Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Megújuló energia a bitcoin bányászatban Jack Dorsey által

Megújuló energia a bitcoin bányászatban Jack Dorsey által

Jack Dorsey (twitter-alapító) cége a Square, megújuló energia beruházást indít, amely elősegíti a Bitcoin bányászat zöldebbé tételét. 

A cég, hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy 2030-ra zéró karbon kibocsátást tervez a Bitcoin bányászatban. Ennek megvalósítása érdekében, 10 millió dollárt tervez befektetni a megújuló energia elterjedésének elősegítésére a bitcoin bányaiparban. 

 

A Square társaság

A cég Egyesült Államok központú, Kanadában, Japánban, Ausztráliában, Írországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is van kirendeltségük. Céljuk olyan eszközöket építeni, melyek részvételre sarkallják az egyéneket és a társaságokat a társadalmi felelősség vállalás terén. A CashApp alkalmazást használja arra, hogy a felhasználók kriptovalutát küldjenek vagy tároljanak.

 

Bitcoin bányászat megújuló energiával

A Bitcoint gyakran érik azok a vádak, hogy a befektetett energia tekintetében drága a bányászata. Egy 2019-es kutatás eredménye arra jutott, hogy a bányászat révén kibocsátott széndioxid mennyiség egy kisebb ország széndioxid kibocsátásával egyenértékű.

A bányászok fokozatosan adoptálják a megújuló energiát a bányászathoz. A Square is arra törekszik, hogy ez minél gyorsabban és szélesebb spektrumban jöjjön létre, ezért elindítja a Bitcoin Clean Energy beruházást, amely 10 millió dollárral támogat olyan vállalatokat, melyek elősegítik a megújuló energiaforrások elterjedését és hatékonyságát a kripto ökoszisztémában. 

Megújuló energia | CryptoFalka Forrás: www.pexels.com

A Square együttműködik a Watershed céggel, amely klímaprogramokat hajt végre a vezető vállalkozások számára, hogy folyamatos támogatást nyújtson karbon lábnyomok mérésében és csökkentésében. 

A karbolsemlegességünk vállalása összhangban áll a gazdasági szerepvállalásunkkal, mivel továbbra is az ügyfelekért dolgozunk anélkül, hogy elősegítenénk az éghajlati problémákat. A környezet veszélyeztetése végső soron veszélyezteti a fejletlenebb közösségeket. - mondta Amrita Ahuja, a Square pénzügyi igazgatója. 

A Bitcoin egy meghatározó tényező, mert a vállalat szerzi be a Bitcoint a CashApp ügyfeleinek. A Bitcoin Clean Energy beruházás a megújuló energia technológiákkal foglalkozó vállalatokat támogatja a Bitcoin bányászatban, és célja a tiszta energiára való áttérés felgyorsítása. A társaság a nyereségét visszafordítja fejlesztésekre és vizsgálja annak a lehetőségét is, hogyan lehetne más vállalatok bevonásával a kezdeményezést kiterjeszteni. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Úgy gondoljuk, hogy a kriptovalutáknak a motorja végül teljesen tiszta energia lesz, megszűnik a szén-dioxid lábnyoma. A közzétett becslések azt mutatják, hogy a Bitcoin már jelentős mennyiségű tiszta energiát fogyaszt, és reméljük, hogy a Square beruházási kezdeményezése felgyorsítja ezt a megújuló energiává való átalakulást. - mondta Jack Dorsey, a Square társalapítója. 

A Square 2021 elején fogja kiadni a teljes éves vállalati társadalmi felelősségvállalásról szóló jelentését. 

 

A Safe Harbor nyilatkozat

A Safe Harbour nyilatkozat az 1995-ös Private Securities Litigation Reform keretében jött létre. A Square erre a nyilatkozatra hivatkozva adta ki a zéró karbon-kibocsátás terveit. A Bitcoin Clean Energy beruházás céljai és elvárásai megegyeznek Safe Harbour nyilatkozat környezeti hatásokkal kapcsolatos meggyőződésekkel és elvárásokkal. Azonban nem biztos, hogy ezeket az elvárásokat 100%-ban tudják majd tartani, tekintettel a számos ismert és ismeretlen kockázati tényezőre. 

A sajtóközleményben leszögezik, hogy a Square nem vállal felelősséget a jövőbeli hatékonyságra, figyelembe véve az ismert és ismeretlen kockázatokat. Továbbá elmondják, hogy az éppen kiadott vállalati beszámolók és számítások a jövőre nézve nem jelentenek biztosítékot, mindig csak a jelen állapotot tükrözik.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.51% $67,581.01
Ethereum ETH -1.88% $3,762.37
BNB BNB -0.37% $596.69
Solana SOL 1.09% $168.93
XRP XRP 0.24% $0.5294
Dogecoin DOGE 1.55% $0.1655
Cardano ADA 0.47% $0.4571
Litecoin LTC 1.32% $83.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!