Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin ATM lesz a Media Markt áruházaknál!

Bitcoin ATM lesz a Media Markt áruházaknál!

,,A hír igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak!” – tartja a népszerű közhely, ám ennél azonban nagyobb valóságtartalma van a történetnek! De vajon valóban lesz az ismert elektronika áruházaknál Bitcoin ATM? Megmutatjuk!

 

Ausztria és a Bitcoin ATM

A sikeres tesztek után a német elektronikai óriás úgy döntött, hogy az osztrák piac megérett arra, hogy több Bitcoin ATM jelenjen meg az országban. A napokban 12 áruháznál üzemelnek be kriptovaluta ATM gépeket. A technikai lebonyolításért az osztrák Bitcoin bróker cég a Confinity és annak ATM-ekkel foglalkozó cége, a Kurant felel. Ez utóbbi több mint 200 Bitcoin ATM-et működtet Ausztriában, Németországban, Spanyolországban és Görögországban.

A cég marketingért és értékesítésért felelős igazgatója, Thomas Sperneder elmondta, hogy összesen 12 áruházat láttak el Bitcoin automatával, ami biztosítja az egyszerű és biztonságos kriptovaluta vásárlást. Ezen túlmenően a Bitcoin ATM-ek alkalmasak arra is, hogy új ügyfeleket, vásárlókat vonzzanak be. Sperneder szerint a Bitcoin és kriptovaluta vásárlás eddig főként a digitális világban járatos emberek számára volt megoldható. Az ATM-ek azonban olyan alternatívát jelentenek, amelynek segítségével bárki könnyedén és biztonságosan megveheti első kriptovalutáját.

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

Bitcoin ATM az egyszerűség eszköze

És valóban! Egy kripto ATM segítségével gyerekjáték a készpénz felvétel vagy a BTC vásárlás. Csak egyszerűen beszkenneljük a tárca címet és máris megkapjuk a befizetett összegnek megfelelő satoshikat (a Bitcoin váltóegysége) vagy kivehetjük az eladás után nekünk járó pénzt. Lényegében tényleg úgy működik, mint egy hagyományos pénzfelvevő automata, ahol szintén be tudunk fizetni és jóváírják a számlánkon vagy tudunk kártyáról pénzt felvenni.

Bitcoin ATM I Cryptofalka Forrás: Kurant

 

Európai Bitcoin ATM helyzet

A kriptovaluta vásárlást lehetővé tevő ATM-ek számát illetően 2022-ben eddig csökkenő tendenciát láthattunk. Ezért is számít üdvözítőnek az osztrák helyzet, hogy ott egycsapásra jelent meg 12 új eszköz. Ám azért nem mindenhol ilyen nagyszerű a helyzet. Az Egyesült Királyságban márciusban hozott a pénzügyi felügyeletért felelős hatóság egy határozatot, amely szerint minden nem regisztrált Bitcon ATM-et azonnal hatállyal ki kell kapcsolni.

A spanyol BitBase nevű cég pedig a portugál piacon ütközött nehézségekbe, amikor megpróbált Bitcoin ATM-eket üzembe helyezni az országban. A hatóságok átmenetileg leállították a próbálkozást.

 

Összegzés

Amint látjuk az európai Bitcoin és kripto ATM helyzet meglehetősen vegyes képet mutat. Vélhetően most járunk abban a szakaszban, amikor a hatóságok kezdik átlátni, hogy milyen hatással jár, ha az állampolgárok saját maguk kezdik el kezükbe venni a pénzügyi döntéseiket. Erre utal legutóbb az EU részéről a ,,noncustodial” tárcákkal szembeni fellépés is. Ezek olyan kriptotárcák, amelyek privát kulcsa és ennek következtében a felügyelete is az egyén kezében van és abba senki nem lát bele. Mindenesetre az osztrák példa akár kedvező irányba is terelheti a közvélekedést.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.99% $67,346.27
Ethereum ETH -8.11% $3,248.89
BNB BNB -5.70% $590.07
Solana SOL -12.55% $153.17
XRP XRP -10.69% $0.5447
Dogecoin DOGE -12.91% $0.1722
Cardano ADA -13.31% $0.5087
Litecoin LTC -12.77% $85.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!