Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
El Salvador: Jönnek a Bitcoin-alapú kötvények?

El Salvador: Jönnek a Bitcoin-alapú kötvények?

El Salvador mérföldkőnek számító törvényt fogadott el, amely jogi keretet biztosít egy Bitcoin-alapú kötvény létrehozásához.

 

Új év, új Bitcoin-törvény

El Salvador mérföldkőnek számító jogszabályt fogadott el, amely jogi keretet biztosít egy Bitcoin-alapú kötvényhez, amelyet "Vulkán-kötvény" néven emlegetnek. Ezt a kötvényt az államadósság törlesztésére és a tervezett "Bitcoin Város" építésének finanszírozására használják majd.

A törvényjavaslatot január 11-én 62 igen és 16 nem szavazattal fogadták el, és Bukele elnök ratifikálása után válik majd hivatalos törvénnyé.

El Salvador | Cryptofalka nytimes.com

 

El Salvador Nemzeti Bitcoin Hivatala egy január 11-i Twitter-bejegyzésben jelentette be a törvényjavaslat elfogadását, megjegyezve, hogy hamarosan megkezdi a kötvények kibocsátását.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Épülhet Bitcoin Város?

A Bitfinex kriptotőzsde szerint, amely a kötvények technológiai szolgáltatója, a Volcano Bond - vagy Volcano Token - lehetővé tenné El Salvador számára, hogy tőkét vonjon be az államadósság visszafizetéséhez, Bitcoin Város építésének finanszírozásához, valamint a Bitcoin-bányászati infrastruktúra létrehozásához.

A kötvények "vulkán" megjelölése az ország Bitcoin Városának helyszínéből származik, amely a közeli Conchagua vulkán hidrotermális energiájával táplált megújuló kriptobányászati központ lesz.

 

El Salvador | Cryptofalka bitfinex.com

A Bitfinex megjegyezte, hogy a város egy különleges gazdasági övezetté válna, hasonlóan a kínai példához, amely adókedvezményeket, kripto-barát szabályozást és egyéb előnyöket kínálna a lakosok számára.

A kötvényekkel 1 milliárd dollárt szeretnének összegyűjteni az ország számára, aminek a felét a különleges gazdasági övezet kiépítésére fordítanák. Az eredeti javaslat szerint a tokenizált kötvények amerikai dollárban lennének denominálva, tízéves futamidővel és évi 6,5%-os kamatlábbal.

 

Hogyan hathat ez El Salvador jövőjére?

Samson Mow, a Bitcoin támogatója, aki részt vett a Volcano Token fejlesztésében, azt mondta, hogy a törvényjavaslat elfogadása segíthet abban, hogy az ország "jelentős" pénzügyi csomóponttá váljon.

Az új digitális értékpapírtörvény elfogadása és az olyan új eszközök, mint a Bitcoin-kötvények lehetővé tétele segíteni fogja El Salvadort a meglévő adósságok visszafizetésében, és kulcsfontosságú lesz az országnak a világ egyik legfontosabb pénzügyi központjává történő átalakítása szempontjából.

A törvényjavaslat jogi keretet is tartalmaz a Bitcoin-on kívül minden olyan digitális eszközre, amely nem Bitcoin, valamint a Bitcoin-on kibocsátott eszközökre is. Ezen felül létrehoz egy új szabályozó ügynökséget, amelynek feladata az értékpapírtörvény alkalmazása és a rossz szereplőkkel szembeni védelem biztosítása lesz.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.49% $64,632.04
Ethereum ETH 0.81% $3,091.45
BNB BNB 1.66% $559.96
Solana SOL 5.38% $146.91
XRP XRP 0.35% $0.503
Dogecoin DOGE 1.60% $0.153
Cardano ADA 3.86% $0.4733
Litecoin LTC -0.01% $81.75
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!