Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin és kriptovaluta ATM használata, hogyan működik?

Bitcoin és kriptovaluta ATM használata, hogyan működik?

Ismerd meg a Bitcoin ATM-ek működését és hogyan vásárolhatsz kriptovalutát az ATM-ek segítségével. Ha gyorsan és kényelmesen szeretnénk Bitcoint vagy kriptovalutát vásárolni, akkor ideálisak lehetnek az ATM-ek. Milyen más tulajdonságaik vannak?  

Mi is az a Bitcoin ATM?

A Bitcoin vagy kriptovaluta ATM egy olyan fizikai készülék, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy készpénzt használva vásároljanak vagy eladjanak kriptovalutát, mondjuk Bitcoint. Ezek az ATM-ek a hagyományos bankautomatákhoz hasonlóan működnek, de kifejezetten a kriptovaluta tranzakciókra specializálódtak. Általában kijelzővel, érintőképernyővel, QR-kódolvasóval és pénzkezelő egységgel rendelkeznek.  

Hogyan működik a kriptovaluta ATM?

A Bitcoin ATM-ek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy közvetlenül és azonnal cseréljenek készpénzt kriptovalutára, anélkül, hogy hosszú regisztrációs folyamatokon kellene átesniük. Az ATM-ek használata az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a kriptodevizák vásárlásának és eladásának, nem kell szakértőnek lenned a használatához. Egyszerűen behelyezed a kriptodevizára szánt készpénzt az ATM-be, ezt követően a biztonságos internetkapcsolattal rendelkező automata megvásárolja a kedvelt bitcoint vagy egyéb altcoint az aktuális árfolyamon.

Igen, jól értetted: a készpénzből bitcoint vásárolhatsz mindössze néhány egyszerű lépéssel. Nincsen szükség akár bankszámlára sem, az ATM-es váltások pedig néhány perc alatt visszaigazolják a vásárlást. Amennyiben nincsen bitcoin tárcád, az automata nyomtat egy papír tárcát, amire szinte azonnal elküldi a bitcoinjaidat. Bitcoin ATM I Cryptofalka

Forrás: https://news.bitcoin.com

Ezáltal időt és energiát spórolhatunk meg, és gyorsan hozzájuthatunk a kívánt kriptovalutához. Persze ez a kényelem némi felárat is vonz maga után, ezért mindenképpen kitérünk majd később a Bitcoin ATM vásárlás költségeire is.

Bitcoin ATM kereső: Coin ATM radar

A közeli ATM-ek megtalálása sosem volt még könnyebb, számuk egyre gyorsabban nő, mint ahogyan a népszerűségük is. A Coin ATM Radar egy kiváló online platform, ahol könnyedén megtalálhatjuk a hozzánk legközelebbi Bitcoin ATM-eket. Az oldal rendelkezik egy térképpel és keresési funkcióval, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megtaláljuk a legalkalmasabb automatát a környéken.

A találatokban megjelennek az ATM-ek fontos információi, például az üzemidő, a felhasználási költségek, valamint az elérhető kriptovaluták listája. Ez nagyon hasznos, mert így könnyen összehasonlíthatjuk az ATM-eket és kiválaszthatjuk azt, amelyik leginkább megfelel az igényeinknek. A Coin ATM Radar tehát egy megbízható forrás, amely segít navigálni a Bitcoin ATM-ek között, hogy zökkenőmentesen vásárolhassunk kriptovalutát.

Coin ATM radar I CryptofalkaBitcoin vásárlás ATM segítségével

Mielőtt neki látnánk az ATM-es kriptovaluta vásárlásnak, célszerű készíteni egy digitális tárcát, amire fogadjuk majd a készpénzért megvásárolt kriptovalutát. Ha ezt nem tesszük meg az sem probléma, ugyanis az ATM tud létrehozni számunkra kripto tárcát, amire majd elhelyezi a megvásárolt kriptovalutát. Viszont célszerű a népszerű és jól ismert tárcákat használni és arra elhelyezni a megvásárolandó kriptovalutánkat. Ha szeretnéd jobban megismerni a lehetséges tárolási módokat, nézd meg a kripto tárca ismertetőnket! Bitcoin ATM vásárlás I Cryptofalka A Bitcoin ATM-es vásárlás lépései a következők:

  1. Térképen vagy online platformon keresd meg a legközelebbi Bitcoin ATM-et. Győződj meg róla, hogy az ATM támogatja a kívánt kriptovalutát, például Bitcoint.
  2. Menj az ATM-hez és készítsd elő a szükséges dokumentumokat és eszközöket. Általában szükséged lesz a digitális tárcádra, a telefonszámodra, személyazonosságot igazoló dokumentumra és készpénzre.
  3. Az ATM-nél kövesd az utasításokat a nyelv kiválasztásához, majd válaszd ki a "Buy" (Bitcoin vásárlása) opciót.
  4. Add meg a kívánt vételár összegét, vagy válaszd ki a kívánt kriptovaluta mennyiséget.
  5. Az ATM utasításainak megfelelően helyezd be a készpénzt az automata nyílásába. Győződj meg róla, hogy a megfelelő összeget helyezed be!
  6. Az ATM adatainak megfelelően add meg a tárcádhoz tartozó címet vagy szkenneld be a tárcádhoz tartozó qr kódot. Ide fogja a vásárolt kriptovalutát küldeni.
  7. Ellenőrizd a tranzakciót és győződj meg arról, hogy a megfelelő mennyiségű Bitcoin érkezett a tárcádba.

