Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan jön össze a Lightning Network és a sör?

Hogyan jön össze a Lightning Network és a sör?

A résztvevők Lightning Network-támogató pénztárcát használva, egy QR-kód beolvasása után néhány másodperccel meg is kapták saját sörüket.

 

A sör internete

A Pubinno, amely egy San Francisco-i székhelyű technológiai cég, most a mesterséges intelligencia, robotika és felhőalapú számítástechnikai felületek használatával létrehozta az úgynevezett "sör internetét", méghozzá mindezt egy Bitcoin (BTC) fizetési infrastruktúrával integrálta a rendszerébe.

A február 25-27 között megrendezett #LightningHackdaysIST esemény keretein belül, a Pubinno elfogadott a Lightning Network-ön keresztül teljesített BTC kifizetéseket. A résztvevők Lightning Network-támogató pénztárcát használva, egy QR-kód beolvasása után néhány másodperccel meg is kapták saját sörüket.

Lightning Network sör I Cryptofalka Forrás: pubinno.com

A Pubinno vezérigazgatója, Can Algul elmondása szerint a Smart Tap rendszer 2016-ban jött létre és blokklánc technológiát alkalmazva köti össze a csapolt sör és a tranzakciók jövőjét. Algul arról is nyilatkozott, hogyan befolyásolta a blokklánc technológia abban, hogy elkezdje a Lightning Network-öt használni kifizetések elfogadásához:

"Azért dolgoztunk a Lightning Network-ön, mert függésben áll a mögötte meghúzódó blokklánc technológiától. A valódi Bitcoin/blokklánc tranzakciók és a natív okosszerződés szkriptnyelvének használata lehetővé teszi, hogy olyan biztonságos résztvevői hálózatot hozzunk létre, amely képes nagy mennyiségű tranzakció gyors lebonyolítására alacsony költségek mellett."

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

Mire jó a Lightning Network?

A Lightning Network-öt 2015-ben hozták létre, mint javasolt megoldást a Bitcoin skálázhatósági problémájára. Lehetővé teszi a láncon kívüli tranzakciókat a csomópontok között, amelyeket aztán a blokkláncon helyeznek el. Ezáltal több tranzakció kerülhet feldolgozásra anélkül, hogy növelné a blokklánc terhelését, lehetőséget adva ezzel mikrotranzakciók és azonnali kifizetések lebonyolítására.

Algul szerint a Lightning Network "előnyei" által a bártulajdonosok minimális vagy akár zéró jutalék levonásával pillanatokon belül megkaphatják a kifizetéseket, a Smart Tap rendszer önkiszolgáló képességének köszönhetően pedig a munkaerőköltségen is spórolhatnak.

Lightning Network sör I Cryptofalka Forrás: pubinno.com

Arra a kérdésre, hogy kívánnak-e fizetőeszközként más kriptovalutákat is bevonni a Smart Tap rendszerbe, Algul azt válaszolta, hogy ez számos tényezőtől, többek között a skálázhatóságtól, a használatbavétel gyakoriságától, valamint a tranzakció költségétől és sebességétől függ. Hozzátette:

"Az ipar alkalmazkodása szerint fogjuk meghatározni az irányunkat, és továbbra is a blokklánchoz alkalmazkodó alapokon fogjuk fejleszteni az infrastruktúránkat. Továbbá Pubinno tokenek fejlesztésével kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányokat is készítünk."

Algul úgy utalt a Bitcoin-ra, mint az első kriptovalutára, amely az ember eszébe jut, de azt is kijelentette, hogy a jövőben a stablecoin-ok is beépülnek majd a fizetési rendszerbe. Úgy látja, a világ jelenleg egy mélyen gyökerező digitalizációs fázisban van, és a leggyorsabb fejlődés a blokklánc körül tapasztalható.

 

Összefoglalva

A sör és a Lightning Network újonnan alakult kapcsolata remekül alátámasztja azt a tényt, hogy a blokklánc technológia és a kriptovaluták egyre szélesebb körben fejtik ki hatásukat.

A Lightning Network és a Smart Tap akár a szakértők, akár a kriptovaluták világában kevésbé jártas felhasználók számára is egyszerű és kényelmes megoldást jelenthetnek a kifizetések teljesítésére. Bár még nem sok helyen alkalmazzák ezt az innovatív technológiát, a jövőben minden valószínűséggel egyre gyakrabban találkozhatunk majd ilyen fizetési lehetőséggel, akár sörre, akár bármi másra vágyunk. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.46% $66,422.92
Ethereum ETH 1.17% $3,604.99
BNB BNB 0.36% $607.2
Solana SOL 2.85% $148.69
XRP XRP -0.56% $0.4865
Dogecoin DOGE 0.25% $0.1363
Cardano ADA 0.50% $0.4149
Litecoin LTC -0.98% $78.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!