Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az idén már az Amazonon is fizethetünk Bitcoinnal?

Az idén már az Amazonon is fizethetünk Bitcoinnal?

Újabb pletyka látott napvilágot a vezető kriptovaluta elfogadottságát illetően. Ezúttal az Amazon került képbe. Mindig örülhetünk az ilyen híreknek, bár a megalapozottságuk ugyan kérdéses, viszont jól ismerjük a mondást: nem zörög a haraszt...

 

Amazon és a kereskedelem

Az Amazon cégcsoportot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A Walmart után a világ második legnagyobb cégéről van szó, amely 1994-ben egyszerű könyvesboltként indult világhódító útjára. Mára pedig a piac számos területén lett meghatározó szereplő. Az online értékesítés mellett folyamatosan szőtte maga köré saját ökoszisztémáját (Kindle, Ai-Alexa, Amazon Web Services) és nyújtott egyre szélesebb termék illetve szolgáltatás palettát. Az amazon.com pedig idővel az amerikai piac legnagyobb online kereskedelmi platformjává nőtte ki magát, ahol a csavarhúzótól az uránércig bármihez hozzájuthat az ember. A rengeteg termék és szolgáltatás mellett természetesen rengeteg információt is összegyűjtött az amazon a fogyasztókról, ami szintén komoly erőforrást jelent. A most felröppent pletyka nyomán pedig feltételezhetjük, hogy egy fogyasztói, piaci igényre adott válaszról lehet szó. A fogyasztói igényeken alapuló innováció ugyanis alapvető tulajdonsága az amazonhoz hasonló sikeres vállalatoknak.

amazon-ecommerce | Cryptofalka

 

Amazon és a Bitcoin

A fentiek ismeretében talán nem is meglepő, hogy a londoni üzleti portál a City A.M., belső forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az  Amazon akár még az idén elfogadhatja fizetőeszközként a Bitcoint. Azt nem kell részleteznünk, hogy ennek önmagában milyen hatása lehet az árfolyamra közép és hosszútávon. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy - amennyiben a hír igaz - egy olyan újabb szereplő készül  a kriptovaluta fizetés bevezetésére, amely a maga szegmensében piacvezető. Egyfajta véleményvezérként pedig irányt mutat a piac többi szereplőjének. Az elmúlt év  végén a PayPal tett hasonló bejelentést és azóta már az amerikai ügyfelek fizethetnek is a kripotvalutáikkal, a céggel kapcsolatban álló több milliós kereskedői hálózaton keresztül. Az ,,aki kimarad, az lemarad" elvet követve pedig egyáltalán nem lenne meglepő, ha az amazonnal kapcsolatos hír igaznak bizonyulna. A kriptovaluták népszerűségének és felhasználásának megállíthatatlan növekedésével együtt jár az is, hogy sokan tettek szert kisebb-nagyobb haszonra, amit esetleg szeretnének elkölteni. Ha pedig a pénz elköltésében kell segítséget nyújtani, abban az Amazon kiváló partner tud lenni.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Amazon és Amazon Coin

A névtelen forrás szerint a Bitcoin fizetőeszközként való elfogadás még csak az első lépés. Felfoghatjuk egyfajta tesztelési fázisként, amelyet a nyolc legnépszerűbb kriptovaluta integrálása fog fokozatosan követni. Sportnyelven szólva a Bitcoin után felkészül az Ethereum, a Cardano és a Bitcoin Cash. Ám ezzel a történetnek koránt sincs még vége. Pár éves távlatban ez a projekt egy saját tokenben csúcsosodhat ki, amely a számos iparági példához hasonlóan nem csak fizetésre, hanem akár hűségprogram kialakítására és a fogyasztói bázis további építésére is alkalmas lehet. 

 

Összefoglalva

Annak is örülhettünk, amikor a PayPal nyitott a kriptovaluták felé, de a világ leggazdagabb embere által alapított Amazon megjelenése egészen új dinamikát adhat a kriptopiacnak. A hivatalos bejelentésre még minden bizonnyal várni kell, de azt szinte biztosra lehet venni, hogy mérlegelik a bevezetés körülményeit. Ezek után már csak az lehet a kérdés: vajon ki lesz a következő?

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.74% $61,954.48
Ethereum ETH 1.63% $3,431.93
BNB BNB 1.11% $408.4
Solana SOL -3.24% $128.68
XRP XRP 6.54% $0.6246
Cardano ADA 9.97% $0.7336
Dogecoin DOGE 22.35% $0.1456
Litecoin LTC 6.34% $90.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!