Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Meglepő mennyit keres egy New York-i erőmű a bitcoin bányászattal

Meglepő mennyit keres egy New York-i erőmű a bitcoin bányászattal

Egy New York-i erőmű a megtermelt árama ~15%-át kezdte el Bitcoin bányászatra felhasználni, ezzel kihasználva a teljes kapacitását és extra profitot generálva.

 

Havi 50 000$ értékű Bitcoin bányászat folyik egy New York-i erőműben

A Bitcoin bányászattal az erőmű célja a teljes kapacitásának egyenletes kihasználása, illetve extra profit kitermelése. 

A Bloomberg egy március 5-ei közleménye szerint egy a "New York Finger Lake" régióba működő erőmű nagyjából havi 50 000$ értékben bányászik Bitcoint. A létesítmény tulajdonosa az "Atlas Holding", mely 7000 bitcoin bányászgépet ​​telepített a 65 000 négyzetláb méretű erőműben. A cég kiemelte, hogy mivel helyben folyik az energia előállítása, így a bitcoin bányász gépek rendkívül alacsony költségekkel futnak.

bitcoin_bányászat

 

Figyelemre méltó részt áldoz fel az erőmű a Bitcoin bányászatra

Alapvetően a kriptovaluta bányászat energia igénye igazán magas, így a legtöbb kriptovaluta bányász létesítmény alapból is ott koncentrálódnak, ahol a villamosenergia előállítása alacsony költségekkel tud végbe menni. A jelen esetben a szükséges energia költés pontosan megegyezik a termelési költséggel, így az valóban alacsony.

Az erőmű teljes kapacitása 115 megawatt, ebből nagyjából 15 megawattot használ fel a Bitcoin bányászathoz. A múltban az erőmű csak akkor működött teljes kapacitással, amikor nyáron és télen a szokásosnál magasabb energiaszükséglet jelentkezett. Az új tevékenységükkel viszont egész évben kitudják használni az olcsó energia előállítás előnyeit.

 

Bitcoin bányászat és a közelgő blokkfelezés

A májusban esedékes Bitcoin blokkfelezésnek direkt hatása lesz a Bitcoin bányászok életére. Főleg a kisebb bányászok tartanak attól, hogy az esemény után a viszonylag magasabb energia árak mellett nem lesz már jövedelmező számukra a tevékenység. Azonban a létesítmény vezetője Tim Rainey azt nyilatkozta, hogy:

Igazán kedvezményes helyzetben vagyunk ha Bitcoin bányászatról van szó, alakuljon bárhogy is a blokkfelezés. We are in a favorable market position regardless of how the halving materializes. [...] Az igazán alacsony energia költségek mellett akár csökkenő medve piacon is még bőven profitábilisen tudunk működni. Ezzel annak is megadjuk az esélyt, hogy egy potenciális bika piacnál erősen profitáljunk a következő Bitcoin mániánál.

Spekulativ banyaszat cryptofalka

Korábbi cikkünkben szintén egy amerikai startupot mutattunk be, amely akár fenekestül is felforgathatja a Bitcoin bányászatot:

A startup a teljes Bitcoin bányászat infrastruktúrát magának tervezi és gyártja, szabadalmaztatott ASIC-ekkel és vízhűtéses bányász rigekkel. Ezeket pedig olyan konténerekben helyezik el, amely lehetővé teszik a melegebb éghajlatokon történő hatékony bányászatot is, pontosan ott, ahol olcsó és fenntartható elektromos hálózathoz férhetnek hozzá. Viszont ezek a speciális bányászati eszközeik nagyjából 2020 közepére fognak elkészülni, addig is más gyártóktól származó eszközökkel operálnak.

A cikk és a képek tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

[buzzsprout episode='3598753' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.84% $66,741.51
Ethereum ETH 2.08% $3,633.59
BNB BNB 0.96% $611.81
Solana SOL 4.26% $151.26
XRP XRP 0.04% $0.49
Dogecoin DOGE 1.15% $0.1379
Cardano ADA 1.05% $0.4178
Litecoin LTC 0.09% $79.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!