Binance Smart Chain és a BEP-95-ös égetési mechanizmus

Szerző: | okt 25, 2021 | Kriptovaluta

A BEP-95 valós idejű égetési mechanizmust vezethet be a Binance Smart Chain blokkláncra, amivel gyorsabbá válhat a BNB égetése.

A Binance Smart Chain (BSC) bejelentette az új Binance Evolution Protocol-t (BEP-95), amely felgyorsítja a Binance Coin (BNB) tokenek és a BSC decentralizáltabb égési sebességét. Annak érdekében, hogy a BNB még inkább deflációs token legyen, a protokoll javítja az eszköz belső értékét azáltal, hogy a gázdíjak egy részének elégetésével szűkösebbé teszi azt. Az egyes blokkok a validátorok által beszedett gázdíj fix hányadát égetik el minden blokkban, az égés aránya irányítási mechanizmusokon keresztül szabályozható, ahol a szavazati jog a tét BNB-k számán alapul. 

A Binance Smart Chain BEP-95 fejlesztése még a tervezés szakaszában van. A fejlesztők két meghatározó célt tartanak a szemük előtt. Az egyik, hogy minden blokk eléget egy meghatározott arányt a tranzakciós díjból, amelyet az egyes blokkok érvényesítői szednek be. A másik, hogy az elégetni kívánt token aránya szabályozható legyen.

 

Miért van szüksége a BSC-nek a BEP-95-re?

A BSC hálózat felgyorsíthatja a BNB égési folyamatát, és javíthatja annak monetáris értékét a gázdíjak egy részének elégetésével. A BNB tulajdonosok dönti el miként küldik el a BSC gázjutalmat. A BEP végrehajtása által csökkenthet a BNB kínálat, ami által a stakelők jutalmainak fiat értéke növekedhet. Tehát a növekvő kereslet magasabbra hajtaná a BNB árát.

Binance Smart Chain I Cryptofalka

Forrás: https://coingape.com/

 

BEP-95 specifikációk

Gázdíjak elosztása

Tervezés szerint a BNB egy deflációs token. Nincs olyan bányászati ​​algoritmus, amely lehetővé tenné az új BNB -k és a bányászok jutalmának rendszeres csökkenését. A BNB egy olyan token, amely sok felhasználási lehetőséggel rendelkezik. A stakelők és a a bányászok (validátorok) is élvezhetik a BNB birtoklásából származó egyéb előnyöket.

A gázdíjat minden blokkban beszedik, és kétfajta intelligens szerződésre osztják:
Rendszer jutalmazási szerződés: Az okos szerződés legfeljebb 100 BNB -t tartalmazhat. A gázdíj 1/16 -a átkerül a rendszer jutalmazási szerződésébe, ha az 100 BNB -nél kevesebb. A jutalmazási szerződésen belüli finanszírozást láncközi csomagtámogatásként használják fel.
ValidatorSet szerződés: A gázdíj fennmaradó része átkerül a ValidatorSet szerződésre. Ez a szerződés tartja a gázdíjakat a validátoroknak és a stakelők számára. A szerződésen belüli finanszírozást a Binance Chain -hez utalják át, és minden nap elosztják a stakelőknek és az validátoroknak a megfelelő arány szerint.
 

Égetési mechanizmus

A mechanizmust a ValidatorSet szerződésben az Irányítható paraméterek segítséágével, a burnRatio bevezetésével válik lehetővé. Minden egyes blokk végén az Érvényesítő aláír egy tranzakciót, hogy meghívja a szerződés betéti funkcióját a gázdíj átutalására. Az égetési logika a betétfüggvényen belül valósul meg, amely szerint a burnRatio * gasFee átkerül az égetési címre;
 
A kezdeti javasolt égési arány: 10%.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Irányítás

Az égési arány változását a BSC Validatorok határozzák meg szavazati jogaik (letétbe helyezett BNB) alapján egy javaslat szavazási eljárással.

Ezt a folyamatot a Binance Chain végzi, és a közösség minden tagja javasolhatja a paraméterek módosítását. Ahhoz, hogy az ajánlatot az érvényesítők felülvizsgálhassák, legalább 2000 BNB (mainnet) letétet kell zárolnia. Ez lehetővé teszi az érvényesítők számára, hogy szavazzanak a javaslatról; a BNB -t a javaslat megszavazása után visszaküldik. A BSC érvényesítői szavazati erejük alapján szavazhatnak: „mellett” vagy „ellene”.
 
Ha az érvényesítők 50%-a vagy több szavaz a javaslat mellett, tehát eléri a határozatképességet, akkor a javaslat elfogadásra kerül, és a paraméterek megfelelő módosítása átkerül a BSC-hez a láncok közötti kommunikáción keresztül, és azonnal hatályba lép. 
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.