Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mélyponton a bányászok által birtokolt bitcoinok száma

Mélyponton a bányászok által birtokolt bitcoinok száma

A proof of work (PoW) mechanizmusban kulcsszerepet játszanak a bányászok. Most valamiért mégis eladni kényszerültek, ennek okait járjuk körbe.

 

Mire utalhat ez?

Ahogy a kriptovaluták világa egyre jobban fejlődik, úgy látszólag a bányászok szerepe fokozatosan csökken a folyamatban. Emellett szól az a tény, hogy a kriptobányászok által birtokolt Bitcoin (BTC) mennyisége a közelmúltban elérte 10 éves mélypontját.

Valójában a bányászok Bitcoin állománya 2010 óta a legalacsonyabb szintre esett vissza. Ez összesen mintegy 1,95 millió BTC-t jelent, ami a teljes bányászközösség tulajdonában van. Ezt az adatot az IntoTheBlock kriptopiackutató platform március 11-én tweetelte:

https://twitter.com/intotheblock/status/1502250990602440709

A bányászok által birtokolt BTC mennyiségének mozgása egészen más mintát követ, mint ami 2021 novemberében látszott. Akkoriban a Finbold még arról számolt be, hogy a bányászok hosszútávra terveznek, tehát nem akarnak a működésükhöz szükséges minimumnál többet eladni rövidtávon. Így a nagy bitcoin bányászok és bálnák hatalmas BTC felhalmozása kínálati sokkot okozott a kriptopiacon, elősegítve ezzel a kereskedési ár rövid távú emelkedését.

Összességében jelenleg úgy tűnik, hogy a bányászok szerepe a kriptovaluták világban fokozatosan csökken. Ennek az is az oka, hogy a bányászok a valaha volt legviharosabb időszakot élik most át. Idetartozik a kínai bányászat visszaszorítása, a chipek globális szintű hiánya, az erősödő versenyt, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos aggályok sora - csak hogy néhány példát említsünk, amelyek arra kényszerítik a bányászokat, hogy eladják készleteiket azért, hogy biztosítsák működésük stabilitását.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

A malajziai bányászok viszont lelkesek

Annak ellenére, hogy a bányászok BTC készletei gyengülnek, a malajziai Bitcoin bányászok lelkesedése nem inog meg. Sőt, valójában az ország jelenleg a bitcoin bányászat során egyre növekvő villamosenergia lopás problémával néz szembe. Az ország közműszolgáltatója kénytelen volt új eszközöket találni a probléma megoldására, ugyanis 2021-ben 7209 illegális elektromos csatlakozási esetet regisztráltak, szemben a 2018-as 610 esettel. 2018 és 2021 között 550 millió dollár értékű áramot loptak el, és 18 személyt tartóztattak le. 

Tíz éves mélyponton a bányászok által birtokolt bitcoinok száma Forrás:money.com

 

Összefoglalva

A bányászat is számos változáson ment keresztül, csak úgy mint az egész szektor. A PoW nagyon sok támadást kapott, mert nagy az energiaigénye. Sok helyen betiltották a bányászok működését, illetve rendkívül kiéleződött a bányászok között a verseny. Amíg régen valaki egy öreg laptoppal viszonylag sikeresen bányászhatott, mostanra már teljesen speciális bányászgépekre van szüksége ahhoz, hogy profitábilis legyen a termelése. A bányászat jövője sok helyen bizonytalan lett és többek között lehetséges, hogy emiatt is kellet a bányászoknak eladni coinjaikból. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a Bitcoin felezés (halving)? Bitcoin

A Bitcoin felezés 4 évente történik, ekkor a bányászoknak járó Bitcoin jutalmak mennyisége megfeleződik, mely több szempontból is fontos esemény.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.45% $61,075.31
Ethereum ETH -4.09% $2,969.17
BNB BNB -0.22% $543.27
Solana SOL -6.74% $130.72
XRP XRP -1.80% $0.4902
Dogecoin DOGE -7.40% $0.1445
Cardano ADA -3.52% $0.4414
Litecoin LTC 0.27% $79.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!