Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Dubaj: Tandíjfizetés Bitcoinnal és Ethereummal?!

Dubaj: Tandíjfizetés Bitcoinnal és Ethereummal?!

Sajnos egyelőre még nem egy hazai iskolában van erre lehetőség, de az elképzelés mindenképpen biztató. És hogy miért döntött úgy egy dubaji iskola vezetősége, hogy elfogadják a vezető kriptovalutákat? Megmutatjuk!

 

Dubaj a digitális szupersztrádán

Egy általános iskolával kapcsolatos kripto hír könnyen besorolható a ,,megint egy újabb hír az elfogadottságról” kategóriába. Ám ha egy kicsit távolabbról, nagyobb időtávból szemléljük az esetet, akkor megérthetjük, hogy ami Dubajban történik az ékes példája annak, miként hódít teret magának a kripto, a jogszabályi háttér megteremtésével.

Dubai-law I Cryptofalka Forrás: twitter.com

 

Alig egy hónapja látott ugyanis napvilágot a hír, hogy az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke Mohammed bin Rashid elfogadta a virtuális eszközök szabályozásáról szóló törvényt és egyúttal létrehozták a Dubai Virtual Assets Regulatory Authority nevű hatóságot, amely nevéből is adódóan a szabályozás betartásáért, betartatásáért felel majd. Ennek célja pedig nem más, mint az Emírségek és Dubai kulcsfontosságú szereplőként való pozícionálása a virtuális eszközök fejlődésének globális piacán.

 

Dubaji „kriptoiskola”

Ebben a megújult jogszabályi környezetben döntött úgy a Citizens School alapítója, Dr. Adil Alzarooni, hogy 2022 szeptemberétől az iskola 12.000-17.000 dollár közötti tandíjait Bitcoinban és az Ethereumban is lehet fizetni. Mindezt felfogható a fizetési módok bővülésének is, mivel a hagyományos fizetési módok és a részletfizetési lehetőségek továbbra is megmaradnak. Technikailag a dolog úgy néz majd ki, hogy a szülő egy digitális fizetési platform közvetítésével fizetheti ki a tandíjat és váltja át a nevezett kriptovalutákat a helyi fizetőeszközre, a dirhamra.

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

Kriptofizetés a dubaji oktatásban

Ezzel a döntéssel az iskola vezetésének a céljai azonban túlmutatnak a változatos fizetési lehetőségek biztosításának igényén. A törekvés ugyanis összhangban van a már említett új törvényi szabályozással és az iskola vezetésének szilárd elhatározása, hogy segítsen beemelni az Emírségeket a globális digitális gazdaságba. Elmondásuk szerint a ma gyerekei a holnap vállalkozói és befektetői. Minél hamarabb találkoznak ugyanis a technológiával, annál hamarabb sajátítják el ennek működését. A fizetési lehetőség természetesen csak egy dolog a tervek közül és a gyerekek nem is maguk fogják utalni a tandíjat, ám a blokklánc technológiát az oktatásban és az adminisztrációban is alkalmazni kívánják.

Az iskola küldetése már eddig is az volt, hogy jövőbiztos tudást és gazdag ismereteket, kompetenciákat adjanak át a diákoknak. Olyan tudást, amelyek a 21. században is használhatók és a globális piacon is versenyelőnyt jelentenek a jövő munkavállalói számára. Mindezt támasztja alá az a holisztikus oktatási szemlélet, amely angol együttműködésen alapulva határoz meg hat készségfejlesztési területet: gondolkodásmód, vállalkozói szemlélet, egészség és jóllét, fenntartható vezetés, globalitás és digitális írástudás.

 

Összegzés

A tudásba, a fiatalokba és az oktatási rendszerbe fektetni a legjobb befektetés. Nem lehet elég korán elkezdeni a korszerű, jövőbiztos ismeretek átadását a gyerekeknek. A technológia dinamikus fejlődésén lehet ugyan sopánkodni, de tenni ellene nem. Így a legjobb, ha megértjük és megtanuljuk használni, kezelni és előnyünkre fordítani. Ehhez azonban három dolgot kell tenni. Tanulni, tanulni, tanulni. Erre Dubajban már rájöttek!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.17% $61,024.58
Ethereum ETH -2.05% $3,005.92
BNB BNB -0.56% $532.64
Solana SOL 0.81% $134
XRP XRP 1.18% $0.4982
Dogecoin DOGE -3.36% $0.1484
Cardano ADA -1.03% $0.4468
Litecoin LTC 0.65% $79.38
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!