Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin bányászat globálisan 56%-ban zöldenergiából származik

Bitcoin bányászat globálisan 56%-ban zöldenergiából származik

A Bitcoin Bányászati tanács szerint, globálisan a Bitcoin bányaipar ma 56%-ban fenntartható energiából származik.

 

Egyre zöldebb a Bitcoin bányászat

"A Bitcoin bányászat elhanyagolható mennyiségű energiát használ fel, és a fenntartható energia nagyobb részben hajtja, mint bármely nagyobb országot vagy ipart" - áll a Tanács július 1-jei sajtóközleményében.

A jelentés a hálózat bányászainak csupán 32% -án végzett három kérdéses felmérésen alapult. Megállapította, hogy a válaszadók „jelenleg 67% -ban fenntartható energia-megosztással használják a villamos energiát”, amelyet 56% -os becslésük alapjául használt a teljes hálózaton.

Zöld Bitcoin I Cryptofalka Forrás: https://www.wallpaperflare.com/

A Bitcoin Bányászati Tanács egyik fő célja átlátható és ellenőrizhető adatok biztosítása a megújuló energia felhasználásáról a Bitcoin bányászati iparban.

A Tanács felméréséből származó adatok és becslések érvényessége azonban nem teljesen egyértelmű, mivel nagyban támaszkodik az önkéntesen adott válaszokra. A jelentés homályosan megjegyzi, hogy a globális Bitcoin hálózat becsült éves teljesítménye saját „elemzésén, feltételezésein és feltárásán” alapul.

A szervezet a fenntartható villamos energiát „hidro-, szél-, nap-, atom-, geotermikus és szénalapú energiatermeléssel, nettó széndioxid-kreditekkel” határozza meg, amelyek a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) 2050-re vonatkozó nettó nulla jelentésének elvein alapulnak.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Mennyire megbízható a Bitcoin bányászatról szóló jelentés?

Úgy tűnik, hogy ez az új tanulmány egyelőre nem befolyásolja Elon Muskot, aki a múlt hónapban kijelentette, hogy a Tesla akkor folytatja a Bitcoin-tranzakciók engedélyezését, amikor a globális Bitcoin bányászati hálózatot igazolhatóan legalább 50% -os megújuló energia támogatja.

Bitcoin Bányászati Tanács jelentése I Cryptofalka Forrás: Bitcoin Bányászati Tanács

A MicroStrategy vezérigazgatója és a Bitcoin Bányászati Tanács tagja, Michael Saylor „elégedett volt” a jelentéssel, ugyanakkor megjegyezte, hogy a Bitcoin bányaipar „önként” dolgozik együtt, hogy „információkat nyújtson a nagyközönség és a döntéshozók számára”. Szerinte ez segít tisztázni a Bitcoin energiafelhasználásának jellegével és mértékével kapcsolatos általános tévhiteket.

A felmérés csupán három kérdést tett fel a résztvevőknek: 

"Mennyi villamos energiát fogyaszt ma a teljes Bitcoin bányász géppark? Mennyi az összes fenntartható villamos energia % -a a flottája villamosenergia-termelési kombinációjában? Mekkora a géppark összesített hashrate?”

A tanulmány, a Bitcoin bányászat egyik sarkalatos időszakában készült, amikor a kínai székhelyű bányászok vagy megszűntetik tevékenységüket vagy áthelyezik olyan tengerentúli energiatakarékos központba, mint például a kanadai Quebec vagy éppen a közép-ázsiai Kazahsztán. A cégek áttelepülését mindenképp meg kell várni, hogy pontosabb képet kapjunk az energiafelhasználásról. 

Energiafelhasználás a Bitcoin bányászatban I Cryptofalka Forrás: Bitcoin Bányászati Tanács

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.09% $64,538.34
Ethereum ETH 0.18% $3,086.77
BNB BNB 0.90% $558.97
Solana SOL 3.91% $146
XRP XRP -0.72% $0.4997
Dogecoin DOGE 1.13% $0.1528
Cardano ADA 2.48% $0.4711
Litecoin LTC -1.08% $81.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!