Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Fogadj el Bitcoint vállalkozásodban, akárcsak a Tesla!

Fogadj el Bitcoint vállalkozásodban, akárcsak a Tesla!

Azok a kereskedők, akik hitelkártya helyett kriptot fogadnak el fizetésnél, akár 3,5%-os megtakarításra számíthatnak – vagy még többre.

 

Miért fogadjanak el a vállalkozások kriptot?

A Tesla kezdeményezése, miszerint a Bitcoint (BTC) átmenetileg elfogadja fizetési módként, feltehetően egyike volt azoknak a katalizátoroknak, amelyek tavaly rekordmagasságba lökték a digitális valutaárakat, és a kripto legitimitásra helyezték a reflektorfényt – különösen a fizetés terén. Ezen felül a kriptorajongók dicsérték, hogy a Tesla még saját node-ot is létrehozott a BTC elfogadására, valamint kijelentette, hogy nem cseréli el a tulajdonát fiatra, amely nagy magabiztosságot tükrözött a kripto hosszú távú kilátásait illetően.

Annak ellenére, hogy éghajlati aggodalmak miatt néhány hónappal később visszalépett és megszüntette a Bitcoin elfogadását, a Tesla csak egy fogaskerék volt a 2021-es adaptációs gépezetben. Többet között a Starbucks, a Whole Foods és az AMC Entertainment is belépett a tavalyi év folyamán a kriptovaluták világába. Az azonban nyilvánvaló, hogy más, kisebb vállalkozások számára kérdéses, hogyan ugorjanak neki egy ilyen kezdeményezésnek. Erre a kérdésre keressük ebben a cikkben a választ a Cointelegraph jelentése alapján.

bitcoin | Cryptofalka bbc.com

 

Sokan úgy tartják, hogy a kriptovaluták a hiper-elfogadás fázisában vannak, a globális kriptopopuláció 178%-os növekedése pedig további bizonyítékként szolgál erre. A vállalkozások számára ennek a növekvő demográfiai helyzetnek a kezelése potenciális ügyfélkörük bővítését jelentené. A kriptográfiai fizetések fogadása ráadásul sokkal olcsóbb a TradFi módszerekhez viszonyítva, amely nagy segítség lehet a vállalkozások számára. Azok a kereskedők, akik hitelkártya helyett kriptot fogadnak el fizetésnél, akár 3,5%-os megtakarításra számíthatnak – vagy még többre.

A TradFi fizetési módok másik hátránya a visszaterhelés, amely 2021-ben 125 milliárd dollárba került az e-kereskedelem résztvevőinek. A visszaterhelések olyan fizetési visszavonások, amelyek során vagy a kereskedő küldi vissza tranzakciós probléma miatt a pénzösszeget az ügyfélnek, vagy az ügyfél küldi vissza a megvásárolt terméket. A visszaterhelés azonban közvetlen csalás is lehet, mivel egyes ügyfelek vitathatják a tranzakció sikerességét a visszatérítés érdekében úgy, hogy valójában nincs problémájuk a termékkel vagy annak szállításával.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A kripto elfogadásának folyamata

Függetlenül attól, hogy egy vállalat létrehozza saját node-ját, mint a Tesla, vagy fizetési processzort választ a tranzakció megkönnyítésére, a folyamat többé-kevésbé ugyanaz. Bizonyos fizetési processzorok lehetővé teszik a kereskedő számára, hogy kriptot fogadjon, de a fiatban történő valós idejű elszámolásra is adnak lehetőséget. Ez hatékonyan megszünteti az áringadozást, miközben rugalmasságot biztosít a kereskedőnek a digitális eszközök elfogadásához. Hátránya persze, hogy mindez a TradFi-ben gyakran elhúzódó eljárásoknak veti alá a céget.

A másik megoldás pedig a tényleges kriptoeszköz teljes mértékű elfogadása, s ennek számos oka van. A hosszú távú áremelkedés a leggyakoribb érv, de a vállalatok borúsabb, kevésbé sikeres napokon is megtarthatják kriptopénzüket. A kereskedők további bevételre tehetnek szert, ha kihasználják a kripto területen elérhető utakat, mint például eszközeik DeFi protokollokba történő zárolását, amellyel hozamot szerezhetnek stakelésből vagy kölcsön biztosításából.

bitcoin | Cryptofalka bitcoinist.com

 

Záró gondolatok

Vitathatatlan tehát, hogy a kriptovaluták elfogadása számos előnnyel járhat a vállalkozások és kereskedők számára. Az adaptáció természetesen időbe telik, de mindenképp érdemes foglalkozni vele.

Végső soron a kereskedőtől függ, hogy milyen csatornán és hogyan szeretne kriptot elfogadni. A legfontosabb azt eldönteni, hogy pontosan mi a cél: a kriptovaluták megtartása, esetleg a növekvő kripto-ügyfélbázis elérése – vagy akár mindkettő.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.01% $70,175.66
Ethereum ETH -0.65% $3,748.33
BNB BNB 0.06% $618.04
Solana SOL 2.56% $182.19
XRP XRP -3.11% $0.5332
Dogecoin DOGE -1.78% $0.1665
Cardano ADA -4.96% $0.4805
Litecoin LTC -1.48% $86.89
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!