Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Szányal a hash rate, továbbra is megéri Bitcoint bányászni

Szányal a hash rate, továbbra is megéri Bitcoint bányászni

A magasabb hash rate miért eredményezhet magasabb Bitcoin árakat? Van kapcsolat a kettő között? Mutatjuk a válaszokat! ;)

 

A Bitcoin blokkfelezés után továbbra is szárnyal a hash rate

A májusi blokkfelezés körül kialakult elméletekkel ellentétben, a Bitcoin bányászat továbbra is él és virul. A bányászok közös erőforrásának az erejét talán a hash rate mutatja a legjobban, ami a tranzakciók ellenőrzéséhez kerül felhasználásra. Ez közvetetten mutatja a Bitcoin blokklánc biztonsági fokát, valamint a bányászok érdekeltségét a bányászat iránt. (Így annak a jövedelmezőségét is jelzi.)

A blokkfelezést követően az egy blokk után járó bányászati jutalom a felére csökkent, 12,5 Bitcoinról 6,25 BTC-re. Ennek ellenére a Glassnode adatai azt sugallják, hogy a Bitcoin bányászatból származó bevételek dollárban mégis ugyanazon a szinten vannak, mint korábban. (Amikor a blokkjutalom dupla annyi Bitcoin volt)

Bitcoin hash rate I Cryptofalka Bitcoin hash rate 2020.11.27

Amikor a feleződésre sorkerült május közepén, egy Bitcoin ára 9000 dollár körül mozgott. Novemberre pedig már megduplázódott és 19 000 dollárig is felfutott a BTC árfolyama. Vagyis az látható, hogy a blokkfeleződés miatt fele annyi Bitcoinban részesülnek a bányászok, amit a dupla akkora ár kompenzál. Ezzel pedig nagyjából pontosan ugyanakkora bevételre tesznek szert, mint korábban. A következő blokkfelezés 2024-ben lesz várható. Ekkor a jelenlegi 6,25 Bitcoin jutalmat fogja a rendszer tovább felezni, ezzel rekord alacsonyra vágva a Bitcoin éves inflációját is.

 

A bitcoin bányászati bevételének alakulása 

A Bitcoin bányászat bevétele meghaladta a napi 20 millió dollárt is, ez az idei legmagasabb szint. A bitcoin bányászatból származó bevételek éves szinten is magasnak mondhatóak. A napi bevétel (amely magában foglalja a blokkjutalmakat és a tranzakciós díjakat is) novemberben  21,2 millió dollár volt, ami egy éven belül a legmagasabb. Az előző csúcs május hatodikán volt, amikor elérte a 20,6 millió dollárt. A felező eseményt követően, amikor a blokkjutalom 12,5 BTC-ről 6,25 BTC-re esett vissza, a bevétel napi szinten alig haladta meg a 7 millió dollárt.

Bikapiac, hash ráta összefüggése Bikapiac, hash ráta összefüggése

A bányászatból származó bevétel az év elején,március 18-án esett vissza a pandémia okozta kriptopiaci összeomlás után, amely kevesebb,mint egy hét alatt 45% -ot letörölt a Bitcoin árából. Amikor a bányászati bevételek meredeken esnek, a túlzott kiadásokkal, magas költséggel rendelkező bányászok elkezdhetnek kapitulálni a kedvezőtlen piaci viszonyok miatt. A jelenlegi bányászati bevételi adatok és a hash rate helyreállása jónak ígéri a bikapiac folytatódását.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $65,587.65
Ethereum ETH -3.40% $3,443.73
BNB BNB -1.86% $593.32
Solana SOL -7.59% $136.23
XRP XRP 0.50% $0.4923
Dogecoin DOGE -9.15% $0.122
Cardano ADA -7.61% $0.3796
Litecoin LTC -5.60% $73.41
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!