Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az "anti-Bitcoin" Vanguard pénzeli a bányászcégeket

Az "anti-Bitcoin" Vanguard pénzeli a bányászcégeket

A CNN Business nyilvános adatai szerint a Vanguard az egyik fő részvényese az Egyesült Államok vezető Bitcoin bányászatainak.

A Vanguard nem támogatja a Bitcoin ETF-et

A Vanguard Group, Inc. a világ egyik legnagyobb befektetési cége, 7,7 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal (AUM). A pénzügyi óriás azzal sokkolta a piacot, hogy nem volt hajlandó a nemrég jóváhagyott Bitcoin ETF-eket kínálni brókercégének ügyfelei számára.

Január 11-én a Vanguard megakadályozta, hogy ügyfelei a most már jogilag is jóváhagyott ETF-eken keresztül Bitcoin (BTC) kitettséget szerezzenek. Ahogy arról a The Block beszámolt, a vállalat szóvivője kifejtette, hogy a kriptoval kapcsolatos termékek nem illeszkednek a befektetési elképzeléseikhez.

Nem tervezzük továbbá, hogy Vanguard Bitcoin ETF-eket vagy más, kriptovalutákkal kapcsolatos termékeket kínáljunk - régóta fennálló álláspontunk szerint a kriptovaluták magas volatilitása ellentétes azzal a célunkkal, hogy segítsük a befektetőket abban, hogy hosszú távon pozitív reálhozamot érjenek el.

Ugyanakkor a CNN Business nyilvános adatai szerint a Vanguard az egyik fő részvényese az Egyesült Államok vezető Bitcoin bányászatainak. Érezhetünk egy kisebb logikai törést az alapkezelő gondolatmenetében, ugyanis a bányászati ágazat nyereségessége nagymértékben függ a Bitcoin árfolyamától és így a volatilitástól.

Vanguard | Cryptofalka

Bitcoin-bányászati részvények a Vanguard portfólióban 

Először is, a Vanguard a Marathon Digital legnagyobb tulajdonosa, az összes részvény 8,11%-ával, 216,10 millió dollár értékben. Az önjelölt Bitcoin-ellenes befektetési cég a közelmúltban közel 1 millió részvényt vásárolt a legnagyobb Bitcoin-bányászati vállalatból. 

vanguard I Cryptofalka

Másodszor, a Vanguard-nak hatalmas pozíciója van a Riot Platforms Inc. vállalatban, az összes részvény 9,12%-ával, 236,45 millió dollár értékben. Figyelemre méltó, hogy a Vanguard-ot a BlackRock Inc. követi második legnagyobb részvényesként, a részvények valamivel több mint 5%-ával. Ugyanez a forgatókönyv érvényesül a MARA tulajdonosi körében is.

Ebben az összefüggésben valami hasonló történik a többi vezető amerikai Bitcoin-bányászati vállalat esetében is. A Vanguard a CleanSpark, a Cipher Mining és a TeraWulf egyik legnagyobb részvényese.

Ellentmondásos helyzetbe hozta magát a Vanguard

Miután a Vanguard kinyilvánította Bitcoin és kriptovaluta-ellenes nézeteit, igencsak ellentmondásos helyzetbe hozta magát. Néhány ismert kriptovaluta-befektető arról számolt be, hogy valamiféle bojkott keretén belül inkább lezárják a Vanguard nyugdíjszámláikat.

Jelenleg a befektetők a Vanguard következő nyilvános jelentését várják, hogy kiderüljön, változott-e valami a Bitcoin-bányászati vállalatok álláspontját illetően.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.15% $64,182.17
Ethereum ETH -0.26% $3,071.53
BNB BNB 1.37% $562
Solana SOL 0.18% $144.76
XRP XRP 3.52% $0.5149
Dogecoin DOGE 2.24% $0.1562
Cardano ADA 8.91% $0.4964
Litecoin LTC 2.30% $82.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!