Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb bug a Solana hálózatban

Újabb bug a Solana hálózatban

Még csak az évnek a hatodik hónapja kezdődött, de a Solana hálózat már ötödször állt le különböző hibák miatt. 

 

Konszenzus hiba miatt állt le a Solana

A Solana hálózatnak nincs jó éve, az elmúlt 12 hónapban legalább hét alkalommal szenvedett teljes vagy részleges kiesést. Egy hiba miatt a Solana blokklánc ismét offline állapotba került, a blokkgyártás szerdán 16:55 UTC-kor leállt. Ez a legutóbbi kiesés körülbelül négy és fél óráig tartott, az incidensről szóló jelentés szerint a validátor kezelőinek 21:00 UTC körül sikerült újraindítaniuk a hálózatot.

[embed]https://twitter.com/SolanaStatus/status/1532082272316293121[/embed]

A Solana Labs társalapítója, Anatolij Jakovenko egy tweetben magyarázta el a történteket:
"A tartós nonce utasítás arra késztette a hálózat egy részét, hogy a blokkot érvénytelennek tekintse, nem sikerült konszenzust kialakítani."
A „tartós tranzakció nonce” olyan mechanizmusra utal, amely a hivatalos Solana dokumentáció szerint egy tranzakcióblokk kivonat tipikus rövid élettartamát kezeli. A funkció hibája miatt a csomópontok különböző kimeneteket generáltak, ami konszenzusos sikertelenséget eredményezett.
 
A hálózatot úgy indították újra, hogy ezt a funkciót letiltották. Jakovenko azt nyilatkozta, hogy a hibajavítások „a lehető leghamarabb elkészülnek”. Természetesen a közösség nem hagyta szó nélkül az újabb leállást.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Az újabb leállás miatt a befektetők bizalmatlanok

A SOL árfolyama hatalmas esést szenvedett a leállás végett. Az elmúlt 12 órában közel 14%-kal csökkent, és 40 dollár alá esett. A hálózat natív tokenje mostanra 85%-ot zuhant a 2021. novemberi 260 dolláros történelmi csúcshoz képest, és a piaci kapitalizáció miatt várhatóan kicsúszik a top 10-ből.
 
A gyakran „Ethereum-gyilkosnak” nevezett Solana legalább hétszer volt teljesen vagy részben offline 2021 szeptembere óta, amikor ugyanabban a hónapban kétszer is szolgáltatásmegtagadásos támadásokkal kapcsolatos kimaradásokat szenvedett el. A blokkláncot problémák sújtották januárban, amikor 31 napból kilenc napig szolgáltatási zavarok voltak tapasztalhatók, és csökkent a teljesítménye. A januári második kiesést duplikált tranzakciók okozták. Április végén és május elején a Solana ismét csaknem nyolc órára leállt a hálózaton túlterhelt, nem helyettesíthető tokenverő robotok miatt.
 
Ezenkívül Solana blokklánc órája késik, 30 perccel lemaradva jár a valós időhöz képes:
„A láncon belüli idő továbbra is elmarad a valós időtől, a szokásosnál hosszabb blokkidő miatt.”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.43% $64,004.87
Ethereum ETH -7.86% $2,975.4
BNB BNB -6.68% $547.32
Solana SOL -8.75% $139.12
XRP XRP -12.90% $0.4764
Dogecoin DOGE -12.12% $0.1512
Cardano ADA -11.76% $0.4428
Litecoin LTC -10.28% $76.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!