Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kudarcot vallott El Salvador Bitcoin-stratégiája?

Kudarcot vallott El Salvador Bitcoin-stratégiája?

Alig több mint egy évvel azután, hogy a BTC törvényes fizetőeszköz lett El Salvador-ban, a lakosság kudarcnak látja a kezdeményezést.

 

Mit gondol El Salvador lakossága?

Alig több mint egy évvel azután, hogy El Salvador a világon elsőként fogadta el a Bitcoin-t törvényes fizetőeszközként, úgy tűnik, ez a BTC-politika a legtöbb lakos körében népszerűtlen.

A Közép-Amerikai Egyetem (UCA) kutatása szerint a salvadoriak 77%-a úgy véli, hogy a Bitcoin bevezetése kudarcot vallott. Érdekes módon a tanulmány rámutatott, hogy a kormánynak a Bitcoin és a kriptovaluták népszerűsítésére tett erőfeszítései ellenére a lakosok 75,6%-a kijelentette, hogy egyszer sem nem használt digitális fizetőeszközöket 2022-ben, amikor a kriptovaluták piaca jelentősen visszaesett.

El Salvador | Cryptofalka pymnts.com

 

Továbbá, mivel Nayib Bukele elnök egyre több BTC-t halmoz fel, a válaszadók 77%-a úgy véli, a kormánynak abba kellene hagynia a Bitcoin közpénzzel történő vásárlását.

"Ez [a Bitcoin törvényes fizetőeszközként történő bevezetése] a kormány legnépszerűtlenebb, legtöbbet kritizált és leginkább rosszallt intézkedése" - mondta Andreu Oliva, az UCA rektora.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Kevesebb BTC-t használnak átutalásokhoz

A BTC-politika elfogadásával El Salvador egyik célja az volt, hogy megkönnyítse a hazautalásokat azáltal, hogy megkerüli a hagyományos banki ügyintézést. A hazautalások központi szerepet játszanak az ország gazdaságában, hiszen ezek teszik ki El Salvador bruttó hazai termékének (GDP) mintegy negyedét.

A salvadori központi bank idén szeptemberi adataiból azonban kiderült, hogy az összes átutalás kevesebb mint 2%-a tartalmazott kriptovalutákat.

 

El Salvador | Cryptofalka bloomberg.com

El Salvador a Bitcoin ökoszisztémájába a valuta bikafutásának csúcsán merészkedett be, amely tavaly októberben közel 69 000 dolláros történelmi csúcson tetőzött. A BTC 2022-es jelentős korrekcióját követően azonban El Salvador veszteségekkel szembesült, miközben egyre többen követelték, hogy a kormány vonja vissza a politikát, Bukele elnök azonban továbbra is dacos maradt.

 

Záró gondolatok

Fontos megjegyezni, hogy El Salvador Bitcoin-stratégiája általában véve még nem indult be, ennek ellenére a kormány egy ideje már globális kriptoközpontként marketingelte az országot, amely rossz fényt vethet rá a jelenlegi történéseket elnézve.

Ugyanakkor El Salvador Bitcoin felé való elmozdulása a régió más országait is arra ösztönözte, hogy kövessék a példáját, amely remekül támogathatta volna a valuta globális méretű elfogadását. A Bitcoin törvényes fizetőeszközként való bevezetéséről szóló tárgyalások azonban más dél-amerikai országokban az utóbbi időben elnémultak.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.94% $65,699.54
Ethereum ETH -3.73% $3,450.54
BNB BNB -1.44% $596.21
Solana SOL -7.70% $136.68
XRP XRP 0.42% $0.4913
Dogecoin DOGE -9.81% $0.1218
Cardano ADA -7.86% $0.3804
Litecoin LTC -6.04% $73.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!