Pompliano extrán készült a Bitcoin Pizza napra

Szerző: | máj 22, 2021 | Kriptovaluta

Május 22. egy jeles évforduló a Bitcoin rajongók számára. Ez az a nap ugyanis, amikor 11 évvel ezelőtt Hanyecz László 10.000 bitcoint fizetett két darab pizzáért. Erre mindig megemlékeznek a rajongók, legalább egy mém erejéig, de az ismert Bitcoin evangelista, Anthony „Pomp” Pompliano ezúttal egyedül álló ötlettel rukkolt elő.

Az elhíresült pizza vásárlás történetét, amely a világ legdrágább pizzájaként vonult be a történelemkönyvekbe már korábban itt megírtuk. A szombati évfordulóhoz közeledve viszont egy igencsak szokatlan akciót hirdetett Pompliano. Néhány nappal ezelőtt twitteren bejelentette egy új pizza hálózat indítását. Az üzenetből az nem derült ki, hogy csak a meghirdetett egy hétre vonatkozik e az akció, de siker esetén valószínűsíthető, hogy akár országos hálózat is kinőhet belőle.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Bitcoin pizza – az új étteremlánc?

Az alap ötlet zsenialitása ugyanis abban rejlik, hogy a hálózat kiépítésénél a meglévő helyi pizzériákra épít. A ,,Bitcoin Pizza” ezalkalommal 10 amerikai városban érhető el.  Az eatbitcoinpizza.com honlapon leadott rendeléseket az akcióval szerződött helyi éttermek kezelik és erre az alkalomra készült speciális dobozban teljesítik.

Még egyedibbé téve a megrendeléseket, jellegzetes fantázianeveket is kitaláltak az eseményhez. Az olaszkolbászos pizza a manapság oly felkapott ,,Laser Eyes”, az ananászos pizza a ,,Satoshi’s Favourite, a sajtos pedig a ,,No Keys, No Cheese” nevet kapta. A 35 centis pizzák ára 29 és 42 dollár között mozog feltéttől függően.  

Bitcoin Pizza I Cryptofalka

Azon túl, hogy a pizzát rendelő támogatja az országos láncokkal szemben a helyi éttermeket, még a Bitcoin fejlesztőkkel is jót tesz. Pompliano vállalása szerint a teljes profitot átutalja a Human Rights Foundation Bitcoin fejlesztőket támogató alapjának.

Mivel annak idején 10.000 bitcoint fizettek a pizzákért, így a terv szerint május 22 és 29 között maximum 10.000 darab pizzát értékesítenek. A 10 város között már előre szétosztva a rendelhető mennyiséget, nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak eladni Miamiban 1000 vagy New York Cityben 2250 darabot. Ez a nagyszerű marketingesemény méltó emléket állít a már említett történelmi napnak, ugyanakkor az említett módon több nemes cselekedettel is szolgál. Az eredményt még természetesen nem lehet tudni, de remélhetőleg hosszútávon is meg tudja vetni a lábát a kezdeményezés.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Pompliano Bitcoin pizza ötlete összefoglalva

Az ötlet igencsak egyedi. Az, hogy vállalkozásként kiállja-e az idő próbáját minden bizonnyal nemsokára kiderül. A kezdeti hype biztosan elül majd, ám az korántsem biztos, hogy nem fog segíteni a Bitcoin ismertségének terjedésében. Ehhez persze az sem ártana, ha a vállalkozás elfogadna kriptovalutát fizetési módként.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.