Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
El Salvadorban építik az infrastruktúrát a Bitcoin elfogadására

El Salvadorban építik az infrastruktúrát a Bitcoin elfogadására

Az ország első embere szerint szeptember 7 -től 200 ATM és 50 fiók lesz, amelyek képesek átváltani a Bitcoint amerikai dollárra.

 

El Salvadorban szeptembertől bárhol lehet Bitcoinban fizetni

El Salvador elkötelezett, hogy az országban a világon elsőként legyen hivatalos pénznem a Bitcoin. Bár elemzők és szakértők figyelmeztették a kormányt, hogy a lépés akár gazdasági csőddel is járhat, az ország első embere tántoríthatatlan. Nayib Bukele, miniszterelnök és a Bitcoin (BTC) országos elfogadásának fő mozgató rugója azt mondta, hogy a lakosoknak lehetőségük lesz azonnal átváltani a kriptovalutájukat, miután a Bitcoint törvényes fizetőeszköznek ismerik el.

El Salvador Bitcoin | Cryptofalka Forrás: https://nairametrics.com/

Egy Twitter közleményében Bukele azt nyilatkozta, hogy 4,5 millió felnőtt állampolgárnak lesz lehetősége tartani vagy készpénzben (USD-ben) felvenni 200 ATM bármelyikéből. Az elnök szerint 50 olyan fiók is lesz, amelyek képesek a fiat valutát Bitcoinba átváltani, hogy a lakosok a megtakarításaikat a kriptovalutában tartsák.

Bukele korábban azt mondta, hogy a kormány kiépíti az infrastruktúrát, hogy támogassa a Chivo nevű, államilag kibocsátott Bitcoin pénztárcát. Az elnök azt állította, hogy a „Chivo ATM -ek” végül „mindenhol” lesznek, és lehetővé teszik a salvadoriak számára, hogy a nap 24 órájában készpénzt vegyen fel anélkül, hogy jutalékot kellene fizetni. Azonban azt is kijelentette, hogy senki nem lesz kénytelen használni a Bitcoint, mint fizetőeszköz. Aki akar az maradhat a megszokott dollárnál. 

"Mi van, ha valaki nem akarja használni a Bitcoint?" - kérdezte Bukele. „Ne töltse le a [Chivo] alkalmazást, és folytassa normális életét. Senki sem fogja elvenni a dollárját [...] Mindig sorba állhat a Western Union -nál és jutalékot fizethet. ” - jelentette ki az elnök

https://twitter.com/nayibbukele/status/1429611559416913921

El Salvador elnöke a Bitcoin iránti elkötelezettségét a 2021-es Miami Bitcoin konferencián nyilvánította ki. Akkor bejelentette, hogy a Bitcoint törvényes fizetőeszközzé fogja tenni hazájában. A törvényjavaslatot később elfogadta az ország törvényhozó közgyűlése, és a tervek szerint szeptember 7-től lesz hatályos. 

Az El Salvador elnöke rendszeresen beszélt azokról az előnyökről, amelyeket a kriptovaluta nyújthat a közép-amerikai nemzetnek. A Bitcoin irán mióta bejelentette, hogy a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételére vonatkozó jogszabályokat vezet be a júniusi Bitcoin 2021 -es miami konferencián. A törvényjavaslat később elfogadta az ország törvényhozó közgyűlését, és a tervek szerint szeptember 7-től lesz hatályos. Nayib Bukele rendszeresen tart beszédeket, ahol azt fejtegeti, hogy a BTC mennyi előnnyel járhat a közép-amerikai ország gazdaságának. 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.27% $64,563.86
Ethereum ETH -3.46% $3,406.28
BNB BNB -3.98% $578.52
Solana SOL -7.45% $133.04
XRP XRP -6.50% $0.4789
Dogecoin DOGE -8.81% $0.1192
Cardano ADA -8.80% $0.3711
Litecoin LTC -7.57% $71.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!