Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A bitcoin árfolyam együtt mozog a tech részvényekkel

A bitcoin árfolyam együtt mozog a tech részvényekkel

A bitcoin árfolyam 30 napos korrelációja a Nasdaq-kal szinkrononban teljesít, amíg 2020 júliusa óta az arannyal ellentétben legmagasabb szinten van.
 

 

A bitcoin árfolyam mozgása hasonlít a tech részvények árfolyamához

Mi az? Úgy néz ki, mint egy technológiai részvény, és úgy is működik, de mégsem az? A válasz egyre inkább a bitcoin – legalábbis ami a piaci mozgását illeti. A legnépszerűbb kriptovalutának, a bitcoinnak az árfolyama jobban korrelál a technológiailag erős Nasdaq részvényindex árfolyamaival, mint 2020 júliusa óta bármikor. Az Arcane Research jelentése szerint a bitcoin és a Nasdaq közötti 30 napos korreláció 0,70.

Grafikon I Cryptofalka Forrás: decrypt.co

 
A korreláció mérése -1-től +1-ig terjedő skálán történik, ahol a -1 azt jelenti, hogy az árak mindig ellentétes irányba mozognak, az 1 pedig azt, hogy tökéletes szinkronban vannak. A 30 napos korreláció hosszabb időhorizont használatával kisimítja a napi eltérések egy részét.
 
Míg a bitcoin egyre inkább korrelál olyan kockázati eszközökkel, mint a Google és a Tesla részvényei, az arannyal negatív korrelációba került. A -0,45 minden idők mélypontja körül van. 2020 augusztusában a BTC-arany minden idők csúcsát érte el, bár a pár történelmileg a pozitív és a negatív korrelációk között ingadozott, kevés útmutatást adva a piaci spekulánsoknak.
 
Bitcoin - arany grafikon I Cryptofalka Forrás: Tradingview
 
Az arany ára a 2022 eleji unciánkénti 1805 dollárról a mai 1952 dollárra emelkedett a Monex adatai szerint; nagyjából statikus maradt az elmúlt hónapban. A CoinMarketCap adatai szerint az év eleje óta a bitcoin értéke 46 730 dollárról 41 326 dollárra csökkent; ez is egyenletes a hónapra, de nagyobb volatilitást tapasztaltó, mint az aranynál.
 
 

Digitális arany?

A bitcoint gyakran "digitális aranynak" nevezik, mivel egyes szakértők az infláció elleni fedezetnek tekintik. Minden bizonnyal az infláció nagyban befolyásolja a mai piacokat. Az Amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal által közzétett legfrissebb fogyasztói árindex 8,5 százalékos éves inflációt állapított meg. Ez Ronald Reagan első ciklusa óta a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztási cikkek többe kerülnek, mint egy évvel ezelőtt; a dollár értéke pedig nem tudja ezt a drágulást követni.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Úgy tűnik, a bitcoin árfolyam és a részvények sem. A kiváló 2021-es év után a Nasdaq 13%-ot esett az előző évhez képest. Nem meglepő, hogy ez majdnem megegyezik a bitcoinéval, amely közel 12%-ot veszített értékéből.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.12% $64,919.76
Ethereum ETH 3.61% $3,157.07
BNB BNB 3.08% $571.65
Solana SOL 6.70% $151.33
XRP XRP 5.42% $0.5294
Dogecoin DOGE 6.28% $0.163
Cardano ADA 8.28% $0.5063
Litecoin LTC 5.47% $85.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!