Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rövid életű volt a Bitcoin korrekció, itt az újabb 2021-es csúcs

Rövid életű volt a Bitcoin korrekció, itt az újabb 2021-es csúcs

Gyorsnak kellett lennie annak, aki olcsón szeretett volna Bitcoint vásárolni a napokban, ugyanis újabb 2021-es Bitcoin csúcs született. 📈

 

35 800$ az új 2021-es Bitcoin csúcs

Október óta száguld felfele a Bitcoin árfolyama, mely hatására szinte hétről-hétre újabb csúcsokat dönt meg az ára. Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a mostani emelkedés már nehezen fenntartható, de a bika piacok jellegzetessége pontosan az, hogy általában jóval irreálisabb szinteket üt meg az árfolyam, mint bárki gondolná. A múlt héten a 10 millió forintos határt is átlépte egyetlen Bitcoin ára, ami a következő okok miatt jöhetett össze:

 • Beszűkült a kínálati oldal, meredeken csökken a tőzsdéken elérhető Bitcoin készlet
 • Továbbra is erős az intézményi érdeklődés
 • A lakossági érdeklődés is elkezdett felpörögni
 • Felpörgő inflációtól való félelem
 • Beütött a FOMO, vagyis a kimaradástól való félelem

Ezek hatására újabb 2021-es csúcsot könyvelhet el magának a Bitcoin árfolyama, 35 800$-t is megütötte hajnalban.

Bitcoin 2021 új árfolyam csúcs I Cryptofalka Bitcoin 2021 új árfolyam csúcs

 

Rövid ideje volt annak, aki olcsón vett volna Bitcoint

Szerintem senki számára sem újdonság az, hogy a Bitcoin árfolyama a technikai elemzés szemszögéből nézve erősen túlvett. Vagyis azt lehet mondani, hogy a hagyományos technikai eszközökkel vizsgálva "túlárazott" tőzsdei terméknek számít jelenleg. A heti RSI már 95-nél jár, amire közel 7 éve nem volt példa. Ez önmagában még nem feltétlenül ad eladási jelzést, hanem inkább egy figyelemfelhívó jelzés arról, hogy az emelkedés üteme már kezd nehezen fenntarthatóvá válni.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A napokban jött is egy viszonylag gyors lefutású korrekció, aminek hatására 27 800 dollárig húzódott vissza a Bitcoin árfolyama. Ez a 27 800 dollár jelenleg a 2021-es legalacsonyabb Bitcoin ár. Aki szemfüles volt és volt beállítva vételi pozíció, ennyivel olcsóbban tudott Bitcoint vásárolni.

Bitcoin 2021 új árfolyam csúcs I Cryptofalka Bitcoin rövid távú korrekció

És így ennyi. A visszahúzódó Bitcoin árfolyam hatására jelentős mennyiségű vásárlói nyomás ébredt, gyakorlatilag azonnal felvásárolták újra a készletet. Így gyakorlatilag már a leszúró gyertya órájában vissza tudott pattanni az árfolyam 30 000 dollár környékére. Sőt, azóta már úgy néz ki ki is heverte ezt a bukkanót és újabb 2021-es Bitcoin csúcsunk keletkezett.

 

A kisbefektetők húzták csőbe a Bitcoin bálnákat

A Bitcoin hálózata, készlete és ármozgása viszont jóval összetettebb, mint egy hagyományos részvényé. Így a Bitcoinnál nem elég ha az árfolyamot elemezzük, hanem szükséges on-chain adatokat is figyelnünk. Mivel blokkláncról van szó, ezért az egész rendszer transzparens és ezt nagyon egyszerűen meg is tehetjük.

A lenti grafikonon a Bitcoin ár mellett azt láthatjátok, hogy az adott méretű Bitcoint birtokló tárcák hogyan viselkednek. A következő a színkód:

 • Barna: 0-0,1 Bitcoint bitrokló tárcák
 • Rózsaszín: 0,1-1000 Bitcoint birtokló tárcák
 • Piros: 1 000-1 000 000 Bitcoint birtokló tárcák
 • Zöld: Bitcoin árfolyam

Bitcoint birtokló tárcák száma I Cryptofalka Bitcoint birtokló tárcák száma + Bitcoin árfolyam

Ami szépen látszik, hogy a kis halak, vagyis a barna tárcák száma folyamatosan emelkedik, vagyis a lakossági érdeklődés valóban kezd felpörögni. Ezt korábban a Google trends adatai alapján mutattuk nektek. Ez mellett a közepes méretű befektetőknek elkönyvelhető rózsaszín tárcák száma csökkent picit, viszont relatíve stabilnak mondhatóak.

Viszont a pirossal jelölt "bálnák", vagyis a rengeteg Bitcoint birtokló tárcák száma nagyon érdekes. Ugyanis 2020 végén drasztikus esést láthatunk a piros görbében, vagyis a rengeteg Bitcoint birtokló tárcák számában. Ami annak a jele lehet, hogy a bálnák picit elszámolták magukat és korrekcióra számítottak. Majd a kis befektetők hatására tovább tudott emelkedni a Bitcoin árfolyama és 2021-ben újra elkezdték a bálnák felhalmozni a Bitcoin készletüket. Ezt a piros görbe hirtelen ugrása mutatja.

[box type="bio"] Úgy néz ki, hogy hiába túlvett már jó ideje a Bitcoin árfolyama, 2021-ben újabbnál újabb csúcsokat szolgáltat. A lakossági és az intézményi befektetők kimaradástól való félelme már együttesen pörgeti az árfolyamot, ami a beszűkült készlettel találkozva ismét meglepő árfolyamot indukál egy Bitcoinra. Never short the bull, hangzik a híres tőzsdei mondás. Úgy néz ki a bálnák ezt most benézték. :)  [/box]

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.78% $64,398.98
Ethereum ETH 0.35% $3,444.41
BNB BNB -0.12% $574.23
Solana SOL 3.59% $165.03
XRP XRP -5.12% $0.5575
Dogecoin DOGE -1.09% $0.121
Cardano ADA -4.37% $0.4273
Litecoin LTC -0.70% $71.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!