Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Grayscale: A nyugdíjalapok is a Bitcoin felé fordultak!

Grayscale: A nyugdíjalapok is a Bitcoin felé fordultak!

A 2021-es év elég komoly Bitcoin rallyval indult, így nem meglepő, hogy rendszeresen látnak napvilágot hírek a vezető kriptovaluta iránti növekvő érdeklődésről. Ebben a folyamatban pedig különösen örömteli, ha a növekvő érdeklődés mögött intézményi befektetők húzódnak meg. A Grayscale nem csekély részt vállalt abban, hogy így legyen.

A Grayscale befektetési alap már az elmúlt esztendőben is azzal került rendszeresen a sajtóba, hogy nagyon komoly pénzeket fektettek kriptovalutába, illetve különböző kriptovaluta alapú befektetési lehetőségeket kínáltak ügyfeleiknek. Jelenleg 600 000 Bitcoint birtokol a Grayscale alapkezelő.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Grayscale termékcsalád

Mostanra a forgalomban lévő Bitcoin készlet 3%-át már ők birtokolják. Összesen nagyságrendileg 27 milliárd dollár értékű eszközt kezel a Grayscale és 10 különböző befektetési terméket kínál ügyfeleinek. Ebből csak a Bitcoin Alap egymagában 23 milliárd dollárt tesz ki, a második legnagyobb az Ethereum 3,6 milliárd dollár értékben.

Grayscale-nyugdíj I Cryptofalka

A napokban a Grayscale vezetője, Michael Sonnenshein azt is elárulta, hogy a cég portfóliójának jelentős növekedése mögött az intézményi befektetők fokozódó érdeklődése áll. Külön érdekesség, hogy a nyugdíjalapok egyre nagyobb mértékben fektetnek be a Grayscale termékcsaládba. Az utóbbi hetek növekedései is az ő megjelenésükkel magyarázható.

A 2020-as év legfontosabb mozzanata tulajdonképpen az volt, hogy az intézményi befektetők egyre növekvő étvággyal fordultak a Bitcoin felé. Mindez jól táplálta az árfolyam rapid emelkedését is. Először a hedge fundok jelentek meg a vásárlók között, ami a dolog kockázatos jellegét illetően érthető. A nyugdíjalapok vásárlásai azonban már tényleg azt támasztják alá, hogy egy folyamatosan megszilárduló bizalomról van szó a Bitcoin és a kriptovaluták felé.  És mit jelent mindez az árfolyamra? Sonnenshein ezzel kapcsolatban a szűkösség törvényét említi. A fokozódó érdeklődés és a növekvő vásárlási kedv csökkenti a piacon lévő Bitcoin mennyiségét. Ez egy bizonyítottan ,,szűkösen elérhető” eszköz esetén ahhoz vezet, hogy még korlátozottabban lesz elérhető. 

 

Összegzés

A Bitcoin árfolyamát és megítélését illetően jól indult a 2021-es év. Mondhatnánk, ott folytatódott a történet, ahol abbamaradt az előző esztendőben. Hogy merre tovább, azt természetesen sosem lehet tudni biztosan, azonban ha kicsit távolabbról nézzük az eseményeket, akkor látható, hogy egyre több cég és befektetéseket kezelő alap,  egyre nagyobb pénzekkel nyit a Bitcoin felé. Mindez jót tesz a Bitcoin piaci értékének és ami sokkal fontosabb, az ismertségének és elfogadottságának is.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.57% $64,740.91
Ethereum ETH -4.35% $3,413.15
BNB BNB -4.74% $580.37
Solana SOL -9.15% $133.07
XRP XRP -6.41% $0.4813
Dogecoin DOGE -10.06% $0.1198
Cardano ADA -10.15% $0.3717
Litecoin LTC -8.11% $71.54
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!