Fontos megjegyezni, hogy az egyes Bitcoin ATM-ek eltérőek lehetnek a működési folyamatban és az elfogadott fizetési módszerekben, ezért mindig olvasd el az ATM utasításait és kövesd azokat.  

Magyar kriptovaluta ATM szolgáltatók

A hazai legnagyobb és legnépszerűbb magyar kriptovaluta ATM szolgáltatók a következők: Mr. Coin, Coincash, iCoin, BlockChange Coincash Bitcoin ATM I CryptofalkaKripto ATM-ek költségei

Fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluta ATM-ek használata magasabb költségekkel jár, mint a hagyományos online tőzsdéken történő vásárlás. Az ATM-ek üzemeltetői általában extra díjakat számítanak fel a tranzakciókért és a kényelemért. Ezek a költségek általában a vásárlás vagy eladás százalékos arányában kerülnek kiszámításra, vagy fix összeg lehetnek a tranzakció értékétől függetlenül. Emellett a kripto ATM-ek között jelentős költségszórás is tapasztalható, ami azt jelenti, hogy az egyes ATM-ek eltérő díjakat és jutalékokat alkalmazhatnak.

Ezért mindig fontos alaposan megvizsgálni az adott ATM által alkalmazott költségeket, mielőtt vásárlást vagy eladást hajtunk végre. Bár a kripto ATM-ek kényelmes lehetőséget nyújtanak a helyi pénznemünk átváltására kriptovalutára, érdemes figyelembe venni a magasabb költségeket és a díjak szórását.

Az egyes ATM váltók és a kriptovaluta tőzsdei árfolyamok között általában 4-10% különbség van. Nagyjából ekkora költséggel kell számolnod egy Bitcoin ATM-es váltás esetében. Vagyis a gyorsaságnak és kényelemnek ára van. De a kriptovaluták világában, ahol akár napi 2 számjegyű mozgásokat is tapasztalhatunk az árfolyamban, ez akár hamar meg is térülhet.  

Bitcoin ATM előnyök: Gyorsaság

A tranzakciós gyorsaság az ATM-es váltások egyik leghatalmasabb előnye, amit említhetünk. A hagyományos online kriptotőzsdéknek időre van szükségük, hogy az utalásunk megérkezzen a tőzsdére. Ezzel szemben az ATM-es váltások pár perc alatt lezajlanak, az igényelt bitcoin összeg máris a tárcádba kerül. Amennyiben az idő sürget, vagy a kriptodevizák gyors váltásának módját keresed, az ATM ideális választás lehet számodra.

Bitcoin ATM előnyök: Kényelem

Ha eddig még az a procedúra tartott vissza a kriptovilágtól, hogy választani kell egy online kereskedési platformot, ahol regisztrálni szükséges, majd feltölteni az adataidat és banki utalást végrehajtani, akkor van egy jó hírünk: a kriptodeviza ATM használatával mentesülsz mindettől! Természetesen van egy limit, amekkora összeggel anonim módon (ügyfél azonosítás nélkül) lehet kereskedni, de azt meghaladóan is csupán néhány adat megadása, valamint pár perc a regisztrációt követő tranzakció.

Néhányan azért nem adnak esélyt a kriptodevizáknak, mert tartanak az internetes váltási folyamattól. Bizony vannak olyan online jóváhagyási lépések, melyekkel egyesek nem boldogulnak, főleg ha nincs elérhető magyar fordítás.

bitcoin-atm

A kriptodeviza ATM-ek a készpénzzel végzett kriptovaluta vásárlásának vagy eladásának az egyik legkényelmesebb módját kínálják. Az ATM-ek használata egyszerűbb, hasonló a már jól megszokott banki készpénzfelvételekhez. Habár funkciójukat tekintve a két masina eltérő, a hagyományos megjelenés és a felhasználás tekintetében rendkívül hasonló.

Bitcoin és kriptovaluta ATM összefoglaló

Az ATM-ek kényelmes, időtakarékos, rendkívül gyors és biztonságos hozzáférést biztosítanak a kriptovalutákhoz a nap bármely percében,  minimális felár ellenében. Ugyanis a legtöbb Bitcoin és kriptovaluta ATM a nap 24 órájában üzemel. Ezek a legfőbb indokok, hogy legközelebb ne menj el úgy, egy BTC ikonnal ellátott ATM mellett, hogy figyelmen kívül hagynád azt.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.81% $65,646.43
Ethereum ETH -3.01% $3,450.75
BNB BNB -1.55% $594.7
Solana SOL -6.96% $136.76
XRP XRP 0.66% $0.493
Dogecoin DOGE -8.91% $0.122
Cardano ADA -7.48% $0.3799
Litecoin LTC -5.67% $73.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!