FED elnök: A Bitcoin az aranyat helyettesítheti, nem a dollárt

Szerző: | márc 24, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Bitcoin túl ingatag ahhoz, hogy igazi pénz vagy értéktároló legyen, esetleg az aranyat helyettesítheti majd a jövőben a FED elnöke szerint.

Jerome Powel FED elnök, hétfőn, a Bank for International Settlements (BIS) által rendezett eseményen őszinte észrevételeket tett a kriptovatlutákkal kapcsolatos kérdésekre. 

 

A FED elnöke Powel vitatja, hogy bármi lenne a Bitcoin mögött

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Bitcoin és más kriptovaluták veszélyeztetik -e a pénzügyi stabilitást, Powel olyan, már ismert érveket hozott fel, mint amiket a régi pénzügyi szakemberek régóta mondogatnak. 

A kriptográfiai eszközök, mint a Bitcoin, nem igazán alkalmasak értéktárként, mert nagyon ingadozó az értékük, és szerintük semmi sem támogatja őket. Inkább a spekuláció eszközei, ezért nem igazán használható fizetési eszközként, a dollár vagy az arany helyett. – mondta Powel

Powel szavai mondhatni a FED véleményét tükrözik. Ez a nyilatkozat hetekkel azután érkezett, hogy Janet Yellen, Amerikai Egyesült Államok Pénzügyminiszterének titkára egyértelművé tette aggályait a decentralizált kriptovalutákkal kapcsolatban. 

Bitcoin reakciója a FED nyilatkozatra I Cryptofalka

Forrás: Tradingview

Akárcsak Yellen kijelentése, úgy tűnik, a FED elnök szavai is negatív piaci hangulatot eredményeztek, ugyanis a BTC / USD pár több, mint 1000 dollárt esett a szavai során. Minden nézeteltérés ellenére, mind Powel, mind a Bitcoin legnagyobb támogatói egyetértenek abban, hogy a kriptopénz, a Bitcoin az arany új formája lehet. 

 

A Fiat pénz a ‘közhasznúságot’ tartja szem előtt

Agustin Carstens, a BIS vezérigazgatójával és Jens Weidmannal, a Német Szövetségi Bank elnökével és Powellel a stabil banki digitális valutákat is vizsgálta, a CBDC-ket. A CBDC-k a folyamatban lévő kripto-trend jegybanki megfelelőinek tekinthetők. A témáról folytatott beszélgetés kevésbé volt szokatlan, az előadók megismételték az ismert álláspontokat, amelyek magukba foglalják például azt is, hogy a privát stabilcoinokat meg kell különböztetni a digitális fiat valutáktól, a CBDC-től.

Amennyiben a CBDC-ket a nemzetek szuverén pénznemeihez kötik, bizonyosan javulni fog a véleményünk. De ennek ellenére honnan származik a hitelességük? Csakis létező fiat valutából származhat. – mondta Powel

A fiat-valutákat Powel szerint “a nyilvánosság előnyére való tekintettel bocsátják ki”, miközben hangsúlyozta, hogy a stabil pénznemek a jövőben nem szolgálnak a globális pénzügyi rendszer alapjául.

 

Összegzés

Tulajdonképpen az amerikai pénzügyminisztériumtól (FED) nem is lehetett mást, csakis negatív nyilatkozatot várni a kriptovalutákról. Ugyanis, több adat és tanulmány bizonyítja, hogy a dollár értékcsökkenését, az inflációt, a kriptovalutákkal egyensúlyozzák. A legutóbbi amerikai stimulus csekkeket az emberek Bitcoinra váltották. Ahhoz, hogy tartsák a lelket a dollárban nem tehetnek mást, mint, hogy a kriptovaluták ellen beszélnek.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka