Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elon Musk zöldebbé tenné a Bitcoin bányászatot Amerikában

Elon Musk zöldebbé tenné a Bitcoin bányászatot Amerikában

Elon Musk amerikai Bitcoin bányászokkal tárgyalt az ágazat fenntarthatóságról. A kriptovaluta ára azonnal 2000 dollárral emelkedett.

Megszokhattuk, hogy Elon Musk tweetjei után emelkednek vagy zuhannak a kriptovaluta árfolyamok, legyen az Bitcoin vagy Dogecoin. A majdnem két hetes árfolyamesés után, tegnap, a Bitcoin árfolyama egy fontos ellenálláshoz érkezett. Elon Musk pont akkor jelentette be a hírt, miszerint tárgyalt az észak-amerikai bányászokkal a Bitcoin bányászat fenntarthatósága érdekében, amikor a Bitcoin árfolyamának át kellett törni egy fontos ellenállást. Ekkor az árfolyam 38 000 dollárról  40 000 dolláros szintig emelkedett. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Elon Musk zöldebbé tenné a Bitcoin bányászatot

Az elmúlt héten a kriptovaluták árfolyama zuhanni kezdett. Egyik katalizátora az volt, hogy Elon Musk bejelentette, a Tesla nem fogad el többé Bitcoint az autóiért. Bár a februárban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoint nem adja el. Okok között említette a Bitcoin bányászat környezetszennyező hatásait. 

A Tesla döntése, amely szerint környezeti aggályok miatt abbahagyja a Bitcoin fizetésének elfogadását, hozzájárulhatott a Bitcoin valaha volt egyik legnagyobb piaci visszaesésének. A mindenkori csúcstól 54%-kal esett vissza a legnépszerűbb kriptovaluta ára.

Alig két hét telt el a bejelentés óta, Musk máris munkához látott, hogy zöldebbé tegye Amerikában a Bitcoint. Tweetje szerint észak-amerikai bányászokkal találkozott, hogy megvitassák a Bitcoin bányászat fenntarthatóságát. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1396914548167233537

Beszéltem az Észak-Amerikai Bitcoin bányászokkal. Elkötelezték magukat a jelenlegi és tervezett megújuló energia használatára. Arra kérik a világ összes Bitcoin bányászát, hogy ezt ők is tegyék meg. - áll a tweetben.

 

Létrejön a Bitcoin Bányászati Tanács

A találkozót üzletemberek, Musk és a Bitcion bányászok között Michale Saylor a MicroStrategy vezérigazgatója szervezte. A találkozó kimenetele sikeresnek mondható. A világon elsőként létrejött egy úgynevezett Bitcoin Bányászati Tanács.

https://twitter.com/michael_saylor/status/1396915801492439044

A tanács számos iparági vezetőből áll, köztük az Argos Blockchain, a Blockcap, a Galaxy Digital, a Hive Blockchain, a Hut 8 Mining, a Marathon Digital és a Riot Blockchain. Mindannyian megállapodtak abban, hogy "elősegítik az energiafelhasználás átláthatóságát és felgyorsítják a fenntarthatósági kezdeményezéseket világszerte" 

Saylor azt is jelezte, hogy az új iparági csoport elkötelezett amellett, hogy széles körű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási célokat kövessen a Bitcoin bányászat terén, valamint hogy oktassa a piacot a bányászati folyamat működéséről

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összegzés

Hogy Bitcoin Bányászati Tanács képes-e bármit is tenni a Bitcoin árfolyam emelkedése érdekében, azt még nem tudjuk. Időbe telik, és valószínű egy-két pozitív hírt meg kell várni ezzel kapcsolatban. De nyilvánvalóan már hatással van Muskra - és ennek eredményeként a Bitcoin piacra is. Az biztos, hogy a Bitcoin árfolyama rövidtávon az elkövetkezendő napokban vízválasztó momentum elé kerül, hogy felül tud e kerekedni a 10 napos mozgó átlagnak napi nézeten belül. Hosszútávon biztosan jó hatással lesz az árfolyamra, a zöldebbé váló Bitcoint több befektető választhatja pénzének tárolására.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.92% $70,016.83
Ethereum ETH -1.46% $3,734.01
BNB BNB 0.10% $620.96
Solana SOL -0.79% $180.58
XRP XRP -1.75% $0.5335
Dogecoin DOGE 1.46% $0.1673
Cardano ADA -3.47% $0.4859
Litecoin LTC -2.57% $86.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!