Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin ETF elfogadása elindíthatja az újabb bull runt

A Bitcoin ETF elfogadása elindíthatja az újabb bull runt

Amerikában a Bitcoin ETF jóváhagyása ajtót nyithat a konzervatívabb befektetők előtt, visszafordíthatatlan hatással lehet a BTC árfolyamára.

 

Egyes pénzügyi szakértők úgy vélik, hogy a kriptovaluták árát kizárólag a befektetők spekulációi határozzák meg, és az elmúlt években a kritikusok azt sugallták, hogy a fix kamatozású instrumentumoknak, például a kincstárjegyeknek nincs közük a digitális eszközökhöz. Ez a nézőpont meglehetősen pontos, mert jelenleg az eszközosztály legtöbb befektetője nem fektethet be Bitcoinba (BTC) és altcoinba.

Az állami nyugdíjalapok, fix kamatozásúak, és a legtöbb tőkeáttétel nélküli részvény- és multimarket-alapú befektetési alap csak bizonyos eszközosztályokba fektethet be. Ezek a korlátozások a befektetési alapok vonatkozó szabályozásból, az alap saját szabályzatából és az ügyintéző kockázatértékeléséből adódnak.

 

Nem minden alap fektethet be a Grayscale Bitcoin Trust -ba

A befektetők alapkezelője a többség tudta és beleegyezése nélkül nem rendelkezhet abszolút irányítással a befektetési döntések felett. Az alapkezelő egy harmadik féltől származó társaság, amely közvetítőként működik az alapkezelő és a befektetők között a befektetésekhez kötött eszközök ellenőrzésére és forgalmazására. Ezért az alapkezelő dönthet úgy, hogy egy adott eszköz jelentős kockázatot jelent, és vagy korlátozza a kitettséget, vagy megtagadja a hozzáférést. Kriptovaluták tekintetében, a vagyonkezelői alap a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kitettséget azért nem vállal mert hitelkockázattal jár.

Amundi befektetések megoszlása | Cryptofalka Forrás: https://about.amundi.com/

A globális vagyonkezelők jellemzően 30-60% -os fix kamatozású kitettséggel rendelkeznek, így nagyon valószínűtlen, hogy kriptovaluta kitettségnek lennének kitéve. Jó példa erre az Amundi, a vezető európai befektetési vállalkozás - több mint 2100 milliárd dollár értékű vagyonnal. A BCG Group szerint a globális eszközkészlet meghaladta a 100 000 milliárd dollárt, Észak Amerika ennek a számnak közel 50% -át birtokolja.

https://twitter.com/ThinkingCrypto1/status/1415031874314031107

A Reuters szerint az euróövezet összes befektetési minősítésű vállalati kötvényének több mint a fele negatív hozammal kereskedik. Ez 7 700 milliárd dollár értékű államadósságot tartalmaz, amely a teljes összeg 70,8% -át teszi ki. A Financial Times beszámolója szerint, a globális negatív hozamú adósság értéke meghaladta a 16 500 milliárd dollárt, amit a befektetők pesszimistább kilátásai és a központi bankok kötvényvásárlása táplál.

 

A befektetők fokozatosan kilépnek a fix kamatozású befektetési stratégiákból

Okkal feltételezhető, hogy a negatív hozamot elérő befektetők végül a kockázatosabb eszközökre költöznek át, bár valószínűtlen, hogy a kriptovalutákra való teljes váltás bekövetkezik.

Fix kamatozású befektetések I Cryptofalka Forrás: https://corporatefinanceinstitute.com/

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) esetleges Bitcoin ETF jóváhagyása megnyitja az ajtót a pénzeszközök széles skálája előtt, amelyek jelenleg zárva vannak a kriptovaluta kitettségétől. Még akkor is, ha az ETF-et kizárólag a részvények és a több eszközből álló osztályok egy részére tartják fenn, az új eszköznek nem is kell 500 milliárd dollárt begyűjtenie ahhoz, hogy a Bitcoin piaci kapitalizációja 2000 milliárd dollár fölé kerüljön. Kevesebb mint 2,5 millió érmét helyeznek letétbe a tőzsdéken, ami 125 milliárd dollárnak felel meg.

 

Az árualapok jó befektetési termékek

Az iShares szerint, a globális árutőzsdei termékek értéke 263 milliárd dollárt tesz ki. Tekintettel arra, hogy nem minden befektetési alapot jegyeznek, ésszerű feltételezni, hogy a tényleges szám meghaladja az 500 milliárd dollárt. Ez azt jelenti, hogy ebből a konkrét eszközosztályból csupán 1% -os allokáció egyenlő 5 milliárd dollárral, és ez a mértékű befektetés biztosan elegendő lenne ahhoz, hogy a Bitcoin árát a 65 000 dolláros mindenkori csúcs fölé hajtsa.

árualap tőzsdék I Cryptofalka Forrás: https://nairametrics.com/

Ha és amikor egy Bitcoin ETF -et jóváhagynak, akkor a kereskedők a jóváhagyás bejelentésekor előre futtatják a potenciális beáramlást, függetlenül attól, hogy a termékek mindössze 5 milliárd dollárt érnek-e el az első pár hónapban. Amíg a kormányok és a központi bankok továbbra is likviditást fecskendeznek be, kötvényeket vásárolnak és ösztönző csomagokat bocsátanak ki, addig fokozatos beáramlás lesz a kockázatosabb eszközök közé, ami növeli az ETF iránti keresletet.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.40% $67,280.31
Ethereum ETH -3.80% $3,670.46
BNB BNB -2.93% $594.84
Solana SOL -6.38% $165.48
XRP XRP -0.53% $0.5244
Dogecoin DOGE -5.36% $0.1582
Cardano ADA -4.56% $0.4609
Litecoin LTC -1.02% $85.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!