Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Bitcoin (BTC) árfolyam

Bitcoin (BTC) jelenlegi árfolyama $22,940.00 és $441.38 B kapitalizacióval rendelkezik. Az ára -0.22% down változott az elmúlt 24 órában.


 • bitcoin
  Bitcoin (BTC)
 • Live Price
  $22,940.00
 • 24h %
  -0.22%
 • Market Cap
  $441.38 B
 • Volume
  $39.95 B
 • ATH
  $69,045.00
 • Available Supply
  19.28 M BTC
 • Rank
  1

 

Bitcoin (BTC) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Bitcoin (BTC) ár kalkulátor

 
Cryptofalka Discord csatlakozás

Mi az a Bitcoin (BTC)?

A Bitcoin (BTC) a legnagyobb decentralizált kriptovaluta. A 2008-ban megjelent fehér könyvben foglalt elvek alapján indult 2009 januárjában, a Satoshi Nakamoto álnéven publikáló ismeretlen fejlesztő(k) jóvoltából. A bitcoin egy peer-to-peer online valuta, ami azt jelenti, hogy a tranzakciók közvetítő szereplők nélkül történnek, az egyenrangú és egymástól független felhasználók között. 

Nakamoto egy olyan rendszert képzelt el, ahol az online átutalások közvetlenül mozognak a küldő és fogadó fél között bármilyen pénzügyi intézmény közreműködése nélkül. Bitcoin-t nem lehet adósság formájában létrehozni, valamint a valutát érintő bármilyen változtatás a coint bányászó és birtokló közösség kezében van. Ezzel a Bitcoin egy 2008-hoz hasonló pénzügyi- és hitelválság kiváltó okait saját rendszerében kivédő valuta.

A pénzmozgások pszeudo-anonim módon történnek, minden tranzakció és BTC számla látható a blokkláncon, de sehol nincs nyilvántartva, hogy melyik BTC cím kihez tartozik. Az új coinok bányászással jönnek létre, ami nem más, mint a tranzakciók jóváhagyására és rögzítésére fordított számítógépes erőforrás biztosítása. Az így létrejövő új BTC mennyisége négy évente feleződik, mindaddig amig el nem éri a 21 milliót, ami a kód alapján több mint száz év múlva esedékes.

A Bitcoin pozícióját a piacon jelentősen meghatározza, hogy ez az első és legelterjedtebb kriptovaluta. Egy olyan globális iparág és közösség jött létre a felemelkedése mellett, ahol emberek milliói foglalkoznak befektetéssel, kereskedéssel, és digitális projektek indításával mindennapi életük során.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.