Bitcoin vásrlás SEPA utalással. Binance P2P útmutató

Szerző: | nov 23, 2021 | Kriptovaluta

Alapvetően két módszer van Bitcoin és kriptovaluta vásárlásra: A gyors és egyszerű, de drága vagy a lassú bonyolultabb, de olcsó. Ha Európában élsz, akkor jó eséllyel hallottál a SEPA-ról (Single Euro Payment Area). Ez egy széles körben használt fizetési mód a gyors, és egyszerű eurós fizetésekhez és átutaláshoz. 

 

Binance P2P kriptovaluta vásárlás

Hogyan vehetek SEPA utalással olcsón kriptovalutát? Platformonként ez egy picit eltérő lehet, de az elv ugyanaz lesz. Bár a legnagyobb szereplő a Biance felfüggesztette a SEPA utalást, viszont P2P (peer-to-peer) esetében erre még van lehetőség. Így ezzel a módszerrel még viszonylag egyszerűen és olcsón lehet kriptovalutát vásárolni. 

Ki kaphat SEPA bankszámlát? Az eurózónában a hagyományos bankszámládnak támogatnia kell a SEPA banki átutalásokat, de nem kötelező eurót használnia annak az országnak amelyik támogatja.

 Nézzünk most egy Binance P2P Trading példáját:

1. lépés: Válaszd a [P2P Trading] lehetőséget a kezdőlapon. Nyomd meg a [Vásárlás] gombot a bal felső sarokban, válassza ki az [EUR] valutát, majd válaszd ki a [BTC]-t vagy bármilyen másik megvásárolni kívánt kriptovalutát.

2. lépés: Nyomd meg a Szűrő gombot a jobb felső sarokban. Válaszd ki a legördülő menüt [SEPA (EU) banki átutalás] kiválasztásával. Ezt követően válaszd ki a neked leginkább megfelelő P2P ajánlatot.

Bitcoin (BTC) vásrlás SEPA (EU) utalással. Binance P2P részletes útmutató.

Forrás: https://cointelegraph.com/news/crypto-wallet-abra-announces-direct-transactions-from-eu-banks-in-sepa

3. lépés: Add meg a vásárolni kívánt összeget, majd nyomd meg a [BTC vásárlás] gombot, ezután pedig a [Fizetési oldalra] gombot is.

4. lépés: Válaszd a [SEPA (EU) banki átutalás] lehetőséget. Ezután másold ki és illeszdb be a banki adataidat, majd utald át az összeget. A szükséges banki adatok régiónként és pénzintézetenként eltérőek lehetnek. Általánosságban ami kell: teljes név, IBAN, a bank neve. Amint az eladó megkapja a pénzét, felszabadítja a kriptoeszközöket és létrejön az üzlet kettőtök között.

+ Tipp: Ha kommunikálni szeretnél kereskedési partnereddel, mielőtt bármilyen pénzeszközt küldenél, nyisd meg a chat ablakot amennyiben az általad használt platform erre ad lehetőséget. (a Binance esetében ez lehetséges)

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Hogy adok el kriptovalutát SEPA-val?

Az egyszerűség kedvéért maradjunk az előző Bianace P2P Trading-nél. Nézzük lépésről-lépésre!

1. lépés: Válaszd a [P2P Trading] lehetőséget a kezdőlapon. Válaszd az [új fizetési mód hozzáadása] lehetőséget a [Fizetési módok] alatt, majd add hozzá a [SEPA (EU) banki átutalás] lehetőséget. Itt meg kell adnod  a valódi nevedet, a bank nevét és  az IBAN számodat.

2. lépés: Most már készen áll a BTC eladására euróért. Nyomd meg az [Eladás] gombot a bal felső sarokban, válaszd ki a [BTC]-t vagy egy másik eladni kívánt kriptovalutát, majd válaszd az [EUR] valutát.

Bitcoin (BTC) vásrlás SEPA (EU) utalással. Binance P2P részletes útmutató.

Forrás:https://www.pymnts.com/cryptocurrency/2021/cabital-adds-sepa-to-allow-change-between-euros-and-cryptos/

3. lépés: Nyomd meg a gombot a jobb felső sarokban. Válaszd ki a legördülő menüből [SEPA (EU) banki átutalás] kiválasztásával. Ezt követően válaszd ki az igényeidnek megfelelő P2P ajánlatot.

3. lépés: Add meg az eladni kívánt összeget, ezután pedig nyomd meg a [Sell BTC] gombot, és az időzítő lejárta után ellenőrizheted a bankszámládat. Amíg vársz, chatelhetsz a partnerrel, hogy nyomon kövesse az állapotot.

4. lépés: Miután megkaptad a teljes kifizetést, nyomd meg a [Befizetés megérkezett] és a [Felengedés megerősítése] gombot. Ha nem kapta meg, kattintson a [Fellebbezés] gombra. Mielőtt bármilyen kriptoeszközt felszabadítanál, győződjön meg arról, hogy megérkezett a pénz a bankszámlájára, ez nagyon fontos!

 

Összefoglalva

Ha Európában élsz, akkor van lehetőséged SEPA utalást indítani, illetve elfogadni. Ha kriptovalutát veszel, akkor számolni kell a költségekkel is. Van a gyors és egyszerű de drága (kártyával direkt), és a lassú, kicsit ugyan bonyolultabb de olcsó (SEPA). Az alábbi útmutató segítségével, sokkal könnyebben lehetne az utóbbi megoldást választani. Reméljük, hogy ennek a cikknek a megírása után több felhasználónak lesz lehetősége rá.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka