Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
FED elnök: A Bitcoin az aranyat helyettesítheti, nem a dollárt

FED elnök: A Bitcoin az aranyat helyettesítheti, nem a dollárt

A Bitcoin túl ingatag ahhoz, hogy igazi pénz vagy értéktároló legyen, esetleg az aranyat helyettesítheti majd a jövőben a FED elnöke szerint.

Jerome Powel FED elnök, hétfőn, a Bank for International Settlements (BIS) által rendezett eseményen őszinte észrevételeket tett a kriptovatlutákkal kapcsolatos kérdésekre. 

 

A FED elnöke Powel vitatja, hogy bármi lenne a Bitcoin mögött

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Bitcoin és más kriptovaluták veszélyeztetik -e a pénzügyi stabilitást, Powel olyan, már ismert érveket hozott fel, mint amiket a régi pénzügyi szakemberek régóta mondogatnak. 

A kriptográfiai eszközök, mint a Bitcoin, nem igazán alkalmasak értéktárként, mert nagyon ingadozó az értékük, és szerintük semmi sem támogatja őket. Inkább a spekuláció eszközei, ezért nem igazán használható fizetési eszközként, a dollár vagy az arany helyett. - mondta Powel

Powel szavai mondhatni a FED véleményét tükrözik. Ez a nyilatkozat hetekkel azután érkezett, hogy Janet Yellen, Amerikai Egyesült Államok Pénzügyminiszterének titkára egyértelművé tette aggályait a decentralizált kriptovalutákkal kapcsolatban. 

Bitcoin reakciója a FED nyilatkozatra I Cryptofalka Forrás: Tradingview

Akárcsak Yellen kijelentése, úgy tűnik, a FED elnök szavai is negatív piaci hangulatot eredményeztek, ugyanis a BTC / USD pár több, mint 1000 dollárt esett a szavai során. Minden nézeteltérés ellenére, mind Powel, mind a Bitcoin legnagyobb támogatói egyetértenek abban, hogy a kriptopénz, a Bitcoin az arany új formája lehet. 

 

A Fiat pénz a 'közhasznúságot' tartja szem előtt

Agustin Carstens, a BIS vezérigazgatójával és Jens Weidmannal, a Német Szövetségi Bank elnökével és Powellel a stabil banki digitális valutákat is vizsgálta, a CBDC-ket. A CBDC-k a folyamatban lévő kripto-trend jegybanki megfelelőinek tekinthetők. A témáról folytatott beszélgetés kevésbé volt szokatlan, az előadók megismételték az ismert álláspontokat, amelyek magukba foglalják például azt is, hogy a privát stabilcoinokat meg kell különböztetni a digitális fiat valutáktól, a CBDC-től.

https://www.youtube.com/watch?v=G5bVtzQt4Uc

Amennyiben a CBDC-ket a nemzetek szuverén pénznemeihez kötik, bizonyosan javulni fog a véleményünk. De ennek ellenére honnan származik a hitelességük? Csakis létező fiat valutából származhat. - mondta Powel

A fiat-valutákat Powel szerint "a nyilvánosság előnyére való tekintettel bocsátják ki", miközben hangsúlyozta, hogy a stabil pénznemek a jövőben nem szolgálnak a globális pénzügyi rendszer alapjául.

 

Összegzés

Tulajdonképpen az amerikai pénzügyminisztériumtól (FED) nem is lehetett mást, csakis negatív nyilatkozatot várni a kriptovalutákról. Ugyanis, több adat és tanulmány bizonyítja, hogy a dollár értékcsökkenését, az inflációt, a kriptovalutákkal egyensúlyozzák. A legutóbbi amerikai stimulus csekkeket az emberek Bitcoinra váltották. Ahhoz, hogy tartsák a lelket a dollárban nem tehetnek mást, mint, hogy a kriptovaluták ellen beszélnek.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.14% $58,723.67
Ethereum ETH 3.60% $3,165.26
BNB BNB 3.88% $539.18
Solana SOL 4.58% $140.63
XRP XRP 10.89% $0.5134
Dogecoin DOGE 4.42% $0.1098
Cardano ADA 5.46% $0.422
Litecoin LTC 2.87% $70.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!