kedvelik, meghatározott lejárati idővel. A határidős és a szokásos  azonnali piac közötti rés mérésével a kereskedők fel tudják mérni a piaci hangulatot. 

A három hónapos határidős ügyleteknek általában 1,5%-os vagy annál magasabb prémiummal szoktak futni a szokásos spot ügyletekkel szemben. Amikor ez a jelző eltörpül vagy negatívra vált, az egy piros zászló lehet. Ezt a helyzetet backwardation-nak (visszalépésnek) nevezik és azt jelzi, hogy a piac lefelé fordulhat. 

A fenti abra azt mutatja, hogy a mutató december 19-én 5,8%-on tetőzött, de később 5%-ra korrigált. Ekkor az Ethereum ára 650 dollár közelében stabilizálódott. A 3,5% feletti tartós szint optimizmust jelez.

Ennek ellenére a jelenlegi 4% feletti arány 17%-os éves prémiumnak felel meg, és lényegesen magasabb mint az előző hónapokban tapasztalt szint. Ez azt mutatja, hogy a december 19-én tapasztalható gyengeség ellenére a profi kereskedők továbbra is bíznak a Ethereum potenciáljában.

 

Spot volumen regenerálódás

A profi kereskedők hiába a határidős ügyletek részesei, figyelik a spot kereskedés forgalmát is. Az ellenállási szintek áttörései kis volumennél kevésbé érdekes, mert általában az alacsony volumen a bizalom hiányára utal. Ezért a jelentős árváltozásoknak robusztus kereskedési volumennel kell társulniuk.

Még ha a december 17-ei kiugró értéket sem vesszük figyelembe, akkor is az elmúlt hét lenyűgöző 3,2 milliárd dolláros volumene még mindig jóval magasabb az átlagnál. A volumencsúcsokat sokszor új áremelkedés is kíséri. A jelenlegi heti 1,5 milliárd dolláros forgalom nem hagy kétséget afelől, hogy egy tisztességes áramlás támogatta a 600 dolláros ellenállás áttörését. 

 

Ethereum opciók vétel/eladási aránya

Annak mérésével, hogy több tevékenység folyik-e vételi vagy eladási opciókon keresztül, fel lehet mérni a piaci hangulatot. Általában elmondható, hogy a vételi opciókat bullish stratégiákhoz használják, míg az eladási opciókat a bearish stratégiákhoz. A 0,7 eladás/vétel arány azt jelzi, hogy az eladási opciók nyitott kamatai 30%-kal elmaradnak a bullish eladásoktól, ezért ez bullishnak mondható. 

December 11. óta a befektetők nagyobb mennyiségben kereskedtek vételi opciókkal. Ez az 1-2 hétig tartó bearish mozgás trendjének megfordulását jelzi. Ezek az adatok nagyon biztatóak, tekintve, hogy az Ethereum december 11. óta 20%-ot emelkedett. Ugyanakkor semmi sem utal arra, hogy a befektetők semlegesebb vagy csökkenő opciós stratégiákat vásároltak volna.

A gyengeség néhány jele ellenére, miután az Ethereum december 17-én tesztelte a 677 dolláros 2020-as csúcsát, a fentiekben tárgyalt öt mutató mindegyike bullish szinten maradt.

Mivel az Ethereumnak sikerült gyorsan regenerálódnia a december 21-i 600 dollár alatti zuhanás után, a befektetők további bizalmat szereztek abban, hogy az emelkedő trend valószínűleg nem szakadt meg nála. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.92% $70,016.83
Ethereum ETH -1.46% $3,734.01
BNB BNB 0.10% $620.96
Solana SOL -0.79% $180.58
XRP XRP -1.75% $0.5335
Dogecoin DOGE 1.46% $0.1673
Cardano ADA -3.47% $0.4859
Litecoin LTC -2.57% $86.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!