Altcoin piac – alt dominancia és top alt árfolyamok

Szerző: | okt 6, 2020 | Árfolyam elemzés

Nem igazán hallatott magáról az altcoin piac az elmúlt hetekben. Elemzésünkben megnézzük mit mutat az altok piaci kapitalizációnak alakulása, illetve kitekintünk a hagyományos alt nevek árfolyamainak alakulására is.  

 

Altcoin piac dominancia

Nem fest rosszul az alt piac dominanciájának alakulása.  A csökkenő csúcsok sorozatának megtörése korábbról, bika jelnek számít. Szintén bika jel korábbról a dupla alj formálódás ellenállásának áttörése. Ez az ellenállás funkcionál jelenleg támaszként a mozgásnak, és foglalja ártartományba a mozgás a jelölt ellenállással együtt.

Bika jelek 

  1. Dupla alj kitörés
  2. Csökkenő csúcsok megtörése
  3. Egészségesnek ható konszolidáció

Az ártartomány tehát adottnak tűnik a grafikonon. Ebben az ártartományban zajlik jelenleg egy szép emelkedés után a konszolidáció. A konszolidáció mértéke nem mondható meredeknek, ami így magában rejti a trendfolytatás lehetőégét a későbbiekben. A grafikonon jelölt támasz vissaztesztelését valószínűnek tartom. Az ármozgás, miután komolyabb ellenállást tört át, sok esetben visszateszteli azokat támaszként. Sikeres visszatesztelés esetén az árfolyamok alakulása lényegében hitelesíti a korábbi kitörést, ami bika jelnek számít. 
A támasz visszatesztelésére irányuló konszolidáció egyértelműnek tűnik az ábrából. A kérdés az lesz a jövőben, hogy sikerül-e a visszatesztelés alkalmával pattanni a támaszról. Ha igen, az egyértelműen pozitív jelnek számít, és célba vehetjük ismét a jelölt ellenállás támadását. Sikertelen visszateszt kellemetlenül hatna, ugyanis a korábbi dupla alj kitörés hitelességét kérdőjelezné meg.

Altcoin piac piaci kapitalizáció

Altcoin piac piaci kapitalizáció

 

Top altok mozgása

Hagyományosnak számító nevekkel foglalkozunk, nagyobb időtávú, napi/heti nézeteken. Ethereum, Ripple és Litecoin a terítéken az altcoin piac versenyzői közül.

Ripple esetében jól fest a mozgás napi nézeten. Úgy tűnik sikeresen pattantunk a fordított váll fej alakzat korábbi ellenállásáról. Az ellenállás támaszként való visszatesztelése egyelőre tehát sikeres. Pozitívom, hogy a nyíllal jelölt gyertyával a csökkenő trendvonal fölött sikerült zárni, így megtörve a csökkenő csúcsok elvét. Amit hiányolok, az a volume/kereslet. Bár tegyük hozzá, hogy a kitöréssel átlag feletti keresletet sikerült produkálni.

XRP-BTC 1d

XRP-BTC 1d

Litecoin esetében heti nézeten tekintünk ki a mozgásra. Jó ideje csökkennek a csúcsok, így vele együtt az árfolyam is. Ami pozitívum, hogy az eső ék formálódás trendfáradásra utal, az ék szűkülése pedig arra, hogy volatilitás várható a közeljövőben valamelyik irányba. A trendfáradás nem összekeverendő a trendfordulással. Bika jelet és potenciális vásárlói keresletet abban az esetben kapunk, ha sikerül áttörni a csökkenő csúcsokra húzott csökkenő trendvonalat. 

 LTC-BTC 1w

LTC-BTC 1w

Ethereum is konszolidációba fogott az elmúlt hetekben. A jelölt ellenállás szabott gátat az addigi emelkedésnek. Annak ellenére, hogy több hete csökken a mozgás a konszolidáció mértéke egészségesnek tűnik. Ezt bizonyítja, hogy sikerül tartani egyelőre a 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) környékét. 2 lehetőséget vetek fel pattanásra. Az egyik opció, hogy pattanhatunk az előbb említett 10 EMA-ról. Erre vonatkozólag akkor nyerhetünk visszaigazolást, ha sikerülne áttörni a jelölt csökkenő trendvonalat. Ebben az esetben a korábbi ellenállás visszatesztelése reális lenne. Másik pattanási lehetőséget a sárgával jelzett támasz visszatesztelésével vetem fel. 

ETH-BTC 1w

ETH-BTC 1w

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.