Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
El Salvador: tananyag lesz a fiat valuták "sötét oldala"

El Salvador: tananyag lesz a fiat valuták "sötét oldala"

A diákok mostantól El Salvador állami iskoláiban a fiat valuták elértéktelenedéséről is tanulnak majd a Bitcoin helyes használata mellett.

 

El Salvador állami iskolákban tanítja a Bitcoin használatot

Pontosan két évvel a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való bevezetése után El Salvador oktatási minisztériuma csütörtökön megkezdte kísérleti programját, amelynek célja, hogy a Bitcoin-oktatást bevezesse az ország állami iskoláiba.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

Első lépésként a program, amelyet a Bitcoin Beach és a My First Bitcoin natív Bitcoin-projektekkel partnerségben indítottak el, 150 közoktatásban tanító pedagógust képez a blokklánc technológiáról és a Bitcoinról, mielőtt visszatérnek saját tantermeikbe, a helyi iskolákba.

A kriptovaluták már 2018-ban betörtek a felsőoktatás világába. Egy Coinbase-jelentés szerint abban az évben a világ 50 legjobb egyeteme közül 42-ben volt legalább egy kriptovalutákkal és blokklánccal foglalkozó kurzus.

 

A Bitcoin tanterv része a "fiat sötét oldala" is

A 2021-es indulás óta a My First Bitcoin már 25 000 salvadori diákot tanított meg a kriptovaluták használatára. Tavaly a nonprofit szervezet kifejlesztett egy 10 hetes Bitcoin-programot, amely "nyílt forráskódú" - vagyis a tartalma teljes mértékben elérhető és online megtekinthető.

"A tanáraink készen állnak - több mint egy éve tréningeznek, tanítanak, sőt, maguk is fejlesztik saját Bitcoin-oktatási tervünket." - mondta John Dennehy, a My First Bitcoin alapítója.

el salvador bitcoin

A munkafüzet tartalma a híres "The Bitcoin Standard" című Bitcoin-könyv témáit idézi, amelynek szerzője, Saifedean Ammous ma már Nayib Bukele salvadori elnök tanácsadója.

A 187 oldalas tanulói munkafüzet gazdasági ismereteket tartalmaz, olyan témákat érintve, mint a pénz szerepe, fejlődése és a "fiat sötét oldala".  

A küldetés az egész világot érinti

A My First Bitcoin jelenleg több mint 20 országban működik együtt kisebb oktatási kezdeményezésekkel, többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Hongkongban, Guatemalában és Kubában.

Ami az állami oktatást illeti, Dennehy elmondta, hogy az elmúlt hónapban két további latin-amerikai kormány már megkereste a My First Bitcoint a Bitcoin-oktatással kapcsolatos lehetséges együttműködés érdekében.

"Arra számítunk, hogy továbbra is gyors ütemben fogunk terjeszkedni. El Salvador áll a középpontban, de a küldetés az egész világot érinti." - mondta Dennehy.

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.34% $58,719.59
Ethereum ETH 3.70% $3,164.94
BNB BNB 3.91% $538.52
Solana SOL 4.59% $140.4
XRP XRP 11.75% $0.5155
Dogecoin DOGE 4.53% $0.1098
Cardano ADA 5.91% $0.4229
Litecoin LTC 3.04% $70.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!