Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
1 dollárra módosítaná Gensler fizetését egy képviselő

1 dollárra módosítaná Gensler fizetését egy képviselő

Az Egyesült Államok egyik törvényhozója meg akarja fosztani Gary Genslert, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnökét a fizetésétől, és mindössze évi 1 dollárt akar fizetni neki.

Így is lehet csökkenteni a kormányzati kiadásokat

Tim Burchett képviselő a pénzügyi szolgáltatásokról szóló törvényhez (FSGG) benyújtott módosító javaslatában azt indítványozta, hogy Gensler fizetését 1 dollárra csökkentsék a szabályozó hatóság finanszírozásának megszüntetésére irányuló szélesebb körű javaslat részeként.

Az FSGG törvényjavaslat, amelyet először idén július 13-án terjesztettek elő, egy széles körű jogszabály, amelynek célja a kormányzati kiadások jelentős csökkentése az egész kormányzatban.

Becslések szerint Gensler a SEC vezetőjeként jelenleg évi 300 000 dollárnál többet keres.

A SEC indokolatlan pénzügyi terhet ró az államra

Nem Burchett volt az egyetlen törvényhozó, aki a SEC-t vette célba. A törvényjavaslat célja számos kormányzati ügynökség finanszírozásának drasztikus csökkentése.

A törvényjavaslat november 6-i, a képviselőház szabályzati bizottsága elé terjesztése során Steve Womack képviselő azt fejtegette, hogy a SEC - más ügynökségek mellett - túlszabályozás áldozatává vált, és indokolatlan pénzügyi terhet jelent a kormány számára.

"Tisztázzuk, hogy a hatáskörünkbe tartozó ügynökségek fontos feladatokat látnak el, azonban sokan eltértek a megbízatásuktól, és az eredmény az amerikai népet semmiben nem szolgálta" - tette hozzá Womack.

Womack szerint a legjobb megoldás a SEC finanszírozásának megszüntetése lenne, hogy korlátozni lehessen a szabályozói "tolakodást".

Sokasodnak a SEC-et és Genslert érő kritikák

Nem ez az első eset, hogy Gensler és ügynöksége amerikai politikusok támadásának kereszttüzébe kerül.

Június 12-én Warren Davidson és Tom Emmer amerikai képviselők benyújtották a SEC stabilizációs törvényjavaslatát a képviselőházban, amelynek egyik fő rendelkezése az, hogy Gensler menesztené a SEC elnöki tisztségéből.

Davidson és Emmer régóta hangos kritikusai a Gensler vezette SEC-nek, Emmer "rosszhiszemű szabályozónak" nevezte Genslert, és azzal vádolta, hogy "vakon szórja a kriptoközösséget végrehajtási intézkedésekkel, miközben futni hagyja a valóban káros szereplőket".

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.34% $66,568.48
Ethereum ETH 6.90% $3,257.72
BNB BNB 4.64% $583.2
Solana SOL 7.46% $154.05
XRP XRP 5.64% $0.5173
Dogecoin DOGE 5.81% $0.165
Cardano ADA 5.00% $0.4917
Litecoin LTC 2.92% $81.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!