Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Commerzbank kripto letétkezelést indít

A Commerzbank kripto letétkezelést indít

Németország egyik legnagyobb bankintézete, a Commerzbank elsőnek az országban folyamodott engedélyért kriptovaluták kezelésére.
 
 

A német Commerzbank kriptovaluták kezelésére kért engedélyt

Németország egyik legnagyobb bankintézete megerősítette, hogy kripto engedélyért folyamodott, ami az első alkalom, hogy egy nagy bank a kriptovaluták irányába lépett. A Commerzbank szóvivője április 14-én megerősítette a Börsen-Zeitung helyi lapnak, hogy 2022 első negyedévében kérelmezte a kripto letétkezelési engedélyt.

Német kriptobefektetések I Cryptofalka Forrás: en.cryptonomist.ch
 
Ha jóváhagyják, akkor a bank felhatalmazást kapna arra, hogy csereszolgáltatások mellett a kriptoeszközök őrzésével és védelmével is foglalkozzon. A Commerzbank több mint 18 millió ügyfelet és több mint 70 000 intézményi ügyfelet szolgál ki. A kriptovaluta kínálattal állítólag az intézményi ügyfélkörét célozza majd meg.
 
2020. január 1. óta minden vállalkozásnak, amely kriptovaluta szolgáltatást kíván nyújtani Németországban, először engedélyt kell kérnie a Szövetségi Pénzügyi Felügyelettől, más néven BaFintől. Jelenleg csak négy vállalatnak van engedélye, de a BaFin azt állítja, hogy több mint 25 kérelme van függőben. A kérelmeket benyújtó cégek nagy része kripto letétkezelési üzletágat működtetne. A Coinbase Germany volt az első, amelyet 2021 júniusában hagyott jóvá a szabályozó, a berlini székhelyű Upvest pénzügyi technológiai cég pedig legutóbb márciusban kapott engedélyt.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
 

A bank már régóta a blokklánc technológia híve

A Commerzbank már 2018-ban is részt vett blokklánc projektekben. A következő évben végrehajtotta az első tranzakciókat egy elosztott főkönyvi technológia (DLT) biztonsági hitelezési platformon más nagy bankokkal. A közelmúltban, 2021 augusztusában a cég részt vett blokklánc alapú digitális piacterek fejlesztésén, amelyek főként művészettel és az ingatlannal foglalkoznak.
 
Németország 2021-ben számos reformot hozott a kriptovalutákkal és a blokklánc technológiával kapcsolatban. A német befektetők is szívesen választják a kriptovalutákat befektetéseik diverzifikálásaként. A KuCoin márciusi jelentése feltárta, hogy a németek 44%-a motivált a kriptovalutákba való befektetésre, és a német kriptobefektetők 37%-a már több mint egy éve kereskedik kriptovalutákkal.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.78% $69,636.91
Ethereum ETH -2.58% $3,685.51
BNB BNB 0.23% $614.66
Solana SOL -0.95% $178.36
XRP XRP -2.77% $0.5295
Dogecoin DOGE -2.88% $0.164
Cardano ADA -4.73% $0.4787
Litecoin LTC -2.87% $86.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!