Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Folyamatosan erősödik az arany és Bitcoin korrelációja

Folyamatosan erősödik az arany és Bitcoin korrelációja

A Fidelity szerint 2023-ban erősödött a Bitcoin és arany korrelációja, és a BTC árfolyama leszakadni látszik a kamatlábakhoz való korábbi kötődésétől.

A Bitcoin az új arany?

A Bitcoin és az arany is erős teljesítményt mutatott a geopolitikai bizonytalanságok és az emelkedő kamatlábak közepette 2023-ban. A Fidelity elemzése szerint a Bitcoin árfolyama levált a kamatlábakkal korábban fennálló inverz kapcsolatáról, sőt a globális kamatlábak világméretű emelkedése ellenére is emelkedett (a magas kamatlábak ugyanis általában csökkentik a kockázatos eszközök iránti keresletet). Az elmúlt tizenkét hónapban az arany ára ugyanezt a mintát követte:

"A tavalyi évben ennek a kapcsolatnak a teljes szétválását láttuk, ahogy a reálkamatok tovább emelkedtek (az infláció alábbhagyásával és a kincstári hozamok a történelem egyik leggyorsabb ütemében emelkedtek), miközben a bitcoin nem csak stabilan tartotta magát, hanem még rallyzott is!"

fidelity arany bitcoin kapcsolat I CRYPTOFALKA

"Lehet, hogy ez egy sajátos eseménynek köszönhető, például egy spot ETF-ek megelőlegezésének? Talán. De mi nem így gondoljuk, mert az arany is hasonló viselkedést mutat az utóbbi időben."

Aranyba és bitcoinba menekültek a befektetők

2023-ban az arany jelentős ingadozásokat tapasztalt, de összességében több valutával szemben is erős teljesítményt mutatott. Az év során az arany dollárban mért teljesítménye 14,6%-ra nőtt, a különböző devizapárok között jelentős eltérésekkel. Az eszköz teljesítményét elsősorban a geopolitikai kockázatok és a központi bankok kereslete hajtotta. A Bitcoin 156%-ot erősödött ugyanabban az évben.

A Fidelity arra tippelt, hogy a nyersanyagok közötti erős kapcsolatot befolyásolhatja az Egyesült Államok növekvő költségvetési hiánya, vagy akár a kamatlábak változására való várakozások a befektetők részéről.

fidelity arany bitcoin kapcsolat I CRYPTOFALKA

"Csak találgatni tudunk, hogy mit mondhatnak ezek a reáleszközpiacok, de az egyik lehetséges magyarázat az, hogy mind a Bitcoinba, mind az aranyba való menekülés azt sugallja, hogy a kötvénypiac tévedhet, vagy hogy mindkét eszköz valami mást szimatol, például az Egyesült Államok egyre nagyobb és strukturális költségvetési hiányát." 

"Talán a bitcoin-piac a Federal Reserve által végrehajtott nagyobb adósságmonetizációt, vagy kamatcsökkentést vetíti előre, tekintettel arra, hogy kutatásaink szerint a Bitcoin árfolyama nem a fogyasztói árinflációval, hanem magának a pénzkínálatnak az inflációjával és különböző likviditási mérőszámokkal korrelál erősen."

A Fidelity elemzése arra is rámutat, hogy a Bitcoin kínálata szűkül, mivel a hosszú távú birtokosok száma újabb történelmi csúcsra emelkedett.

"Úgy tűnik számunkra, hogy a medvepiac elmúlt néhány éve nagyon erős kezeket kovácsolt a megtartási idő szempontjából. Még a Bitcoin több mint 160%-os rallyja ellenére sem figyeltük meg, hogy ezek a hosszú távú és illikvid érmék az árfolyamra reagálva megmozdulnának, hogy profitot vegyenek ki."- olvasható a Fidelity hivatalos jelentésében.

Fidelity, Amerika egyik legnagyobb alapkezelője

A Fidelity Investments, közismert nevén Fidelity, egy amerikai multinacionális pénzügyi szolgáltató vállalat, amelynek székhelye Bostonban, Massachusettsben található. A Fidelity Investments egy brókercéget működtet, amely befektetési alapok széles skáláját kínálja. Méretét tekintve, az Egyesült Államokban a legnagyobb három vagyonkezelő közé tartozik, hasonlóan a BlackRockhoz vagy a Vanguard Grouphoz.

A vállalat 2003-ban hozta létre első ETF-jét, a Fidelity Nasdaq Composite Index Tracking Stock Fund-ot (ONEQ), majd 2023-ban más vagyonkezelőkhöz hasonlóan, kérvényezett egy Bitcoin Spot ETF-t.

A bitcoin egyedi pénzügyi termék. Ezért azoknak, akik meg akarják érteni a digitális eszközöket, nemcsak a bitcoint, hanem a blokklánc technológiát és a hagyományos pénzpiacokat is érdemes tanulmányozni.

Nézz szét a Cryptofalkán, ahol számos ingyenes oktatóanyag és friss információ vár rád a témában. Ha pedig mélyebben érdeklődsz a kriptovaluták iránt, látogass el a webshopba, és válassz privát tagságaink vagy oktatócsomagjaink közül.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.83% $64,139.07
Ethereum ETH 0.00% $3,422.6
BNB BNB -0.06% $571.74
Solana SOL 1.69% $161.17
XRP XRP -5.88% $0.5539
Dogecoin DOGE -1.86% $0.1199
Cardano ADA -2.86% $0.4242
Litecoin LTC -1.00% $71.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!