Emelkedő Bitcoinnal szemben szendvednek az altcoinok

Szerző: | nov 2, 2020 | Árfolyam elemzés

Altcoinok grafikonjaival foglalkozunk ma, BTC párral szemben. Az utóbbi hetekben mély esésben az alt piac. Szárnyaló Bitcoin árfolyam mellett ez nem meglepő. Nagyobb market cap-pel rendelkező alt grafikonokon vizsgáljuk, mik a kilátások. 

 

Altcoin Bitcoin kapcsolat

Altcoinok esetében elég érzékeny piacról van szó, főleg, ha Bitcoin ellenében vizsgáljuk az ármozgásukat. Általánosságban elmondható, hogy kellemetlenül hat az altok árfolyamára a BTC-nél jelentkező nagyobb volatilitás. Magyarán, ha a Bitcoin számottevőbb esést, vagy emelkedést produkál, az nagy általánosságban csökkenő altcoin/Bitcoin árfolyammal párosul. Az utóbbi hetekben szép emelkedéseket produkáló Bitcoin ármozgás, így negatívan érinti az altcoinok árfolyamát az vezető kriptovalutával szemben. 

De mikor van tere az altoknak emelkedéseket produkálni? Ha Bitcoin párral szemben vizsgáljuk a grafikonokat, egyértelművé válik BTC vezető szerepe a kripto piacon. Az alt/BTC párok árfolyama jelentős mértékben függ a kripto király teljesítményétől. Természetesen akadnak altok, amelyek a lenti esetekhez képest ellentétesen tudnak viselkedni, de nagy általánosságban a következőket állapíthatjuk még az alt piaci mozgásokról.

  1. Ha Bitcoin nagy esést produkál, az altcoin/Bitcoin párok követik a zuhanását.
  2. Ha Bitcoin nagy emelkedést produkál, az altcoin/Bitcoin párok ellentétes mozgást produkálnak és esnek. Ennek oka, hogy nem tudják lekövetni a BTC értéknövekedését.
  3. Ha Bitcoin nyugodt, szűk volatilitású mozgást folytat, és inkább fölfelé húz az árfolyam, akkor van tere az altcoinoknak szép emelkedéseket produkálni.

Jelenleg a BTC árfolyam felfelé húz, ami rövid távon szétveri az alt árfolyamokat, azonban jó hír, hogy a BTC árfolyam uptrendet produkál, ugyanis, ahogyan szűkül a BTC volatilitás, az altok is követhetik az utóbbi hetekben tapasztalható szép Bitcoin teljesítményt.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Meddig eshetnek még az altcoinok?

Ahogy említettem vérengzik az alt piac. Nagyobb piaci kapitalizációkkal rendelkező altcoinokon keresztül vizsgáljuk, mennyire súlyos a helyzet. Ethereum, Litecoin és Ripple grafikonokra nézünk rá, heti nézeteken.

Nem fest rosszul Ethereum Bitcoin elleni heti nézeten. Az utóbbi hetekben csökkenés érte az ármozgást a Bitcoin emlkedéssel párhuzamosan, azonban az esés mértéke egészséges eddig. Inkább tartom konszolidációnak a jelenlegi helyzetet, egészen addig, míg sikerül tartani a korábbi kitörés helyét, a sárgával jelölt támaszt. Ez a zóna egybeesik a korábbi eső ék alakzatból indított emelkedés emelkedő trendvonalának támaszával. Érdekes zónába közelít tehát az ETH árfolyam, az említett támaszok ideális helyet jelenthetnek a pattnáshoz. A pattanást abban esetben tartom reálisnak, ha sikerül a későbbiekben áttörnie a mozgásnak a képen jelölt csökkenő trendvonalat. Ez ismét long helyzetet teremtene ETH-nál.

Altcoinok - ETH, XRP, LTC

Altcoinok – ETH, XRP, LTC

Ripple mozgás is támaszhoz ért Bitcoin pár ellenében. A sárgával jelölt korábbi eső ék visszatesztelése jelenthet ideális helyet a pattanáshoz, párhuzamosan az árcsatorna támaszával. Elég mélyen mellesleg a Ripple árfolyama. A csúcsok és aljak csökkenek egymás után, bár a korábbi mértékekhez képest mérséklődött a csökkenés. Ethereum grafikonja, azáltal, hogy emelkedő trendvonal mentén képes növekedni, előrébb jár. Az ék és az árcsatorna támaszáról abban esetben reális a pattanás, ha a következő hetekben képesek leszünk bullish gyertya alakzatot alakítani a jelenlegi helyről.

Eső ék alakzatot formál a Litecoin mozgás, ahogy korábban Ethereum és Ripple grafikonjai is. Az eső ék trendfordító alakzat, bár nem tartozik a legerősebbek közé. Ennek ellenére trendfáradásra utal az alakzat jelenléte. Az előző két hétben alakult bearish engulfing gyertya alakzat nem fest jól az ábrán. Az alacsonyodó zárásokat reprezentálja. Ameddig tartjuk az ék kereteit, addig kijátszódhat az eső ék alakzat trendfordító hatása. Ez a kijátszódás, így a long helyzet is, az ék csökkenő trendvonalának áttörése után lenne érvényben. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.