Ethereum elemzés – Mire megy az ellenálláson ETH?

Szerző: | nov 12, 2020 | Árfolyam elemzés

Vegyes képet mutat az Ethereum elemzés. Lehet vizsgálni az ármozgást USD-vel szemben, vagy Bitcoin értékkel szemben. Látni fogjuk, hogy a két grafikon mást fog mutatni. Míg USD-vel szemben emelkedtett ETH árfolyama, addig BTC-vel szemben csökkent. Ennek okát és magukat a grafikonokat vizsgáljuk mai elemzéseinkben a Kriptoworld és a CryptoFalka oldalain.

 

A piac Bitcoin kitettsége

Mielőtt kitérnénk az elemzésekre, pár szót ejtünk a Bitcoin meghatározó szerepéről a piacon. Bár technológiailag találunk Bitcoinnál előrébbjáró megoldásokat a blockchain piacon, még mindig megkérdőjelezhetetlen BTC szerepe ebben a műfajban. Árulkodik egyrészt erről, hogy, ha a piac teljes kapitalizációját vizsgáljuk, akkor kb 65%-ban Bitcoin uralja azt. Ez a fölény visszaköszön a grafikonok mozgásán. Az altcoinok értékei jelentős mértékben ki vannak téve a Bitcoin mozgásainak, akár BTC, akár USD ellenében elemezzük az árfolyamok mozgását.

Bitcoin dominancia vs alt dominancia

Bitcoin dominancia vs alt dominancia

Különösen érzékeny az altok mozgása, ha Bitcoin pár ellenében nézzük. Általánosságban elmondható, hogy kellemetlenül hat az alt/BTC párok árfolyamára a BTC-nél jelentkező nagyobb volatilitás. Magyarán, ha a Bitcoin számottevőbb esést, vagy emelkedést produkál, az nagy általánosságban csökkenő altcoin/Bitcoin árfolyamokkal párosul. Ezt látni fogjátok, amint az Etehereum elemzés lesz terítéken.
USD párral szemben kicsit barátságosabb az altok mozgása. Általában elmondható róluk, hogy a Bitcoin mozgása húzza magával az alt/USD árfolyamok értékét. Egy nagyobb Bitcoin emelkedés pozitívan hat az árukra, nagyobb bitcoin csökkenés negatívan.

De mi van akkor, ha a Bitcoin szűk volatilitást produkál magához képest? Ekkor van tere az altcoin/Bitcoin pároknak emelkedéseket produkálni, ami természetesen kedvezően hat az adott alt USD-vel szembeni értékére is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Ethereum elemzés – Dollár ellenében jól megy

A fentiek alapján, Ethereum értékét dollárral szemben tehát húzza magával az utóbbi időben Bitcoinnál jelentkező nagyobb vásárlóerő és volatilitás. A továbbiakban napi ábrán elemezzük az altok királyának mozgását.

Ahogy a lenti képen is látszik ellenálláshoz érkezett a mozgás. Kettő darabot is jelöltem a képen, lényegében ‘ellenállás 1’ és ‘ellenállás 2’ együtt alkótnak egy rezisztencia zónát. A tegnapi mozgás éppen az utóbbi napok gyertya nyitásainak és zárásainak azonos szinten lévő ellenállását törte meg, azáltal hogy fölötte sikerült zárni a tegnapi napot.

Alapból bika jelnek számítana ellenállás fölött zárni, azonban a tegnapi nap felvet pár kérdést. Egyrészt a tegnapi nap legmagasabb árfolyama éppen ‘ellenállás 2’-t érintette, amiről visszapattant, és egészen magas felső árnyékot sikerült produkálni. Összességében a kitörő gyertya úgy az igazi, ha minél közelebb zár a legmagasabb pontjához, ami itt nem mondható el. Emellett a gyertya mellé párosuló volume átlag feletti, de összességében csökkenő a korábbiakhoz képest.

Ethereum elemzés ETH-USD 1d

Ethereum elemzés ETH-USD 1d

 

Az Ethereum elemzés tehát megmutatja, hogy felvet kérdéseket az ellenállás zónában történő tartózkodás. Görbékkel jelölve a képen, két esetet tudok elképzelni. Az ellenállásról kicsit mélyebb konszolidációba kezd az ármozgás az emelkedő trendvonal érintéséig, majd ismét próbát tehetünk az ellenállás megkörnyékezésére. A másik esetben kitörhetünk, majd a kitörés után visszatesztelhetjük az ármozgást. Kockázatos megjátszani a jelenlegi emelkedést longra, azonban, ha ki is törne a közeljövőben a mozgás, az ellenállás visszatesztelése a későbbiekben újabb buy ponttal kecsegtetne, kicsit talán tisztázottabb árfolyam körülmények között.

Katt az Ethereum/Bitcoin elemzésért….

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.