Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Miami olcsó atomenergiával csábítaná át a kínai Bitcoin bányászokat

Miami olcsó atomenergiával csábítaná át a kínai Bitcoin bányászokat

Azok a Bitcoin bányászok, akiket Kína eltaszít új otthonra találhatnak Miamiban, ahol Francis Suarez kedvező feltételeket teremtene nekik.

 

Miért jó Miamiban Bitcoin bányásznak lenni?

Kína legutóbbi intézkedései a Bitcoin bányászat ellen, arra kényszerít sokakat, hogy új helyen folytassák a tebvékenységüket. Miami polgármestere Francis Suarez a CNBC-n bejelentette, hogy az energiaárak csökkentésével azon dolgozik, hogy több bányászt csábítson a térségbe.

Suarez általában pártolja a Bitcoin adoptációt, de most kifejezetten a bányászatra tért ki, kiemelve a megújuló energia fontosságát. A régióban rendelkezésre áll az olcsó atomenergia, a polgármester pedig törekszik kihasználni az ebből fakadó lehetőségeket.

suarez bitcoin

"Sok céggel tárgyalunk, és mindenkit szívesen várunk. Az atomenergiával nagyon olcsón áll rendelkezésre az áram."

Suarez hozzátette, hogy a jelenlegi árak egyelőre magasabbak mint Kínában, de megteszi a szükséges lépéseket ennek csökkentésére, mert a bányászok egy konkrét kilowatt per USD alatt tudnak fenttarthatóan működni. Ezen kívül a bányászok más előnyöket is kapnak, pl. kripto barát ipari zónákat. Ezeken a területeken adókedvezményeket és infrastruktúra támogatásokat vehetnek igénybe, Az ágazatra szabott szabályozás, pedig szintén optimálisabb feltételeket biztosít, mint egy máshol bejegyzett Bitcoin bányász cég esetében. A cél a befektetések bevonzása és munkahelyteremtés.

A projekt egy teljes ágázat elindítása és támogatása állami szinten, Suarez felhívta a figyelmet, hogy ez azért nem egyik napról a másikra történik. Ő maga azon a napon vásárolt BTC-t és ETH-t, amikor Joe Biden bejelentette az 1.9 trilliós stimulust, tehát a szemlélet, ami Miami polgármesterének felhívta a figyelmét a kriptovalutákra, az az infláció kivédése.

 

Miért kell a kínai bányászoknak egy új hely?

A Bitcoin hasharány nagyrészét a világ legnépesebb országa adja hozzá a hálózathoz már évek óta. Kína uralja a bányász piacot az olcsó energiával, így az ország bányászai a tranzakció validálás 60%-át biztosítják. Ennek ellenére az ország meglehetősen ellenségesen áll az iparághoz, az utóbbi hónapokban pedig tovább romlott a helyzet. A Bitcoin már lassan egy évtizede hivatalosan tiltott fizetőeszköz Kínában, a hatóságok pedig májusban lecsaptak a bányászokra is. Egyes tartományokban most már a bányszat is tilos, konkrétan aki lebukik vele, annál lekapcsolják az áramot.

A bányászok viszonylag könnyen pénzzé tudják tenni a BTC-t hogy fedezzék a költségeiket és meglegyen a hasznuk helyi valutában, de ha vadásznak rájuk a hatóságok, a cégek nem tudnak maradni, és új területre kell költözniük. Az USA hasonló kezdeményezésekkel az elüldözött bányászok említésre méltó részét fogja magához csábítani, eddig Texas vezet az országban, de mint látjuk állami szinten már vannak akik látják a lehetőséget.

 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Nagy Gábor

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.40% $67,372.22
Ethereum ETH -3.63% $3,691.25
BNB BNB -2.62% $595.86
Solana SOL -5.82% $165.22
XRP XRP -0.50% $0.5224
Dogecoin DOGE -3.80% $0.1597
Cardano ADA -3.37% $0.4621
Litecoin LTC 0.05% $85.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!