Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Távozó ügyfelek: Nem lesz Bitcoin ETF a Vanguard platformján

Távozó ügyfelek: Nem lesz Bitcoin ETF a Vanguard platformján

A Vanguard eszközkezelő cég legújabb döntése, hogy nem engedi a spot Bitcoin tőzsdei befektetési alapok (ETF) vásárlását a platformján.

A Vanguard nemet mondott a Bitcoin ETF-re

A Wall Street Journal értesülései szerint a Vanguard alapkezelő cég nem tervezi az új spot Bitcoin ETF-ek kínálatát brókerplatformján, mondván, hogy ezek nem illeszkednek a cég hagyományos kínálatához.

"A spot bitcoin ETF-ek nem lesznek megvásárolhatók a Vanguard platformján. Nem tervezzük továbbá, hogy Vanguard bitcoin ETF-eket vagy más kriptovalutához kapcsolódó termékeket kínáljunk" - áll a cég WSJ-hez eljuttatott közleményében. 

"Álláspontunk szerint ezek a termékek nem illeszkednek az olyan eszközosztályokra, mint a részvények, kötvények és készpénz összpontosító kínálatunkhoz, amelyeket a Vanguard egy jól kiegyensúlyozott, hosszú távú befektetési portfólió építőköveinek tekint."

A Vanguard nem volt azon 14 kibocsátó között, amelyek 2023-ban jelentkeztek a Bitcoin ETF-re.

Csalódottak a Vanguard ügyfelei

Yuga Cohler, a Coinbase senior mérnöki menedzsere és mások is jelezték, hogy a Vanguard paternalisztikus hozzáállása miatt más platformokra, például a Fidelity-re tervezik áthelyezni megtakarításaikat. Neil Jacobs szerint ez egy "szörnyű üzleti döntés a Vanguard részéről".

A WSJ szerint a Citi, a Merill Lynch, az Edward Jones és a UBS befektetési cégek ügyfelei szintén arról számoltak be, hogy nem tudtak spot Bitcoin ETF-et vásárolni ezeken a platformokon.

Az UBS fontolóra veszi a leendő spot Bitcoin ETF befektetők "kéretlen ajánlatait", és eseti alapon végzi az értékeléseket. Az ETF csak brókerszámlán kínálható, és csak "agresszív befektetők" számára alkalmas - tették hozzá.

A Bitcoin ETF-ek kereskedési volumene meghaladta a 4,5 milliárdot

A JPMorgan brókerplatformján már elérhető a spot Bitcoin ETF kereskedés. A bank az iShares Bitcoin Trust ETF hivatalos résztvevője, és kockázati figyelmeztetést adott ki a lehetséges befektetőknek.

A Bitcoin ETF-ek kereskedési volumene az első napon meghaladta a 4,5 milliárdot, a legnagyobb volumen a BlackRock, a Grayscale és a Fidelity Bitcoin ETF-jeiből érkezett.

A jelenlegi piaci körülmények között a befektetők egyre inkább alternatív lehetőségeket keresnek a kriptovaluta-alapú termékekhez való hozzáféréshez. Az eszközkezelő cégek döntései jelentős hatással lehetnek a piaci trendekre és az ügyfélpreferenciákra a közeljövőben.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.85% $67,487.29
Ethereum ETH -8.00% $3,254.48
BNB BNB -5.44% $590.86
Solana SOL -12.46% $153.55
XRP XRP -10.51% $0.546
Dogecoin DOGE -12.92% $0.1726
Cardano ADA -13.33% $0.5089
Litecoin LTC -12.70% $85.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!