Jól járhat a Bitcoin, Biden $6 trillióra emeli a költségvetést

Szerző: | máj 28, 2021 | Kriptovaluta

Joe Biden amerikai elnök 6 ezer milliárd dolláros költségvetést jelentett be 2022-re. A Bitcoin a fix inflációjával jól jöhet ki ebből is.

 

6 ezer milliárd dollárt költene Amerika 2022-ben Biden tervei alapján

Bár a bejelentésre még csak május 28-án kerül majd sor, a New York Times tegnapi cikke szerint az elnök 6 trillió dolláros költségvetést fog bejelenteni a mai, pénteki nap során. A második világháború óta legjelentősebb fiskális politika beruházásai infrastrukturális, oktatási és egészségügyi projekteket céloznak meg főként.

A 6 ezer milliárdos költségvetés 2022 után további emelkedéseket láthat majd. 2031-re összesen 8,2 trillióra szeretné emelni ezt Biden.

A költségvetés növeléséhez szükséges extra forrásokat Biden jelentős adóemelésekkel tervezi finanszírozni. Ezek elsősorban a leggazdagabb vállalkozásokat és egyéneket célozzák meg a tervezett módosítások szerint. Azonban a költségvetési hiány továbbra is jelentős problémákat vetít előre az ország számára, a költések növelésével pedig 2030 előtt a szakértők nem látnak esélyt arra, hogy az adósságait le tudná csökkenteni az ország.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A költségvetés növelésével kapcsolatos hírek kifejezetten jól jöhetnek majd a bitcoin (BTC) számára – legalábbis ezt igazolják az előrejelzések mellett a történelmi tapasztalatok is. 2020 márciusa óta ugyanis több mint 1500%-os emelkedést tudott produkálni a kriptovaluta, ahogy az amerikai kormány a koronavírus elleni harcban egyre komolyabb gazdasági segélycsomagokat és programokat jelentett be.

A féktelen költekezés azonban még komoly problémákat is okozhat Amerikának. A dollár erejét mérő DXY index, ami egy kosár egyéb valutához hasonlítja a dollárt, tavaly március óta több mint 13%-os zuhanást mutatott – amely a világ vezető valutája esetén komoly visszaesésnek számít.

Dollár index I Cryptofalka

Dollár index

 

Bár a bitcoinnak jól jöhet a dollár gyengülése, de a gazdaság számára aggasztó lehet

Nem is csoda, hogy a kriptoszférában is jó páran aggodalommal figyelték a Times jelentése után szárnyra kapó híreket. Amellett, hogy a legtöbben továbbra is a bitcoinba való befektetést tartják a legjobb megoldásnak, azért a probléma forrásaira is sokan kitértek. Anthony Pompliano, a bitcoin egyik nagy támogatója és a Morgan Creek Digital alapítója, például egyértelműen a dollár további gyengülést látja Biden döntésében.

„A kormány egyre nagyobb adósságba taszítja az országot miközben párhuzamosan még a valutánk értékét is tönkreteszi. A történészek majd azt fogják írni, hogy a kormány felgyorsította a világ tartalékvalutájának tönkretételét, miközben az emberek szurkoltak nekik.” – mondta Anthony Pompliano egy bejegyzésében.

Biden $6 trillióra emeli az USA költségvetését, a BTC jól járhat

A BTC árfolyama rövid időre átlépte a 40 000 dollárt a költségvetési hírek hatására. Forrás: TradingView

A bitcoin jó megoldás lehet a folyamatosan gyengülő dollár ellen, ahogy erre már a hírek kirobbanása óta jó páran felhívták a figyelmet, hiszen a gyengülő valutával szemben hosszú távon megőrizheti értékét. Azonban a dollárral kapcsolatos változások (legyenek azok jók vagy rosszak) könnyen kihathatnak az egész gazdaságra. A hatások elől pedig a kriptovaluták sem tudnak teljesen elmenekülni.

A Times Biden költségvetésével kapcsolatos cikke után a bitcoin egyébként átlépte egy rövid időre a 40 000 dolláros határt, majd újra visszaesett. Jelenleg $37 000 környékén mozog az árfolyam.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

Joe Biden amerikai elnök a New York Times értesülései szerint 6 ezer milliárd dolláros költségvetést tervez 2022-re, amely az egyik legjelentősebb fiskális politikának számít a második világháború óta. A költségvetési hiány és a dollár gyengülése azonban még nagyon komoly problémákat jelenthet az ország számára. A dollár már a 2020-as év során is sokat veszített erejéből egyéb valutákhoz viszonyítva, a legtöbb szakértő szerint pedig ez könnyen folytatódhat a jövőben is. A bitcoin azonban jól jöhet ki a gyengülésből értékmegőrző funkciója miatt Biden bejelentésének ellenére is.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka