Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
El Salvador újabb 420 Bitcoint vásárolt

El Salvador újabb 420 Bitcoint vásárolt

A salvadori kormány kihasználta a Bitcoin legutóbbi áresését és 420 Bitcoint vásárolt. El Salvador nemzeti Bitcoin készlete 1120 BTC-re nőtt.

 

El Salvador továbbra is elköteleződött a Bitcoin iránt

„Sokáig kellett várni, de megérte” – írta a Twitteren Nayib Bukele, salvadori elnök. A vásárlás óta már körülbelül 100 000 dolláros profitot termelt a megvásárolt Bitcoin.

[embed]https://twitter.com/nayibbukele/status/1453476838471344134[/embed]

Az online térben sokan elkezdték találgatni miért éppen 420 Bitcoint vásárolt az ország. Egyesek szerint összefüggésben van a marihuana fogyasztással, ugyanis a 420-as szám a kender fogyasztók körében mágikus számnak számít. Nemcsak azért, mert 04.20-án van a fű világnapja, hanem tulajdonképpen a 420-as szám a marihunanahoz való kapcsolódást, vagy egy spangli elszívását fejezi ki. 

[embed]https://twitter.com/APompliano/status/1453500469452673029[/embed]

Négyszázhúsz Bitcoin értéke körülbelül 24,6 millió USD. A vásárlás révén az ország teljes Bitcoin készlete 1120 BTC-re emelkedett, ami körülbelül 87,4 millió USD értékű. Az összes Bitcoin becsült átlagos vételára valamivel meghaladja az 53 300 dollárt.
 
El Salvador először ez év szeptember 6-án vásárolt két 200 BTC-s tételt, egy nappal később pedig újabb 150 BTC-s tételt vásárolt, amikor is a világ első országa lett, amely törvényes fizetőeszközzé tette a Bitcoint. Szeptember 19-én El Salvador újabb 150 BTC-t vásárolt, amivel az ország teljes Bitcoin készlete 700 BTC-re emelkedett.
 

Nem mindenkinek tetszik El Salvador és a Bitcoin fúziója

Sokan azonban kevésbé voltak pozitívak a közelmúltbeli vásárlásokkal kapcsolatban, aggodalmukat fejezve ki az ország Bitcoin állományának biztonsága miatt. Egy Twitter felhasználó válaszolt az elnök tweetjére, amelyben azt kérdezte: „Ki birtokolja a privát kulcsaikat?” A felhasználó azt is megkérdezte, mi történne, ha a nemzetet feltörnék. Egy másik felhasználó osztotta ezeket az aggályokat, hozzátéve, hogy az adófizetők pénzéből vásárolt Bitcoint nyilvánosan közzétett entitásban kellene tárolni.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
Az El Salvador Központi Bank vezére, Douglas Rodriguez a hónap elején azt mondta a Bloombergnek, hogy a latin-amerikai ország továbbra is fektet be azzal a várakozással, hogy a Bitcoin hamarosan elveszíti spekulatív eszközként való hírnevét, és legitim fizetési rendszerré válik.
„Nem látunk semmilyen kockázatot.  A Bitcoin „fizetési rendszerré, a pénzügyi befogadás rendszerévé válik” – mondta Rodriguez.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.27% $58,333.96
Ethereum ETH 2.75% $3,150.54
BNB BNB 3.14% $537.12
Solana SOL 3.33% $139.83
XRP XRP 10.57% $0.5153
Dogecoin DOGE 3.37% $0.1095
Cardano ADA 5.32% $0.4223
Litecoin LTC 2.10% $70.54
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!