Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Twitter CEO terve, hogy 1,2 milliárd ember ismerkedjen meg a blokklánccal

Twitter CEO terve, hogy 1,2 milliárd ember ismerkedjen meg a blokklánccal

A Twitter CEO-jának (Jack Dorsey) az a terve, hogy Afrika több, mint 1 milliárd emberével ismertesse meg a Bitcoint és a kriptovalutákat.

 

A Twitter CEO-ja a Bitcoint ajánlja az elmaradottabb régióknak

Sokat hallunk arról, hogy a blockchain és a Bitcoin milyen nagyszerű ötletek, de egyelőre még gyerekcipőben járnak. Ha arra gondolunk, hogy hány sarki boltban lehet fizetni valamilyen kirptovalutával, akkor nagyjából az internet betárcsázós korszaka előtt lehetünk még valahol. A bitcoin és a kriptovaluták még küzdenek ahhoz, hogy helyet találjanak a fejlett világban. Ahol mára már a fizetések többnyire egyszerűek, a korrupció (viszonylag) alacsony és az infrastruktúra jól kiépített.

 

Adoption of technology

A mai modern világban a hagyományos pénzügyi rendszerek már jól kiforrottak, akár egy Revolut segítségével is már hatékonyan vehetjük igénybe a pénzügyi szolgáltatásokat. Viszont ez nem mindenhol van így a világon!

Jack Dorsey a Twitter CEO-ja a következő lépcsőt a Bitcoin számára Afrika elmaradottabb régióiban látja,. Itt ugyanis közel 1,2 milliárd ember tudná akár a mai állapotban is napi szinten használni ezt a kezdetleges, de innovatív új technológiát.

 

A Twitter CEO-ja meglepően sok időt tölt jelenleg Afrikában

A Twitter CEO ebben az évben korábban elindította a Square kriptovaluta osztályát, nemrégiben pedig Afrikában turnézott. Ezen a héten onnan távozva bejelentette, hogy a következő évben néhány hónapra oda is kíván majd költözni.

Szomorú, hogy elhagyom a kontinenst... egyelőre - mondta Dorsey szerdán a Twitteren. "Afrika meghatározza a jövőt (főleg a bitcoinét!). Még nem tudom, hol, de 2020 közepén 3-6 hónapig itt fogok élni" - nyilatkozta.

Africa_bitcoin2 Forrás: https://cointelegraph.com/news/tens-of-thousands-of-merchants-accept-bitcoin-in-south-africa-as-government-is-friendly

 

Dorsey Afrikai utazása november elején kezdődött és Etiópiát, Ghánát, Nigériát és Dél-Afrikát foglalta magába. A Twitter CEO Nigériában részt vett egy bitcoin találkozón, és a jelentések szerint Ghánában találkozott bitcoin üzlettulajdonosokkal is.

 

A statisztikák alátámaszthatják azt, hogy Afrikának nagy szerepe van a blockchain forradalomban

Az adatok alátámasztják Dorsey feltételezéseit, ugyanis Afrika az adatok alapján élen jár a bitcoin és a kriptovaluták terén. Az elmúlt két évben a Bitcoinra kereső országok első 5 helyezettéből 3 afrikai volt. Az azonban nem újdonság, hogy az elmaradott, de fejlődő régiók azok, ahol a legtöbb változást hozhatja a blockchain forradalom.

africa bitcoin Forrás: https://medium.com/@altcoinbuzz/bitcoin-is-saving-african-lives-57a7155c9c3c

 

Sok fejlődő országban például a mobiltelefonnal való fizetés már le is körözte a fejlett nyugati társadalmak szintjét, sokak szerint ez megtörténhet akár a Bitcoinnal is. Ugyanis a feltörekvő piacokon a hagyományos pénzügyi rendszer kiépítetlensége miatt jóval kisebb az ellenállás az új pénzügyi technológiákkal szemben.

 

Nem a Twitter CEO-ja az egyetlen, aki felismerte az Afrikában rejlő potenciált

A Twitter CEO mellett vezető Bitcoin és blokklánc vállalatok is megvetették már a lábukat az afrikai komponensen, mint például a Binance, Belfrics, Paxful és a Bancor. Mindeközben számos bitcoin és kriptovaluta fejlesztő és vállalkozó is dolgozik Afrikában. Például a BitHub, amelyet egy kenyai tech vállalkozó John Karanja még 2015-ben alapított, mára már a digitális valuták inkubációs központja.

A fiatalok számára most van az alkalom a kriptovaluták megismerésére, potenciálisan segítve őket a globális piacokon való belépésben "- mondta Karanja az amerikai média óriásnak, a CNN-nek.

Mark Zuckerberg is a fizetési szolgáltatások és akár Afrika felé fordul a facebookkal. Az általuk fejlesztendő Libra projekt szintén megcélozza a fejlődő országokat, ahol már szinte mindenkinek van mobiltelefonja és internete, de még nem rendelkezik bankfiókkal.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a forbes.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.95% $61,101.82
Ethereum ETH -0.12% $3,373.84
BNB BNB 0.58% $571.63
Solana SOL 8.89% $135.74
XRP XRP 0.74% $0.476
Dogecoin DOGE 3.01% $0.1226
Cardano ADA 4.05% $0.3878
Litecoin LTC -0.92% $70.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!