Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
El Salvador elnöke benyújtja a törvényt, ami fizetőeszközzé teszi a Bitcoint

El Salvador elnöke benyújtja a törvényt, ami fizetőeszközzé teszi a Bitcoint

El Salvador elnöke Nayib Bukele célul tűzte ki, hogy az ő országa lesz az első, ahol a Bitcoint törvényes fizetőeszközként ismerik el.                                     

 

Hogyan lett El Salvador elnöke a Bitcoin 2021 konferencia sztárja?

El Salvador ütős zárással koronázta meg a Bitcoin 2021 konferenciát Miamiban szombat este a rendezvény utolsó óráiban. Nayib Bukele az ország elnöke egy előre rögzített videóban jelentette be, hogy a kongresszus elé fogja terjeszteni azt a törvényjavaslatot, ami elismeri a Bitcoint az országában törvényes fizetőeszközként. A nyilatkozat második felét alig lehetett érteni a felzúduló tapstól és ovációtól Miamiban.

A bejelentés nem lőtte ki a BTC árfolyamot azonnal, az elmúlt 24 órában kb. stagnál a bitcoin ára a dollár ellenében, egyelőre úgy látszik hogy Elon Musk szakítós tweetje nagyobb hatást gyakorol a legnagyob (és a többi) kriptovalutára.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Bukele videóját Jack Mallers beszéde közben játszották be, aki a Lightning Networkre épülő Strike wallet alapítója. Mallers említette, hogy három hónapot élt El Salvadorban, és arra lett figyelmes, hogy a lakosság kb. 70%-ának nincs saját bankszámlája, valamint az ország GDP-jének 20%-a a más országokba elvándorló népesség hazaküldött beutalásaiból származik. A Strike wallet márciusban indult el az országban, és azóta napi 20 000 el salvadori lakos csinál rajta accountot. 

 

Mire lehet számítani El Salvadorban?

Bukele törvényjavaslata mentén kialakuló szabályozással a Strike és El Salvador partnersége a következő szintre lép, és rövidesen a Strike irodát nyit az országban. Mallers magabiztos azügyben, hogy a kezdeményezés forradalmi folyamatok kezdete lehet, Tim Draper szintén brilliáns állami húzásnak titulálta a dolgot, és úgy véli hogy vállalkozók és befektetők világszerte már foglalják a repjegyeket El Salvadorba. Az Avanti Bank & Trust in Wyoming képviselője Caitlin Long szerint történelmi nap ez a Bitcoin életében, de hozzátette, hogy várhatóan küzdelmes lesz a törvénytervezet elfogadtatása, mivel a Bitcoin törvényes fizetőeszközként történő elismerése a Bitcoint egyenrangúvá teheti más külföldi valutákkal az országban, és ezt azért egyelőre nem kellene 'készpénznek' venni. (Bukele az el salvadori politikában nem rendelkezik többségi támogatottsággal)

el salvador bitcoin headline

El Salvador az egyik olyan ország az USA-n kívül, ahol az USD a hivatalos fizetőeszköz. Az utóbbi időben azonban feszültté vált a viszony a közép-amierikai ország és az USA között. Az U. S. Agency for International Development (USAID) nemrégiben bejelentette, hogy az El Salvador állami intézményei számára nyújtott támogatásait megvonja, és átirányítja a helyi emberjogi szervezetekhez.

Ha Bukele Bitcoin törvényjavaslata átmegy a kongresszuson, az ő országa lesz az első, ahol a Bitcoint hivatalos fizetőeszközként fogadják majd el.

Nagy Gábor

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.39% $61,244.28
Ethereum ETH -0.28% $3,381.42
BNB BNB 0.03% $574.07
Solana SOL 7.82% $135.48
XRP XRP 0.81% $0.4779
Dogecoin DOGE 1.56% $0.1227
Cardano ADA 2.35% $0.3878
Litecoin LTC -1.76% $70.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!