Bitcoin bányászat globálisan 56%-ban zöldenergiából származik

Szerző: | júl 5, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Bitcoin Bányászati tanács szerint, globálisan a Bitcoin bányaipar ma 56%-ban fenntartható energiából származik.

 

Egyre zöldebb a Bitcoin bányászat

“A Bitcoin bányászat elhanyagolható mennyiségű energiát használ fel, és a fenntartható energia nagyobb részben hajtja, mint bármely nagyobb országot vagy ipart” – áll a Tanács július 1-jei sajtóközleményében.

A jelentés a hálózat bányászainak csupán 32% -án végzett három kérdéses felmérésen alapult. Megállapította, hogy a válaszadók „jelenleg 67% -ban fenntartható energia-megosztással használják a villamos energiát”, amelyet 56% -os becslésük alapjául használt a teljes hálózaton.

Zöld Bitcoin I Cryptofalka

Forrás: https://www.wallpaperflare.com/

A Bitcoin Bányászati Tanács egyik fő célja átlátható és ellenőrizhető adatok biztosítása a megújuló energia felhasználásáról a Bitcoin bányászati iparban.

A Tanács felméréséből származó adatok és becslések érvényessége azonban nem teljesen egyértelmű, mivel nagyban támaszkodik az önkéntesen adott válaszokra. A jelentés homályosan megjegyzi, hogy a globális Bitcoin hálózat becsült éves teljesítménye saját „elemzésén, feltételezésein és feltárásán” alapul.

A szervezet a fenntartható villamos energiát „hidro-, szél-, nap-, atom-, geotermikus és szénalapú energiatermeléssel, nettó széndioxid-kreditekkel” határozza meg, amelyek a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) 2050-re vonatkozó nettó nulla jelentésének elvein alapulnak.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Mennyire megbízható a Bitcoin bányászatról szóló jelentés?

Úgy tűnik, hogy ez az új tanulmány egyelőre nem befolyásolja Elon Muskot, aki a múlt hónapban kijelentette, hogy a Tesla akkor folytatja a Bitcoin-tranzakciók engedélyezését, amikor a globális Bitcoin bányászati hálózatot igazolhatóan legalább 50% -os megújuló energia támogatja.

Bitcoin Bányászati Tanács jelentése I Cryptofalka

Forrás: Bitcoin Bányászati Tanács

A MicroStrategy vezérigazgatója és a Bitcoin Bányászati Tanács tagja, Michael Saylor „elégedett volt” a jelentéssel, ugyanakkor megjegyezte, hogy a Bitcoin bányaipar „önként” dolgozik együtt, hogy „információkat nyújtson a nagyközönség és a döntéshozók számára”. Szerinte ez segít tisztázni a Bitcoin energiafelhasználásának jellegével és mértékével kapcsolatos általános tévhiteket.

A felmérés csupán három kérdést tett fel a résztvevőknek: 

“Mennyi villamos energiát fogyaszt ma a teljes Bitcoin bányász géppark? Mennyi az összes fenntartható villamos energia % -a a flottája villamosenergia-termelési kombinációjában? Mekkora a géppark összesített hashrate?”

A tanulmány, a Bitcoin bányászat egyik sarkalatos időszakában készült, amikor a kínai székhelyű bányászok vagy megszűntetik tevékenységüket vagy áthelyezik olyan tengerentúli energiatakarékos központba, mint például a kanadai Quebec vagy éppen a közép-ázsiai Kazahsztán. A cégek áttelepülését mindenképp meg kell várni, hogy pontosabb képet kapjunk az energiafelhasználásról. 

Energiafelhasználás a Bitcoin bányászatban I Cryptofalka

Forrás: Bitcoin Bányászati Tanács

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.