Csupán a Bitcoin készlet 36%-a van elérhető forgalomban

Szerző: | márc 23, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Annak ellenére, hogy a Bitcoin piaca közelít az 1000 milliárd dollárhoz, a befektetők jó része az elmúlt 6 hónapban nem mozgatták coinjaikat.

 

Csökken az elérhető Bitcoin készlet

A Bitcoin likviditása továbbra is alacsony. Az adatok azt mutatják, hogy a legnépszerűbb kriptovaluta főleg értékörzőként szolgál, a nagybefektetők nem mozgatják vissza a piacra azt. Az on-chain elemző cég, a Glassnode, március 21-én megosztott adataiból kiolvasható, hogy 2017-es bikapiac csúcspontján a BTC 50%-a keringett aktívan a Bitcoin blokkláncán.

Az adatok azt mutatják, hogy kevés olyan hosszútávú befektető van, aki kísértést érez arra, hogy eladja a BTC-t. A bálnák magasabb árak mellett is tartják az eszközt, ez pedig arra utalhat, hogy a jelenlegi bikapiac még eltarthat egy darabig. 

A kereskedés természetes jellemzője, hogy az olcsóbb árfolyamon beszerzett kriptovalutát magas áron eladják a befektetők és némi profitot realizáljanak. Azonban mostanság ez megváltozni látszik, a tendencia csökken, a befektetők inkább tartják még a Bitcoinjaikat.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A BTC jelenlegi kínálata 18,66 millió coin a 21 millióból. A kripto-elemző cég arról is beszámolt, hogy az összes forgalomban lévő BTC körülbelül ötöde elveszett vagy ellopták. Ez arra utal, hogy a Bitcoin tényleges keringő kínálata lényegesen alacsonyabb lehet, megerősítve az eszköz szűkösségét. 

Willy Woo népszerű kriptográf-elemző szerint, amikor a BTC piaci kapitalizációja meghaladta az 1000 milliárd dollárt, a népszerű kriptovalutának 7,3%-a cserélt gazdát. Azt is megjegyezte, hogy ez egy óvatos becslés, hiszen sokszor a tőzsdék rendszeresen belsőleg mozgatják digitális eszközeiket. 

 

Bitcoin mint értékörző

A nemzeti valutákkal vagy más értékes eszközzel szemben a Bitcoin véges, 21 millió darabbal rendelkezik. Jelen állás szerint nagyjából 18,8 millió Bitcoin van forgalomban. A bányászat révén napról napra több BTC-szabadulhat fel, de ez a maximális készletre nincs hatással. Eközben a BTC előállítására fordított munka és egyéb költségráfordítások jelentenek valamelyest egy kézzel fogható pontot a Bitcoin értékében.

A Bitcoin segítségével a tulajdonosok nagy összegeket tárolhatnak vagy utalhatnak át, nem úgy mint az arany vagy az ingatlan esetében. A BTC-t az évek során az aranyhoz kezdték hasonlítani. Időnként még digitális aranynak is nevezve a kriptovalutát. ➡️ Idővel a Bitcoin az aranynál is jobb értékörzővé válhat.

 

Összegzés

A Bitcoin egy nehezen megfogható befektetési eszköz, mely nem kötődik egyetlen ország adósságához vagy harcához sem. Az emberek irányítják, határok nélküli, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy saját tőkéjüket tartsák és ellenőrizhessék, valamint globálisan gyorsan tudnak tranzakciókat végezni. Az eszköz a megalakulása óta elviselte viszontagságokat, kritikákat, de minden ciklusban növekszik az elfogadottsága. Azzal, hogy az ökoszisztémában megjelentek a nagy vállakozások, egyre biztosabb az, hogy végérvényesen elfogadásra kerülhet. A számokból pedig az látszik, hogy egyre több ember szeretne hosszabb távra birtokolni a Bitcoin készletéből egy kicsit.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka