Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
10 millió forint felett jár már egyetlen Bitcoin ára

10 millió forint felett jár már egyetlen Bitcoin ára

Erősen kezdte 2021-et a Bitcoin, már 5000 dollárral ér többet, mint szilveszterkor. Ezzel már 10 millió forint felett van egy Bitcoin ára. 🔥

 

Rekord magasan a Bitcoin ára dollár és forint ellenében is

Erős évet zárt maga mögött a Bitcoin 2020-ban, ugyanis a kezdeti 7500 dolláros árfolyam helyett 2020 végére már 29 000 dollárt kellett fizetni egy Bitcoinért. A vezető kriptovaluta ára az utolsó négy hónapban emelkedett 10 000 dollárról egészen 29 000 dollárig. Most január 3-án, a Bitcoin 12. szülinapján már viszont 34 000 dollárba kerül egyetlen Bitcoin. 297 forintos dollár árfolyam mellett ezzel 1 Bitcoin már több, mint 10 millió forintot ér.

10 millió forint egy bitcoin ára I Cryptofalka

Csak viszonyításképpen megnéztük, hogy mit lehet vásárolni ma 10 millió forintból. Ebből kijön akár 18 uncia arany, vagy egy új Ford Mondeo is.

 

Maga az emelkedés nem, annak üteme viszont mindenkit meglepett

2020-ban rengeteget írtunk nektek arról, hogy mi az érték a Bitcoin mögött és, hogy miért volt 2020 elején iszonyatosan alulértékelt befektetés. Majd a grafikon is kezdett egyre jobban kinézni, egyre több intézményi befektető szállt be a piacra, majd megütöttük a mindenkori csúcsot is az árfolyam. 

Ekkor 3 darab becslést hoztunk nektek arra, hogy hol lehet a következő Bitcoin csúcs. ➡️ 22000$ egy Bitcoin, hol lehet a következő árfolyam csúcs? 

Ezek pedig a következőek voltak:

 • 2017-es bika piac alapján 400 000$= 1 Bitcoin nagyjából 3-4 éven belül
 • Stock to flow modell alapján 100 000$= 1 Bitcoin 2021-2024 között
 • Fibonacci becslés alapján 31 000$= 1 Bitcoin a következő hetekben/hónapokban (írtuk december 17-én)

Ezek közül a legrövidebb távú becslésünk gyakorlatilag be is teljesült. Ugyanis a cikk írására közel 2 hétre valóban megütötte a 31 000 dolláras árfolyamot a Bitcoin.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Azt viszont mi sem és szerintem más se nagyon gondolta, hogy bármiféle korrekció nélkül túlszárnyal a Bitcoin ára a 30 000 dolláros ellenálláson. Ezzel pedig a Bitcoin megütötte a magyarok számára fontos 10 millió forint küszöböt is.

Úgy, hogy az RSI indikátor még heti nézeten is szinte rekord mértékben túlvett. Ezzel a Bitcoin 20 000 dollár emelkedést tud maga mögött bármiféle komolyabb korrekció nélkül. Ennek pedig nagyon egyszerű az oka, az pedig maga a FOMO. Vagyis a Fear of Missing out. Azaz az emberek kimaradástól való félelme.

 

Meredeken csökken a tőzsdéken elérhető Bitcoin készlet

Ami fontos a Bitcoinnál ugye egyszer az, hogy fix a rendelkezésre álló mennyiség belőle. Illetve a készlet kitermelésének rátáját 2020-ban felezte a program Satoshi Nakamoto eredeti kódja alapján. Ezzel azt lehet mondani, hogy az elérhető Bitcoin készlet szűkösebb, mint valaha.

Ez pedig az on-chain adatokból is látszik. Ugyanis ha megnézzük az elmúlt néhány hónapot, akkor az látszik szépen, hogy drasztikusan csökkent a tőzsdéken elérhető Bitcoin készlet. Vagyis maga a kínálati oldal önmagában is kezd szűkös lenni.

Bitcoin készlet tőzsdéken I Cryptofalka Tőzsdéken rendelkezésre álló Bitcoin készlet vs. Bitcoin árfolyam

A grafikonon barna színnel láthatjátok a tőzsdéken elérhető Bitcoin készletet, zölddel pedig a Bitcoin árfolyamát. Ebből az látszik, hogy a tavaly októberi 1,14 millió Bitcoin helyett, már csak kb. 770 ezer Bitcoin van a tőzsdéken. Egyre jobban erősödik a megveszem, majd tartom szemlélet a Bitcoin befektetők köreiben. Ahogyan korábban írtuk, a bitcoin készlet közel 10 százaléka már 10 éve érintetlen!

 

Továbbra is erős az intézményi érdeklődés

Ezzel szemben az intézményi érdeklődés egész 2020-ban nagyon erős volt. Egyre több alapkezelő és nagybefektető kezdett Bitcoint vásárolni és kiállni a vezető kriptovaluta mellett. A Grayscale alapkezelő Bitcoin vásárlásait láthatjátok a lenti grafikonon, az alapkezelő önmagában már 600 000 Bitcoint birtokol. Ez a mai Bitcoin árfolyammal számolva 20 424 600 000$ vagy 6 064 472 232 000 forint. Vagyis azt lehet mondani, hogy a nagybefektetők keményen rárepültek a Bitcoinra.

Grayscale bitcoin tartalékai I Cryptofalka

 

A lakossági érdeklődés is elkezdett felpörögni

Általában a lakossági befektetők azok, akik a mainstream média cikkeire, már az ideális beszállók után kapják fel a fejüket. Egészen eddig a lakossági érdeklődés teljesen elenyészett a 2017-es adatokhoz képest. A lenti Google trends grafikonon az látható, hogy egészen novemberig nem volt számottevő a Bitcoin-ra történő keresések száma. Azonban december végére elkezdett felpörögni a lakossági érdeklődés és egyre többen keresnek a Bitcoin, Bitcoin vásárlás szavakra.

Bitcoin google trends I Cryptofalka

 

Vagyis a 10 millió forintos, szinte teljesen irreálisnak tűnő Bitcoin ár mögött a következők állnak:

 • Beszűkült kínálati oldal
 • Hatalmas intézményi befektetések
 • Felpörgő lakossági érdeklődés
 • FOMO, kimaradástól való félelem.

[box type="bio"] Fontos tisztában lenni azért azzal, hogy az árfolyamok sose nőnek az égig! Minden meredek és exponenciális emelkedés után szintén hasonló dinamikájú korrekció szokott következni. Egyelőre a fent jelzett hatások együttese segítette a Bitcoint abban, hogy ezeket a korrekciókat elodázza, de fontos szerintem, hogy profit realizálásban is gondolkodjon az ember. Itt nem arra kell gondolni, hogy teljes egészében eladni mindent, sokkal inkább arra, hogy néha-néha kidobni akár a túlvett zónákban egy 10%-ot mondjuk. Szerintem a 2017-ben befektetők tisztában vannak azzal, mint hogy nincs is annál rosszabb ha az ember látja a szeme előtt elégni a profitját. [/box]

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.18% $66,559.04
Ethereum ETH 6.42% $3,260.36
BNB BNB 4.33% $584.15
Solana SOL 6.94% $153.94
XRP XRP 5.28% $0.5184
Dogecoin DOGE 5.67% $0.1653
Cardano ADA 4.46% $0.4919
Litecoin LTC 3.07% $82.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!