Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Putyin: A kriptobányászat előnyt jelent Oroszország számára

Putyin: A kriptobányászat előnyt jelent Oroszország számára

Putyin szerint a többlet áram és a jól képzett személyzet versenyelőnyt jelent Oroszországnak a kriptobányászat terén.

 

Nem lesz betiltva a kriptobányászat Oroszországban

Múlt csütörtökön az orosz Központi Bank közzétett egy jelentést, amelyben a hazai kriptokereskedelem és kriptobányászat teljes betiltását javasolta. A jelentés kijelentette, hogy a kriptovaluták kockázatai „sokkal magasabbak a feltörekvő piacokon, beleértve Oroszországot is”. Az orosz központi bank már egy ideje aggodalmát fejezi ki a kriptoval kapcsolatban. 2021 decemberében az Orosz Központi Bank elnöke, Elvira Nabiullina kijelentette: "Nem fogadhatjuk el a kriptovalutákba történő befektetéseket."

Kriptobányászat | Cryptofalka Forrás: https://www.coindesk.com/

Az ügyben több Orosz gazdasági vezető és tech vállalat is megszólalt, miszerint hatalmas gazdasági károkat okozna az országnak az új technológia tiltása. Vlagyimir Putyin Orosz elnök megerősítette álláspontjukat, hogy Oroszországnak nem érdeke betiltani a kriptovalutákat és az azzal kapcsolatos iparági tevékenységeket. 

Putyin nem áll útjába a technikai fejlődésnek és a kriptobányászoknak

Január 26-án az orosz kormány tagjaival tartott videokonferenciát az elnök azzal nyitotta meg, hogy „egy olyan témával szeretne kezdeni, amely jelenleg reflektorfényben van: a kriptovaluták szabályozásával”.
„Természetesen itt is vannak bizonyos versenyelőnyeink, különösen az úgynevezett bányászatban. Mármint a többlet áramra és az országban rendelkezésre álló jól képzett munkaerő.”
Elemzők szerint 2021 tavaszán az áram ára Oroszországban 0,06 dollár volt kilowattóránként háztartási használatra és 0,08 dollár üzleti célra. Összehasonlításképpen Franciaországban egy kWh elektromos áram 0,2 dollárba kerül a háztartásoknak és 0,14 dollárba a vállalkozásoknak, ami négyszer drágább, mint Oroszországban.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Putyin biztosította parlamenti képviselőit, hogy „a Központi Bank nem áll útjában a technikai fejlődésnek, és megteszi a szükséges erőfeszítéseket a legújabb technológiák bevezetésére ezen a tevékenységi területen”. E biztosítékok ellenére Putyin elismerte, hogy a kriptovaluták használatának kiterjesztése „bizonyos kockázatokkal jár”, tekintettel a „nagy volatilitásra”.
 
Míg az orosz Központi Bank már jó ideje szkeptikus a kriptovalutákkal kapcsolatban, Putyin kijelentései arra utalhatnak, hogy megfelelő szabályozás mellett a kriptovalutáknak van jövője Oroszországban. Egyébként a Központi Bank még 2020-ban bejelentette, hogy tanulmányozza a digitális rubel lehetőségét, a prototípus tesztelését erre a hónapra tervezik.
 
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.16% $50,719.44
Ethereum ETH -2.05% $2,919.92
BNB BNB -2.56% $374.35
Solana SOL -2.74% $99.63
XRP XRP -1.39% $0.5337
Cardano ADA -2.95% $0.5747
Dogecoin DOGE 0.10% $0.08444
Litecoin LTC 0.62% $69.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!