Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A németek majdnem felének már van kriptobefektetése

A németek majdnem felének már van kriptobefektetése

A KuCoin kriptotőzsde által közzétett jelentés szerint a németek 44 százaléka motivált a kriptobefektetés iránt.

 

A németek elkötelezettek a kriptobefektetések iránt

Európa leggazdagabb országában egyre több befektető választja a kriptobefektetéseket. A KuCoin jelentése szerint Németország egyre jobban kriptobarát országgá válik. Figyelemre méltó, hogy a németek 44%-a „motivált a kriptovalutákba való befektetésre, hogy a pénzügy jövőjének része lehessen”, míg a német kriptobefektetők több mint harmada, vagyis 37%-a „már több mint egy éve kereskedik kriptovalutákkal”. 
 
Német kripto I Cryptofalka Forrás: awstrust.com
"A kriptovaluták nagy népszerűségnek örvendenek különösen a fiatalabb generáció körében. Ők inkább önállóan gyűjtenek nyugdíjra és kriptovaluták használatával diverzifikálják megtakarításaikat." -jelentette ki a Johnny Lyu, a KuCoin vezérigazgatója
Lyu azt is hozzátette, hogy „a németek körében a kriptovaluták iránti nagy kereslet ellenére az országnak még nincs olyan konkrét szabályozása, amely egyértelműen szabályozná a digitális pénz használatát”. Németország volt az első olyan ország, amely felismerte, hogy a bitcoin „érték lehet”, és „pénzügyi eszközként” minősíthető. A helyi szabályozó eddig csak "némi sikert ért el a kriptográfia szabályozásában", azonban Németország volt az első ország világszerte, amely blokklánc-stratégiát fogadott el.
 
Florian Döhnert-Breyer, az F5 Crypto ügyvezető igazgatója szerint Németország példakép más uniós országok számára, amelyek lakossága általában nyitottabb a hosszú távú befektetésekre. Továbbá: "Németországnak az EU legnagyobb országaként, amely köztudottan kockázatkerülő, különleges szerepe van."
„Különösen biztató a kriptoval kapcsolatos érdeklődő nők nagy száma, mivel ez a célcsoport átlagosan kevésbé aktív a pénzügyi piacon (például tőzsdén)."
Német kriptobefektetők I Cryptofalka Forrás: Triple-A
 
Katharina Gehra, az Immutable Insight vezérigazgatója és társalapítója szintén foglalkozik a kriptobefektetők változó demográfiájával:
A fiatalabb demográfiai adatok önirányítóbb és részvényközpontúbb befektetési stílust mutatnak, és általában sokkal jobban tudatában vannak az inflációs kockázatoknak. ”
A jövő azonban továbbra is bizonytalan, különösen a szabályozási környezetet illetően, ugyanis „a BaFin (Németország Szövetségi Pénzügyi Felügyelete, amely a kripto szabályozásáért felelős) állandó jelleggel figyelmezteti a befektetőket a kockázatokra. Egyébként nemrég zöld utat adtak a neobank N26-nak, hogy 2022-ben beindítsa a kriptokereskedést.
 
 

A kriptobarát stratégia folytatódni fog Németországban

Döhnert-Breyer, az F5 Crypto ügyvezető igazgatója „biztos abban, hogy Németország továbbra is követni fogja a kripto-barát törvénykezést”. Ezt a kijelentését a BaFin közelmúltbeli lépéseire alapozza, ugyanis a hatóság letétkezelési engedélyt adott a Coinbase németországi ágának és bitcoin-alapú biztonsági tokeneket engedélyezett. Előfordulhat, hogy Németország nem rendelkezik olyan egyenlő feltételekkel, mint Svájc és az Egyesült Királyság – mondta Katharina Gehra, az Immutable Insight vezérigazgatója - de van némi mozgás a jogalkotási oldalon.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
„Tavaly Németország megtette az első hivatalos lépést a kriptobefektetések elfogadása felé azzal, hogy jóváhagyott egy speciális alapot a digitális eszközökbe történő befektetésre. Úgy gondolom, hogy az ország kedvező légkört teremt a kripto-felhasználók számára.” -nyilatkozta Johnny Lyu, a KuCoin vezérigazgatója

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.95% $62,843.98
Ethereum ETH -1.65% $3,091.95
BNB BNB -1.83% $552.77
Solana SOL -7.07% $137.42
XRP XRP -1.57% $0.4918
Dogecoin DOGE -0.11% $0.1585
Cardano ADA -2.18% $0.4539
Litecoin LTC -2.16% $77.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!