A Bitcoin készlet 3%-át birtokolja már a Grayscale alapkezelő

Szerző: | jan 20, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A vezető alapkezelő a Grayscale, a valaha létező 21 millió Bitcoin 3%-át birtokolja már. Az alapkezelő BTC készlete még tovább duzzad.

 

Grayscale dominancia

A 2013-ban indított Grayscale, a legnagyobb kriptovaluta eszközkezelő, több mint 27 milliárd dollár kezelt vagyonnal. A vállalat legnépszerűbb terméke a Bitcoin Trust (GBTC), amely lehetővé teszi az intézmények számára, hogy az Egyesült Államok Tőzsdefelügyelete (SEC) által is elfogadott BTC kitettséget szerezzenek. A cég az eszközöket külön díj ellenében tárolja és kezeli. 

A FOMO (fear of missing out) hangulat eluralkodott, egyre több intézmény szállt be a kriptovaluta bizniszbe, így a GBTC népszerűsége nagyon megugrott. A Grayscale beszámolt arról, hogy 2020-ban az AUM (Asset Under Management) 10 szeresére nőtt. A céghez, tavalyi év csak az utolsó negyedévben több vagyon áramlott, mint 2013-2019 között. Az intézmények által választott vezető kriptovaluta a BTC volt. 

A GBTC befektetések lefedésére a vállalat Bitcoint vásárol. Az elmúlt évben a Grayscale hatalmas mennyiségű Bitcoint vásárolt, hogy lépést tartson az elszabadult kriptovaluta befektetési kedvvel. Az eszközkezelő 2020 negyedik negyedéves jelentésében azt írta, míg az újonnan kibányászott Bitcoin mennyisége lecsökkent a májusi blokkfelezés következtében, nála a beáramlás kétszer annyi volt mint a bányászott Bitcoin. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mennyi Bitcoin lehet a Grayscale birtokában?

A legfrissebb jelentések tükrözik a Grayscale vásárlási kedvét. A Bloqport erőforrás-figyelő szerint, az eszközkezelő 16244 BTC-t vásárolt 24 órán belül. Ez amerikai dollárban szemléltetve 600 millió dollár. Az elemző cég szerint, a Grayscale a teljes Bitcoin készlet 3%-át birtokolja. A vállalati adatok ezt meg is erősítették, ugyanis a Grayscale honlapja szerint a GBTC-nek 666.675.200 darab részvénye van, részvényenként 0,000949919 BTC értékkel. Egy egyszerű számítás mutatja, hogy ez 643.801 Bitcoinnak felel meg, ami a teljes (21 millió darab) készlet 3,013%-a. Ha a jelenlegi forgalomban lévő Bitcoin szerint számoljuk, ami 18.604.000 Bitcoin, akkor a készlet 3,4%-át birtokolja a digitális alapkezelő.

 

Mennyire tükrözi a GBTC a BTC árát?

A JP Morgan Chase & Co multinacionális befektetési bank elemzői többször hangsúlyozták a Bitcoin Trust jelentőségét az eszköz teljesítményében és elfogadásában. Az elemzők legfrissebb jelentése szerint, a Bitcoin értékének 40.000 dollárt kell meghaladnia, hogy elkerülje a nagymértékű korrekciót és ezzel elriassza az intézményeket a GBTC eszközbe fektetéstől. Az is megjegyezték, hogy a Trustnak legalább 100 millió dollárt kell likviden tartania az elkövetkező hetekben ahhoz, hogy korrigálja a Bitcoin volatilitását. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka